Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
06.12.2008, 14:57.53

Mrtvá vôľa na motore Stab

Zdravim Vas vsetkych. Zistil som vypadky signalu pri prijme pri vetre. Pri kontrole som zistil, ze je dost velka mrtva vôla na motori Stab HH 120, na hriadeli ma asi 1-2mm, co sa prejavuje dost velkou odychylkou na antene ofset 120 cm pri vetre. Ma niekto z vas podobnu skusenost ? Da sa nejako vymedzit mrtva vôla v prevodoch motora? Opravuje u nas tieto motory nejaka seriozna firma ? Dakujem za vase poznatky.
uživatel
najag
06.12.2008, 16:07.52

RE: Mrtvá vôľa na motore Stab

len systémom ´´dodo´´ sa dá vymedziť vôľa.
uživatel
oneeeee
06.12.2008, 16:13.52

Některé motory tuto vůli mají už jako nové,záleží asi na tom, v které provincii se zrovna vyrábí, nebo kdo zrovna nemusel jít na rýžoviště a sekal doma motory. Ale fakt je ten, že někdy byla ta vůle takto velká jak popisuješ ale nikdo to nikdy nereklamoval, tak asi to nevadilo. Snaž se co nejlépe naladit parabolu a myslím, že ta vůle vadit nebude ani ve větru.
uživatel
kuba
06.12.2008, 16:16.34

Teď koukám, že tam máš 120cítku, z tou jsem to nemontoval, tak nevím. Ale klasika 80ka,tak vůle nevadila.
uživatel
kuba
06.12.2008, 16:24.41

Ked som montoval antenu,mrtva vôla bola ovela mensia, som vo veternej tatranskej oblasti, kde antena prezila aj vichrice, ale asi je to prave dan za namahanie.Ked je kludne pocasie, tak je to v pohode, ked je silnejsi vietor, nastavaju neprijemne vypadky signalu a su iba z tohto dôvodu, novy motor sa mi nechce kupovat.Preto premyslam, co s tym, ci niekto nema podobnu skusenost, namal rozobrany motor a vie, ako to tam vypada a co odchadza.
uživatel
najag
06.12.2008, 17:08.01

rozdelaný jsem to nemněl ale šrouby na vymezení tam určitě jsou.chce to si pohrát já mám vůli taky ale nechce se mi to sundávat.
uživatel
koax
06.12.2008, 17:19.08

Najag

Mam motor Opticum 2800 DM, dan to 100% neni mam tam 120ku a tu vuli taky už od koupi motoru na tý noze.Mněl sem motor SG 2100 a to samí vule jako prase.Oba byli noví. Na motoru sou 4 inbusi když sem je dotáh tak to nedálo noha byla pevná bez vule
uživatel
VYDRA004
07.12.2008, 00:01.39

V motoru je šnekové soukolí a vůli vyrovnávají silné pružiny.Problém je v tom, že jsi použil parabolu na hranici motoru a nepočítal s rezervou.Při větru je působení na tyto pružiny větší jak jejich "protisíla" (zjednodušuji) a par. 120 má tak úzký vyzařovací diagram, že při větru jsi už mimo vyzařovací diagram.Po čase se taky při použití paraboly na hranici parametrů díky rá
zům od větru šnek "vyšmatlá".Bohužel se jedná o běžné opotřebení. :(
uživatel
RAFI007
07.12.2008, 14:42.58

Dakujem Vam vsetkym za vase cenne poznatky, mam ovela lepsiu predstavu o probleme, ked bude teplejsie, tak to rozoberiem a potom dam vediet, ako sa mi podarilo, ci nepodarilo problem vyriesit.
uživatel
najag