Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
05.12.2008, 10:03.02

Jaký HD přijímač bez PVR....?

Jaké přijímače jsou podle vás v pohodě (zápisy+CI, stabilita....)? Zatím jsem zkoušel jen TF-7700HSCI, který považuji za slušný, ale pár chybek má.

Popřípadě, zda existuje nějaká SD brutalita s komponentním výstupem, či HDMI.

Zákazník má Sharp LC-52XL2E.
Já musím koupit nějaký SAT přijímač bez PVR a přes rouru o průměru 40mm procpat propojovací kabely k satu a také udělat reservu pro domácí kino.
Pokud bych to chtl řešit přes RGB, musel bych najít odpojitelné SCARTY, protože ty neprotáhnu...
Koukal jsem, že komponenetní kabely i HDMI kabely se mohou dost prodražit. Vím, že televize ho stála mraky peněz, ale přesto to nechci s cenou kabelů přehánět.
uživatel
mirasat
05.12.2008, 10:17.11

RE: Jaký HD přijímač bez PVR....?

RGB dráty jsou tři koaxy nic více. "Odpojitelné" i trafopájkou. RGB kabel nestojí více jak desetikoruny.
uživatel
Antonín
05.12.2008, 11:16.38

Jaký HD přijímač bez PVR....?

Zrovna dnes jsem si jeden rgb kabel scart-cinch vyrobil, chci vyzkoušet showboxe na lcd přes komponentní cinch vstupy. Sice moc nevěřím, že se obraz změní než při propojení rgb scart-scart, ale chci to jen zkusit, je to fakt hnus.
Kámoška co jsem ji nahodil showbox na crt si koupila lcd 94cm phillips a teď mi volá proč má neostrý rozmazaný obraz.
Jinak včera jsem dělal mascoma 1100 na fullhd lcd LG a znova tragédie.
Nedávno jiné kámošce toho nejlevnějšího stronga na plazmě panasonic 1024 a obraz (samozřejmě SD-prima) kvalitním scartem jak víno. Celý večer jsem vydržel koukat na Titanic.

Věřím, že kdyby lidi, co si ty fullhdéčka, zvláště lcd na SD příjem kupují předem viděli ten výsledek, tak si k tomu už za hd přijímač s možností propojení hdmi s radostí připlatí. Sice to moc pomoci nemusí, ale je to maximum, co mohou z SD příjmu na svůj panel dostat.
uživatel
Tomik535
05.12.2008, 11:24.46

mirasat

Sorry, k tvému tématu, doporučuji mascom2100-homecast5001(5101). Sice nic neumí, ale nic nepokazí. Podle mne spolehlivější než ten topfield. Ale to jen tipuji ze skušeností z SD přijímačů a ohlasů na ten topfield tady na fóru, osobní zkušenosti zatím vesměs žádné, HD přijímače jsem dělal zatím jen dva, právě ten topfield a Mascom2300.
uživatel
Tomik535
05.12.2008, 11:42.34

Já teda

mám ten Topfield 7700 s puvodním FW 64 a nemužu si na nic stěžovat.PVR zatím netoužím využívat a žádný jiný duvod pro změnu FW jsem neobjevil a vše funguje jak má,včetně HD nabídky skylinku i modulu včetně Diabla.tak se do toho nehrabu.
uživatel
hobo
05.12.2008, 13:43.14

Konektor na kvalitě spojení a obrazu nic nezmění. Je jedno, jestli je drát scart-scart nebo scart-cinche. Podstata je, aby to byly tři koaxiální (a tedy samostatně stíněné kablíky), čím delší kabel, tím větší roli hraje kvalita koaxu - malá kapacita, ale protože jde jen o řád desítek MHz, tak to zase tak citlivé není a víceméně cokliv symetrického vystačí.
Na SD neuvidíte žádnou velkou změnu (obvykle - ono to záleží na tom, co je přesně za televizi, co je přesně za přijímač a jaké mají firmware) oproti dobře provedenému RGB.
Ty změny, co uživatelé někdy hlásí jako super při přehcodu na HDMI, jsou většinou dány tím, že předtím užívali propojení přes kompozitní video CVBS, které skutečně pro cokoliv většího než 72cm 4:3 vhodné není.
52" televizor si zasluhuje dobré zdroje signálu, a tedy HD přijímač a tedy HDMI propojení (pouze obrazu, kdo do takové televize pouští zvuk je ...). Akorát by si měl majitel uvědomit, že s kartou Skylink toho v HD zatím mnoho není. I když asi přibude.
uživatel
Antonín
05.12.2008, 13:57.54

