30.11.2008, 12:20.47 | |
Zapojení dvou DVB-S do serie přes If.outJak je to technicky s připojením dvou přijímačů na jeden LNB konvertor přes výstup prvého přijímače? Který sat. bude napájet konvertor? Vím ,že se tam v případě obou zap přijímačů bude bít polarizace, ale přijímače by pracovali v režimu, že vždy bude zapnutý pouze jeden, ten první od konvertoru bude v režimu stand-by. řešit to twinem LNB, zatím nechci. |
![]() bado |
30.11.2008, 12:47.01 | |
Zapojení dvou DVB-S do serie přes If.outKterý bude zapnutý, bude ho napájet, není to logické? Může to být linak?Když budou zapnuté oba, bude to ten bližší ke konvertortu. |
![]() Tomik535 |
30.11.2008, 13:17.48 | |
RE: Zapojení dvou DVB-S do serie přes If.outLogické to sice je , ale myslím si že málo lidí ví co se děje /neděje když je přijímač ve stand-by, proč má můj příjimač (orientačně měřeno) příkon ve stand-by 6 a v zapnutém 10W?Na základě čeho soudíš, že když budou zapnute oba bude napájet lnb ten první, jak to ten druhý přijímač pozná, že je první zap. a tudíž vypne napájení LNB? A protože to nevím, tak se ptám , ale asi jednodušší řešení je rozbočit to před přijímači sat. rozbočovačem, co se však stane když se zapnou oba a oba začnou cpát napájení do LNB? Myšleno aby něco neodešlo v přijímačích, ne že to třeba nebude hrát. |
![]() bado |
30.11.2008, 13:35.55 | |
RE: Zapojení dvou DVB-S do serie přes If.outNa základě čeho soudíš, že když budou zapnute oba bude napájet lnb ten první, jak to ten druhý přijímač pozná, že je první zap. a tudíž vypne napájení LNB?Je to velice jednoduché. V tom druhém stb se napájení nevypne, ani to není potřeba. Ten první přijímač ho prostě k lnb nepropustí. |
![]() Tomik535 |
30.11.2008, 16:08.52 | |
RE: Zapojení dvou DVB-S do serie přes If.outDodatek:Nevím, co je to orientačně změřit, každopádně ten poměr 6ku10W standby/on vypadá dost zajímavě. Každopádně rozdílný standby příkon může být (mimo jiné) i tím, že ne všechny stb "dělají" ve standby to samé. Např. můj ferda ve standby krmí i obvody rf modulátoru, openbox nikoli. Jen kdyby to někoho zajímalo.. ;P |
![]() Tomik535 |
30.11.2008, 17:08.15 | |
RE: Zapojení dvou DVB-S do serie přes If.outBylo to měřeno "watmetrem " takový ten digitální co vypadá jak spínací hodiny. Takže žádné laboratorní měření. Nicmeně výsledky hovoří 6 v režimu stand-by a cca 10 při provozu. Jedná se o openbox 810, (třeba mne překvapila TV Hyundai 51cm, ta žere v standby přes 10W a plynový kotel skoro nic) |
![]() bado |
30.11.2008, 17:30.58 | |
RE: Zapojení dvou DVB-S do serie přes If.outKolik žereš ve standby ty, to jsi změřil? Nebo stará? Nebo děcka?Ten druhý nepozná, že má napájení vypnout, ale ten první ho prostě odpojí a předává mu pouze vf signál, žádné ss a 22kHz... pokud to dělá přijímač dobře, setkal jsem se s mnoha, které si to vykládají po svém. Rozbočovač není dobré řešení, skutečně budeš hulit do jedné zátěže protichůdné informace, nicméně přijímače mají na vstupech ochranu, tak se asi nic nestane. Správné řešení to ovšem není (kromě toho bych chtěl vidět rozbopčovač s vyrovnanou charakteristikou od 1 do 2 GHz - ty co se prodávají za desetikoruny to rozhodně nejsou. Ale zase - pro většinu případů je to taky jedno. Twin je v podstatě fakt jediná správná možnost. |
![]() Antonín |
30.11.2008, 17:43.26 | |
RE: Zapojení dvou DVB-S do serie přes If.outNa změření odběru ve stand-by nepotřebuješ laboratorní podmínky, stačí trošku přesnější měřák proudu a stříd. napětí.Ten tvůj watmetr bych bral opravdu velmi orientačně(jeden známý ho používá v karavanu). |
![]() Tomik535 |
30.11.2008, 20:29.48 | |
Jak to tedy vyřešit,Mám zrovna stejný problém.Potřebuji propojit kartu SS2 s Goldenem In.DSR8001.Pokud vypnu goldena do standby tak na PC nic nejde,prostě golden nepustí napájení z karty do LNB.Musím mít Goldena zapnutého abych mohl sledovat na PC program.Dřív jsem tam měl místo Goldena Kaon a tam problém nebyl.Při vypnutí do standby Kaon vše propustil a mohl jsem na PC sledovat programy v H i V.Když tam dám 2-way splitter tak nevím co to udělá když bude zapnutý Golden i PC karta. |
![]() Jarous |
30.11.2008, 21:06.42 | |
Zapojení dvou DVB-S do serie přes If.outTo je zajímavé, o tvém problému vím, pamatuji si, když si ho sem psal poprvé. Nezkusils od té doby jiného goldena nebo aspoň soft? Protože mě připadá vadný, nechce se mi věřit, že by to byla jeho vlastnost, ale v tom ti poradí "Goldeňáci".K čemu pak takový výstup? Každopádně ten splitter bych tam nedával. To raději twina. |
![]() Tomik535 |
30.11.2008, 21:17.58 | |
RE: Zapojení dvou DVB-S do serie přes If.outMěl jsem tu Goldena combo a chovalo se to stejně.Pak jsem zde měl Mascoma a tam to bylo OK.Twin dávat nebudu protože používám 4 LNB + 1x motor |
![]() Jarous |