Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
05.12.2008, 15:31.52

problém natáčení paraboly

Zdravím, mám parabolu 120 a motor strong. Výhled jen od 5W po 26E. Potřebuji poradit jak nejlépe seřídit parabolu, protože mám problém s elevací při otáčení po orbitu, výložník je správně uchycený. Když mám silný signál na 23E a motorem otočím na 4W jsem bez signálu, takže elevačně zvednu parabolu kousek nahoru je vše OK, ale pak zase po přetočení nemám signál na 23E, musím ji posunout zase dolů. Jak to seřídit? Že by ještě ty 3 šrouby úchytu mezi motorem a parabolou? A asi nejlépe to nastavit první na 7E a pak to doladit? Děkuji za rady a přeji hezkého Mikuláše.
uživatel
drajk
05.12.2008, 15:36.53

RE: problém natáčení paraboly

mas 100% kolny stozar?

navody jsou i na tomto serveru jak najit nulovy bod, prostudoval jsi je?
uživatel
gorro
05.12.2008, 16:13.08

Tady se podívej na tyto stránky,až zjistíš družici na které bys měl mít nulový bod,tak tam celou soupravu našteluj.To znamená motor na nule a talíř přímo na tu družici.Jestli máš kolmo stožárek ta by mělo fungovat.Třeba někdo poradí jinak
http://www.satlex.net/en/azel_calc.html
uživatel
Ji.sat
05.12.2008, 16:35.27

dnes jsem šteloval od 7.00 do 16.00 digipower sg 2100 +technisat digit s cc ale už to mám je to ale pro laika pěkná pakárna :fuming: ;P
uživatel
jan7070
05.12.2008, 18:42.14

Podľa tvojho opisu problému nemáš stožiar kolmo. Kolmosť stožiara, respektíve výložníka sa musí merať vodováhou, alebo olovnicou minimálne na dvoch miestach, ktoré medzi sebou zvierajú uhol 90°. Len za tejto podmienky je zaručená úplná kolmosť. Ak sa stožiar vychyľuje len o 2, či 1°, už to môže robiť tie problémy, ako opisuješ.
uživatel
mracna
05.12.2008, 19:57.49

RE:problem natáčení paraboly

Ano, zjistil jsem, že stožár je trošičku podle vodováhy v nerovině, pokusím se ho dát do váhy, jinak děkuji.
uživatel
drajk
05.12.2008, 20:27.55

Ak budeš mať stožiar - teda roviny, ktoré zvierajú medzi sebou uhol 90°a pretinajú sa v osi stožiara, tak bude motor pri otáčaní opisovať orbit, na ktorom sa nachádzajú satelity a príjem bude bez prblémov. Ešte musí byť splnená jedna podmienka, a síce osi stožiara, motora a paraboly musia tiež ležať v jednej rovine.
uživatel
mracna