Říkám, že moc nevěřím, že se obraz změní, jde mi spíš o test toho showboxe. Zda ta volba v menu cvbs-rgb-komponent má vůbec nějaký smysl, zda vůbec funguje. Když jsme přepínali rgb-cvbs, obraz se jí zdál někdy lepší tam, někdy tam :laughing:
Nabídl jsem jí hned ferdu 8500 s modulem CW za doplatek 2500. Nechce, tak ať se trápí se svou lcd.
uživatel
Tomik535
05.12.2008, 15:00.50

Pokud nevidíš rozdíl mezi RGB a CVBS, pak je někde nějaká bota. Ten rozdíl by měl být naprosto zásadní (ale předpokládá to, že jsou dobré RGB zesilovače jak ve výstupu přijímače, tak v televizi. Pokud budou mít šířku pásma 3MHz (na kterékoliv straně), tak to skutečně od CVBS logicky nepůjde rozeznat.
Rozdíl by měl být dramatický zejména ve svislých detailech, svislých hranách, zejména bys to měl vidět na menu, písmenkách apod.
uživatel
Antonín
05.12.2008, 15:08.48

Antoníne, ne že bych nevěřil, ale prosím o vysvětlení, jak je to s tím zvukem přes HDMI ??
Maslíš špatné repro v TV, nebo jiný problém ?
uživatel
Nervoš
05.12.2008, 16:09.58

Ano myslím šustítka v TV. Televizi, kde by byla věc hodná označení reproduktor, jsem ještě neviděl :-)))
Přec když někdo má 52" drahou TV, cpe do toho HD, kde je povětšinou k mání 5.1, tak nemůže šustit servisními reproduktory, které televize má vlastně jenom proto, aby se dala vyzkoušet a do televizí přes 50" by vlastně vůbec být nemusely být zamontovány a stačil by opt out (když už).
Kdyby neměl slušné repro, vzhledem k tomu, že to není moc levné, tak by určitě udělal lépe, kdyby se je koupil nejprve a třeba k nim levnější 50"...když by šlo o peníze.

Kvalitní reproduktor je skoro zásadnější pro domácí pocit z filmu, než-li vynikající obraz. Pokud někdy chodíte do kina, koukněte se jak vlastně příšerně nekvalitní obrázky tam pouští. Ale zvuk je téměř vždy o několik tříd lepší, než ve většině domácností. O hudbě ani nemluvím.
Jsem 100% přesvědčen, že když dám laikovi vybrat, co je lepší zážitek - televizní šustítka plus HD film - nebo - výborné reproduktory a tentýž film v 720x576, že bude mít lepší zážítek v bodě dvě. (Ale tak to nestojí proti sobě, berte to jen jako příklad, je samozřejmě třeba oboje. Jenom ten zvuk se naprosto nesmylně podceňuje.)
uživatel
Antonín
05.12.2008, 16:58.23

Antoníne, Antoníne

Tys to napsal tak hezky, žes mi nasadil brouka do hlavy.
V obýváku máme starší CRT televizi a k ní jsme měli domácí kono, asi 6 let starý receiver ONKYO a repro 5.1 JAMO 5 satelitů asi 22x12 cm a velký subwofer 100W. Na filmy to bylo super, ale řekl bych, že třeba na hudbu to nebylo to pravé ořechové. Navíc manželka neměla subwofer v lásce.
Teď máme v menším pokoji 82 cm Philipse tř.9 s hloubkovými repráky zezadu, Do teď dobré.
Ale tady jsi mi nasadil brouka do hlavy. Syn doma zanechal výborný receiver DENON 5.1 a k němu měl 2 sloupové, slušné repráky _ asi metr vysoké. Antoníne, asi by se mi nechtělo dávat do toho malého pokoje zadní repráky, ikdyž bych měl jedny zbytečné od PC, ale nehodí se mi dávat středový.
Tady bych rád tvůj názor, zda mám toho Denona donést nahoru s těma sloupovýma reprákama, onoby to mělo uhrát nějaký pseudoprostorový zvuk. Prosím o názor. Děkuji. ;)
uživatel
Nervoš
05.12.2008, 17:39.47

