30.11.2008, 15:57.48 | |
Která anténa bude nejvhodnější ?Pro Příjem 23.5-19.2-1W Mám dva favority 90 Toroidal a Maximum E-85 multifocus. Nebo má někdo nejaké jiné řešení do budoucna je počítáno ještě s jedním LNB Multipřepínač umí 4LNB |
![]() Milan DN |
30.11.2008, 16:14.38 | |
RE: Která anténa bude nejvhodnější ?Já mám jako favorita motor.Někdo jiný může použít dvě paraboly. A další člověk to klidně nacpe na jednu parabolu. Musíš si najít nějaké kritérium, podle kterého se rozhodneš. Někoho omezuje cena, někdo na peníze nekouká; rozměry uvedené sestavy,kolik máš místa na stožáru/konzole, budoucí možnosti rozšíření a nevím co ještě. Rozhodnutí je na tobě. |
![]() colombo |
30.11.2008, 16:14.54 | |
RE: Která anténa bude nejvhodnější ?Obě vyhoví.Řekl bych tak z hlavy, že ten Toroid je dražší a má o něco vyšší zisk a větší šířku příjmového úhlu. Pro popsané družice jsou to ovšem skoro nepodstatné věci. |
![]() Antonín |
30.11.2008, 16:20.32 | |
RE: Která anténa bude nejvhodnější ?Nejsem omezen ničím co se jedná místa cenou atd. Jde mi hlavně o kvalitu signálu při horším počasí nebo sněhové pokrývce antény. Motor nepřipadá v uvahu jde mi to do dalších 5ti místností kde jsou příjmače. Vše jde přes Multipřepinač 4satelity 8 učastníků. |
![]() Milan DN |
30.11.2008, 16:23.35 | |
RE: Která anténa bude nejvhodnější ?Motor určitě není favorit.Přejezd 23e - 1w ti na favoritu trvá jak dlouho? Kdo nemá potřebu experimentovat s feedy a pod., tak asi lépe využije některou z výše uvedených antén. Výhoda motoru může být tehdy, když: - točí od 70e až po třeba 30w. - je na něm větší anténa (120cm), což u některých družic může přinést rozdíl BADR, Nilesat, nebo ještě více (aby se daly chytat volné knály na 28e. - když se chtějí chytat družice, které jsou velmi blízko sebe (Astra2 a BADR třeba) Počet družic to určitě není. I na nejobyčejnější switch od EMP jich bez obtíží budete mít osm s úplně každým přijímačem. Třeba 42e, 28e, 23e, 19e, 13e, 5e, 1w, 4w.... Pokud někdo nestojí o 26e, 10e, 13e, tak co by asi už chtěl. Skoro to vidím v protikladu: - buď karty (nebo přístup ke kartám) a pak stačí obyč. anténa, dokonce i ten 1w je zbytečný. - nebo bez karet a hurá na feeedy. P.S. Motor mám v kasdádě s anténou 28,23,19 povětšinou strčený na 13e, a už ani nepamatuju, kdy jsem někam točil. |
![]() Antonín |
30.11.2008, 16:34.32 | |
RE: Která anténa bude nejvhodnější ?Jestli máš místa dost a nevadí ti estetické hledisko, nemusíš kupovat tyto dražší antény, ale hoď to na dvě paraboly. Jednu (85)třeba na 28-23-19-13(střed 23) a druhou(80)na 1W. Já to mám přesně tak.Cena obou antén, držáků na zeď a s mf přesně 1500kč bez konvertorů a diseq. To je míň, než i ta levnější multibeamka, navíc s minimálně stejnou nebo vyšší signálovou rezervou. |
![]() Tomik535 |
30.11.2008, 16:41.26 | |
RE: Která anténa bude nejvhodnější ?Spíše se přikláním k jedné anténě z důvodu originálních průchodu přes krytinu Tondach kde jeden průchod stojí tolik co T90 vše kvůli záruce na střechu. |
![]() Milan DN |
30.11.2008, 16:44.43 | |
RE: Která anténa bude nejvhodnější ?Sice by to šlo pořešit držáky na jednu tyč ale chci jen jednu anténu. |
![]() Milan DN |
30.11.2008, 17:24.42 | |
RE: Která anténa bude nejvhodnější ?Satelitní anténa nepatří na střechu nikdy.(Tedy pokud to nemá nějaký velmi závažný důvod, který vylučuje správné umístění někde za větrem. Nemá žádný příjmový smysl mít satelitní anténu na střeše, to není YAgi na 45 kanál, může být klidně na zemi, příjem bude stejně dobrý.) |
![]() Antonín |
30.11.2008, 17:31.28 | |
RE: Která anténa bude nejvhodnější ?Jo to je jasné ale na domku není žádný balkon atd. Anténa bude v závětří střecha do L Hlavní Rozvody krk pro sat a sít wifi jsou na půdě. K anténě je přístup kdykoli. |
![]() Milan DN |
30.11.2008, 17:47.08 | |
milanCo se signálu týče, tak silnější páru pochytáš určitě na T90.Ale pro tvuj rozsah 24 stupňů je i MultiBeam naprosto dostačující. Píšeš cosi o střeše,takže asi máš klasický stožár.T 90 se instaluje výhradně tzv. nasazením zhora na 60mm trubku,tudíš 60mm výložník,tudíš další investice,tudíš další upínací prvek,tudíš další místo kde se ti to může při větru otočit. E 85 Multibeam se může nasazovat zhora na průměr od 40 do 70mm, ale po mírné úpravě ho můžeš přidělat klasicky na stávající i dlouhý stožár např. s loginou pro DVB-T. Obě antény jsou železné a tedy těžké T90 má 15KG,Multibeam 10KG. Musím na závěr upozornit, že v ani jednom případě není střecha ideální místo pro instalaci, ba právě naopak!! Jak z důvodu náporu větru,tak konfortu instalace a nastavení LNB. |
![]() Saxon |
30.11.2008, 17:56.39 | |
@MilanDNdrž sa "Saxona",vie o čom hovorí,klikni na Galeriu,potom na "ľavo" klikni už na spomínane meno a uvidíš...... R^ :) |
![]() mat |
30.11.2008, 18:01.09 | |
Která anténa bude nejvhodnější?Dávám si za domácí úkol do příště vyfotit jednu parabolu, co jsem nedávno zahlédl z auta a hodit sem odkaz. Málem mě porazilo. Patrový barák, střecha, dvoumetrový stožár a parabola na konci stožáru(tipuji80). Mezi ní a střechou asi metr a půl vůbec nic!Možná tam měl někdy antény, nevím, ale každopádně to vypadá komicky.. Anebo tam měl fakt lepší signál.. :-/ |
![]() Tomik535 |
30.11.2008, 21:43.16 | |
Tomik535To tam dal vůl,nebo vychcaná firma,nikdo jiný by to tam nedal |
![]() pierrepetr |
01.12.2008, 00:32.41 | |
RE: Která anténa bude nejvhodnější ?u nas v PV takto montaznci Digi montujou normalne :) Na jedne ulici takovy ukaz muzete videt hned dvakrat :) |
![]() Mirectec |
01.12.2008, 06:43.26 | |
RE: Která anténa bude nejvhodnější ?Souhlasím s Miretecem, taky bydlím v PV, paraboly za komínem jsou tu normální :((((( |
![]() kacenkin |