06.12.2008, 10:51.34 | |
vortimondeDnes ráno mě po týdnu jde pc. Bez spojení jsem vzpomínal, jestli ti přišla avizovaná óbr parabola. Teď jsem našel první informace a vysnímkovanou instalaci. Je to bomba! Na fotkách je vidět zajímavá kombinace: vyztužená konzola fídhornu a to "kladélko", na kterém je celá sestava!! To snad ani není stará lešenářská trubka - 48mm. Je báječné, že máš teď fta bbc a itv v celém rozsahu. Jenom si nedovedu představit, že nejsi motorized. Určitě si něco zorganizuješ. Lnb je, aspoň pro mně, trochu problém. Když chci na 125 gib. celodenní příjem FoxMovies na 7°w, vyhovuje z několika, které vlastním jediné inverto 40sl, naopak na podvečerní laborování s a2d jedině 401sst. Je to záhadné, docela mám chuť koupit stejný pár a porovnat. VPřeju ti moc úspěchů a těším se a určitě nejen já, na další poznatky. |
![]() knawi |
06.12.2008, 11:24.20 | |
RE: vortimondeno vypadá to chatrně ale dneska ráno byl docela vítr a jenom se to tak lehce třese a na příjem to nemá zvláštní vliv. myslím že to určitě nespadne. ani nemá kam protože tam je ta jistící příčná tyč. nejhorší bylo dostat tam ten samotnej disk, je totiž pěkně těžkej. nejdřív jsem tam namontoval celý to véčko a pak jsem tam posadil ten talíř. ale málem mi to spadlo a drželo to na jednom šroubu.teď prší a skoro všechny transpondéry a2d chodí perfektně i když jenom s minimální až žádnou rezervou. ta parabola je na to přesná. nechtěl bych větší ani menší. večer kolem 19:00-20:00 je sice pokles signálu na horizontálech ale pořád zůstává minimální rezerva. když neprší tak je to naprosto v pohodě celý den |
![]() vortimond |
06.12.2008, 11:44.56 | |
RE: vortimondeo motoru vůbec neuvažuju, multifeed možná někdy v budoucnu. ty britský programy jsou pro mě natolik atraktivní, těžko bych něco lepšího hledal. hlavně večer v primetimu to ožije. |
![]() vortimond |
06.12.2008, 12:08.59 | |
RE: vortimondeTo je opravdu fajn! Nikdy bych nevěřil, že to tady s tímhle rozměrem paraboly je možné! Ale taky jsi to měl po dlouhodobých pokusech vykoumané. Vypadalo to vždycky, že si jseš jistý, že není nutná 180ka a větší.Máš pravdu, váha gib.125ky je taky větší, než jsem původně očekával. Hlavně upevňovací armatura, ta vypadá u tvojí 150ky, řekl bych, subtilněji. Zvlášť se vyřádím s namontováním na motor. To je nutné dělat postupně a pokud není vítr, přišroubovat vlastní talíř už není velký problém. Jenže to je právě u tebe problém, u mně je ještě možné obejmout parabolu, šroubovat a přidržovat protimatku, rozměr tvojí už to nedovolí. Je blbé, to všechno dělat sám, aspoň v některé fázi by se další ruce hodily. Á la vortimond dosud, se chci pokusit taky o příjem a2d aspoň omezeně. Určitě nějaký rezervy jsou i u 125ky, naději vidím hlavně v seřízení s přijímačem u antény a v náhodně vybraném vhodném lnb. |
![]() knawi |
06.12.2008, 12:16.31 | |
RE: vortimondeŽádný motor!!?? To mně udivuješ! No jo, není to zdaleka poprvé. Co se mně tejče, momentálně jsem rád hlavně najlsatu a turksatu 42°e s americkými programy. Určitě lehce našilháš badr ale tam toho není tolik. A ani prajmtajm na a2d by mně jako jediná možnost neuspokojila. Víš, jak jsi sem psával: arabů bych se nerad vzdával :laughing: |
![]() knawi |
06.12.2008, 12:24.28 | |
RE: vortimondezkus si pořídit do sbírky smart titanium classic. mají ho v allcomu ve francouzský za 350. je to ďábel na těch horizontálech když se natočí nepřirozeně o 90 stupňů a v přijímači se nastaví polarizace opačně. bez toho bych si mohl nechat zdát o celodenním příjmu film4,bbc2 a channel5 |
![]() vortimond |
06.12.2008, 12:48.14 | |
RE: vortimondeDěkuju, bezva nápad! Ještě k těm mejm kecům: lehce se "vzdávám" bbc a itv atd, když mě jejich sledování "nehrozí". Užívej si, je tam vlastně všechno! :) :) :) |
![]() knawi |
06.12.2008, 12:58.43 | |
RE: vortimondedík patří jednomu (tuším že švédovi) z fóra astra2d.com který tuhle zajímavou vlastnost smartů popsal. ačkoliv výrobce to evidentně ví, protože konektor je natočenej příhodně o 45 stupňů do strany, takže dovnitř neprší |
![]() vortimond |
06.12.2008, 13:17.13 | |
RE: vortimondeNo jo, ale jak bych se to od toho Švéda dověděl? Je to hodně zajímavé, na co lidi nepřijdou? Toho smarta si dám k Vánocům a asi předčasně.Škoda, že se s tebou už příliš nedá bavit o emu a teď o motorizovaném příjmu. Dost nečekaných změn za dva roky, co o tobě vím. Snad dáš vědět až se dovíš z první ruky něco novýho třeba o lochnesce. :))) |
![]() knawi |
06.12.2008, 13:24.53 | |
RE: vortimondemáš pravdu asi jsem měl už dávno změnit fórum a vecpat se někam k DXerům. co je tady šílenost, to už je tam dávno stará vesta |
![]() vortimond |
06.12.2008, 13:32.43 | |
RE: vortimondePromiň tak jsem to nemyslel a tvoje reakce mě mrzí. |
![]() knawi |
06.12.2008, 13:34.18 | |
RE: vortimondeÁ propos, dej, prosím, nějakej link na dx. |
![]() knawi |
06.12.2008, 14:00.56 | |
RE: vortimondeFórum astra2d.com je prima, dík. |
![]() knawi |