Zatím jsem koupil

dva HDMI kabely. Jeden pro sat a druhý pro DVD....
Vyzkouším funkčnost a pověsím telku na zeď.
Pán ještě DVD nemá, tak si holt koupí nějaké s HDMI...
uživatel
mirasat
05.12.2008, 17:42.19

Bod 2,jednoznačně.
Hloubkové reproduktory v plastové ozvučnici - to musí být opravdu zážitek... Rv
5.1 neznamená automaticky vyšší kvalitativní přednes,zážitek z díla.
Stačí si pustit program Deluxe Music/AC3 stopa/ na Astře 19,2E, větší blbost si těžko umim představit.
Poslední turné Phila Collinse je v DTS špičkový zážitek,ale poslední živé DVD Genesis z Říma, je daleko příjemnější v LPCM 2.0.
Jak říkam, je to případ od případu.
uživatel
Saxon
05.12.2008, 17:54.07

Zvukové resp. prostorové efekty a poslechová muzika jsou dvě rozdílné věci. Akustické řešení prostoru další... ale pro většinu lidí je to stejné jako jsme si zde psali o HD před třemi roky... ale jinak to běží pěkně.
uživatel
Nescafe
05.12.2008, 18:07.09

Tak jsem to sestavil _ no, rozdíl větší, než jsem čekal, ale přibyly 3 krámy do malé místnosti. Manželka mne nepochválí.
Saxone a Nestcafe, díky ;)
uživatel
Nervoš
05.12.2008, 21:31.42

Antonín: Do kina už ne. Tam sice reproduktory nešustí, ale za to tam šustí spousta ignorantů s Jirkou Popkornem. Takže v dnešní době už ani kino ne.
uživatel
meduzka
06.12.2008, 00:34.13

"V obýváku máme starší CRT televizi a k ní jsme měli domácí kono, asi 6 let starý receiver ONKYO a repro 5.1 JAMO 5 satelitů asi 22x12 cm a velký subwofer 100W. Na filmy to bylo super, ale řekl bych, že třeba na hudbu to nebylo to pravé ořechové. Navíc manželka neměla subwofer v lásce."

A co se ti na tom probuh nelibi? Na normalni pokoj to je vice nez dostatecne. 90% lidi je na tom daleko hur.

A manzelky nemaji obecne rady prostove efekty a staci jim zvuk ze sustitek! To je jednoduse dano konstrukci jejich mozku, neni schopen vnimat tyto podnety :-D
uživatel
gorro
06.12.2008, 00:50.40

gorro, velice trefné :laughing:
Moje konstrukce mozku: Když už zapomenu na její narozeniny, naštěstí si nevzpomenu ji koupit květinu jen tak..
Ještěže jsem ji aspoň ráno nezapomněl říct, že ji miluji..
uživatel
Tomik535
06.12.2008, 01:09.37

U mě regálová stěna stojí na 2ks 2m repro cca 2x500W/sin a mužu říct že na muziku je to až málo ale na televizi musím ty basáky vypnout protože jak příde dunění tak mě to vždycky probudí :)))
uživatel
TDB
06.12.2008, 09:43.34

Panove, ja mam DD5.1 TEAC s PMPO 2000W, koupeny pred 9 lety za par korun, ma to analog, a digi opt. a metalicky, tedy 3 vstupy (TV, a digital z satu a z PC, ty digitaly pouzivam na 5.1 vstup)

woofer je ve dreve a ma cca 35*25cm.

audiophile to neni, ale na filmy kdyz to zapnu tak sousedi maji dost to je randal jak ma byt ... a sousedi maji dost

uz mockrat jsem uvazoval o Pro Logic II (naposled vloni o Onkyo TX-SR605 viz
www.eisa.eu/eisa/awards/2007-2008
) jenze to s reprakama by stalo pres 20000 a takovou sluzbu fakt neodvede, nekoukam na filmy kazdy den, ze...

Letos je v EISA Sony STR-DA5400ES coz stoji 3x tolik :-(

pockam az pojede CT v HDTV s DD5.1 a vymenim to i s CRT komplet vsechno at to ma smysl a je to efektivni, to uz bude Eisa 2009/2010 :-)
uživatel
gorro