Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
24.11.2008, 22:15.34

HBO - chybná grafika

Už jednou jsem tu psal o chybné grafice na všech kanálech HBO, kde zobrazují texty mimo grafiku. Například titulek Za okamžik protáhnou z ukázky až do začátku filmu, nebo až do ukázky na příští měsíc. Je to dost mizerné, ale grafický design + znělky jsou povedené. Nikdo se mnou tenkrát nesouhlasil (že prý si nikdo ničeho nevšiml) a také si snad každý domníval, že mám problém s luminofory, zachytil jsem tuto skutečnost na videu:

http://www.youtube.com/watch?v=aqdXmtbMrPw

:o) Přeji příjemné prohlížení
uživatel
jonnyq
24.11.2008, 22:25.47

RE: HBO - chybná grafika

HBO2 se vysila pro vice zemi oproti HBO1, a tak se tam ty titulky dodavaji podle jazyka zvukove stopy pro dane teritorium. Takze obraz je stejny, jen popisky a zvukova stopa se meni (cesko, rumunsko, madarsko...). Toto bude chyba na strane tveho kabeloveho poskytovatele, nebo v pripade UPC Direct, pokud pouzivas svuj satelitni prijimac.
uživatel
faust
24.11.2008, 22:27.28

Mozna by bylo dobre napsat na jakem prijimaci a hlavne z jake platformy to prijimas.Aby si to nahodou nemel z O2TV....
uživatel
FAB5
24.11.2008, 22:30.46

Ja to mam na Vantage dnes cely den rozmazane (HBO 2) ;)
uživatel
kos
24.11.2008, 23:13.43

Info lista na HBO

Ked uz sme pri tej grafike, vsimli ste si niekto toto: Ked konci film na HBO, na spodku obrazovky sa obrazi lista s uputavkou na nasledujuci program. Kvoli tej liste sa ale obraz stlaci dohora, tym sa totalne zdeformuje a zaverecne titulky "plavaju" (natahuju sa a skracuju) po obrazovke. Je to strasne rusive, titulky sa takmer nedaju citat ( vyskytuje sa to iba pri programe HBO). Uz som 2krat na to upozornoval priamo riaditelov HBO CR (predchadzajuceho aj sucasneho), ale evidentne ich to netrapi, ani sa im neracilo odpovedat. Mate este niekto rovnaku skusenost s touto info listou ? ;P
uživatel
Hannibal
24.11.2008, 23:32.25

No.. přijímám to přes UPC Direct, satelitní příjimač .. zapsané to tam není.. musím to pak pohledat v papírech :) Ale příjde mi divné, aby to tam dosazoval satelitní přijímač..
uživatel
jonnyq
25.11.2008, 01:11.22

Hannibal

u mě no problém,zkus nastavení v TV,auto rozměr a tyhle vychytávky,napiš jakou máš telku
uživatel
pierrepetr
25.11.2008, 09:20.12

@jonnyq: vis co, tak si tam treba na ovladaci navol DVB titulky (subtitle) na madarske a uvidis tu zmenu!
uživatel
faust
25.11.2008, 15:40.27

No nevim ,ale dnes uz mi to jede zase v poho ;)
uživatel
kos
25.11.2008, 22:35.58

@pierrepetr

Telka je plazma PANASONIC TH-42PV600E. Ked mam nastavene 16:9, tak je HBO casto splostene (hore aj dole su cierne pasy a ksichty aj vsetko je neprirodzene), ked dam format AUTO, je to lepsie, ale nevidno cely obraz - v rohu vidno iba cast loga. Neskusal som zatial dat AUTO pri zaverecnych titulkoch, mozno by to trochu pomohlo. Na programe HBO2 takyto problem s formatom obrazu nie je, kedze vysielaju WIDE.
uživatel
Hannibal
25.11.2008, 23:37.54

Ty jo.. nevím jak jste na to přišli, ale je to STB.. :) To bych nečekal, že to udělají tímto způsobem.. ono mi příjde logičtější to udělat jako MGM nebo Cinemax.. prostě duální nápisy.. a ne vkládané přes DVB titulky.. :)))
uživatel
jonnyq