Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
25.11.2008, 20:50.41

HD/SD komplet

Dobry den,
mam par dotazu ohledne sveta satelitu. Satelit jsem nikdy nemel (doted jsem byl zvykly na kabelovku), ale z duvodu stehovani jsem zacal premyslet o satelitu.

1) vyplati se kupovat HD prijmac, kdyz jen jeden ze tri uzivatelu muze vyuzit i ne-ceske stanice? Jestli jo, tak budu rad za tipy( nahravani, 2 tunery nejsou nutne, ale ani je nevylucuju)

2) v obyvaku mam k televizi HTPC, takze se nabizi moznost PC tuneru, avsak nejsem si jisty jak komfortni by to bylo( a pokud mozno melo by to byt co nejvice uzivatelsky privetive)

3) jaka je kvalita vysilani? Pokud mate nejake screenshoty/zaznamy, mohlo by to dost pomoct. Uvazoval jsem o Skylinku, jak je tedy na tom Skylink v porovnani treba s jinymi Digi/CSlink.

4) jak moc je obtizne nainstalovat satelit pro zacatecnika, je to vubec proveditelne, bez jakychkoli zkusenosti ?

Dekuji za pomoc. Pokud je neco nejasneho pokusim se informace doplnit.
uživatel
Almanil
25.11.2008, 21:12.40

HD/SD

https://www.parabola.cz/clanky/3270/ceska-televize-uz-od-roku-2009-ze-satelitu-v-hd/
uživatel
Walt66
25.11.2008, 21:22.23

RE: HD/SD komplet

ad 3) Kvalita signálu je proti DIGI a dalším nejlepší. CS Link se spojil se Skylink . . .
ad 4) Satelit nainstaluje každý kdo se trochu snaží. Projdi zde odkaz "ABC".
uživatel
Walt66
25.11.2008, 21:38.34

cože se spojilo??? :O achjo :8)
uživatel
poky1
25.11.2008, 21:46.16

RE: RE: HD/SD komplet

Diky za rady, az na to spojeni CS Link a Skylink jsem mel stejnou predstavu. Ja jsem to chapal, ze Skylink mel neco spolecneho s Czech Link, a ne CS link, holt ty znacky jsou dost podobne :)

Jestli nekdo vite neco o tech PC tunerech, budu rad za pomoc :)
uživatel
Almanil
25.11.2008, 21:59.29

T a T se spojili se Skylink.
uživatel
Walt66
25.11.2008, 22:06.41

Walt66

ani teďka jsi to netrefil, přečti si tohle

https://www.parabola.cz/pay-tv/
uživatel
poky1
25.11.2008, 22:15.48

Jestli tam máš HTPC, tak asi nejlepší bude koupit Skystar HD kartu a naučit se to s ní všechno.
Je to nejvýkonnější možná věc HTPC s SS HD.
Ale není to plug and play - nicméně co je - u HTPC...
Navíc je to dost laciné, na to, co to všechno bude umět.
uživatel
Antonín
26.11.2008, 16:33.47

PC Tuner

Tady jsem narazil na problem, protoze jsem nenapsal, jak si tu satelitni sestavu predstavuju.
Melo by jit minimalne o dva prijmace z nichz jeden je PC s DVB-T + analog kartou, druhe je HTPC, kde neni zadne TV zarizeni. A ted mne doslo, ze nevim jak lze sdilet dekodovaci karty, teda chapu, ze to jde, ale taky jsem pochytil, ze to nejde vzdy, je tedy na to nejake obecne pravidlo nebo to proste se musi zkusit? Ted mam na mysli kuprikladu SS HD2 + nejaky standalone prijmac.
uživatel
Almanil
26.11.2008, 17:41.07

Netrap se.
Kup si obyčejné přijímače, aspoň ti to bude fungovat, tady bojuješ se základními pojmy (jaká analogová karta bože?), co s čím bude sdílet karty? Nač by ti byl standalone přijímač, když budeš mít v HTPC SS HD? To je prostě tolik nepochopení, že se to všechno asi nedá vsyvětlit.

Sdílet je možné v přijímačích, pro které exiswtuje potřebný software, v zásadě je to techniky možné snad úplně ve všech případech, ale softy existují vlastně jenom pro tzv. linuxové přijímače plus pár specifických výjimek, jako je H5400 nebo openboxy (ale pro ty asi není soft pod normálním linuxem nebo windows pro to HTPC).
uživatel
Antonín
26.11.2008, 18:32.11

POKY 1

Třeba taky toto http://www.skylink.cz/web/structure/3.html
uživatel
Walt66
26.11.2008, 21:25.10

RE: Antonín

Asi jsem to spatne napsal, mam ted v jednom PC analogovy tuner- tedy ne analog satelitni, ale analog terestrialni, nebo jak bych to osvetlil.
SS HD nemusi byt nutne v tom HTPC, ale treba jen v normalnim PC, kde je ted ten analogovy tuner-nesatelitni. A v obyvaku muze byt k HTPC standalone satelitni prijmac. Doufam, ze jsem to ted napsal pochopitelneji.
uživatel
Almanil