| 25.11.2008, 20:21.35 | |
DM 7000SNajde se ochotný uživatel této sekce Paraboly,kdo zná označení 6nohého Ic švábíka,v pouzdře podoby výk.tranzistoru v impulzním zdroji tohoto sat.rec.??Donesli ho po síťové události.IC rozlousknutý jako oříšek bez identifikačních znaků.Dopředu díky za kladné odpovědi. |
![]() jenda55 |
| 25.11.2008, 20:59.49 | |
Existuje serviskterý ti přijímač opraví, stačí kouknout na tuto stranu vlevo dole...Náhradní díl samozřejmě mám. Pokud je šváb rozstřelen, věř, že je vadných více dílů. V žádném případě nedoporučuji amatérský pokus o opravu, zvláště ne v tomto případě, kdy zdroj je součástí mainboardu a tedy nejde odzkoušet odděleně do náhradní zátěže. |
![]() Zorbas |
| 25.11.2008, 22:15.09 | |
@Zorbas díkymoc za dobře míněné rady.Zatím mě šlo jen o zjiśtění typu součástky.Tento sat.rec byl darován na experimenty od mého známého,kterému jsem opravoval TV.Jsem si vědom jisté složitosti a náročnosti,i když mám za sebou více jak 40let servisní Tv praxe.Jde jen o potřebu trochu se zase pohrát,s pro mne ješťe neomakaným typem sat.rec. |
![]() jenda55 |
| 25.11.2008, 22:27.11 | |
RE: DM 7000SNezlob se, ale nač ti ten typ bude, když to stejně nemáš rozumnou šanci opravit, ale nejspíše to odpálíš úplně...pokud se to už nestalo, což je docela možné...ani nepoznáš, jestli jsi to udělal ty, nebo už to bylo.Potřeboval bys náhradní zdroj nejdříve, potom schéma toho aktuálního, potom součástky, potom... Ten šváb rozhodně nepuknul žalem, ale má to svoje další příčiny, bez kompletního schématu a zkušeností se zrovna touhle věcí jdeš do předem prohrané války. Potřebuješ nezbytně vědět více, než ten jediný typ součastky, jinak to dobře nedopadne. (Ale naučil-li se to někdo jiný, můžeš se to jistě naučit taky, jenom nečekej, že to bude prostinké.) Když budeš dělat cokoliv výdělečného místo obkreslení schématu celého zdroje z desky a vykoumání způsobu funkce, snadno Zorbasovu práci zaplatíš a ještě ti hodně peněz zbude. |
![]() Antonín |
| 26.11.2008, 14:45.32 | |
RE: DM 7000SPokud delal servis TV, tak si myslim ze opravit ten zdroj nebude pro nej tak velky problem, ale je fakt ze v tomto pripade muze byt "napadeno" i neco dalsiho. |
![]() J a |
| 26.11.2008, 15:13.47 | |
RE: DM 7000SMyslím, že po 40 letech skutečné profi servisní praxe by se takhle neptal, ne?(Dovedeš si představit Zorbase, že se zeptá tady na fóru, jestli náhodou někdo neví, jak se jmenuje puklý šváb v televizi Samsung ABCD9541? A to bych řekl, že 40 let praxe nemá ani náhodou...) Ale kdoví. Kdybych nějakou 7000 měl teď v ruce, tak mu to označení klidně přečtu, ale nemám žádnou v ruce. |
![]() Antonín |
| 26.11.2008, 17:03.49 | |
RE: DM 7000SV tomto foru ne, ale ve foru pro servisaky je to bezne. Krom toho na dreamboxe snad ani nidky pouzitelna servisni dokumentace nebyla takze dotaz co tam je za ridici IO me neprakvapuje.Spinany zdroj je plus minus stejny at je v satu nebo TV. Stejne tak postup opravy a jeho testovani. P.S. delam servis TV 10let, ale saty posilam taky Zorbasovi, ma praxi, ma zkusenosti a chodi to do tydne. |
![]() J a |
| 26.11.2008, 17:42.20 | |
RE: DM 7000Sno právě proto... |
![]() Antonín |