Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
08.12.2008, 13:35.57

jaký DVB-T + DVB-S + RECORDER - vše v jednom

má představa je jedna krabice s
. DVB-T
. DVB-S (schopná přijímat CzechLink plus HDTV tj. MPEG4)
. HDD rekordér (který nezadrhává)
. Plně počeštěný
. Uživatelsky snadno ovladalný
. S výstupy HDMI a analogový výstup zvuku na 5.1 kanály
Ještě jsem zvažoval dopsat tam DVD přehrávač, ale to už by bylo asi moc :). Potřebuju pro rodiče, neorientujou se ve změti 5 ovladačů které teď mají na stole, navíc TV s periferiemi opravdu není jednoduché naučit spolupracovat, pokud chcete najednou nahrávat ze satelitu na SVHS je to porod :(
uživatel
janwlk
08.12.2008, 14:23.48

Odpoved

Zkusil bych se kouknout na Vantage 7100 TS a externí USB Disk . DVD Přehravač jsem viděl překrásný s B - 110 Popcornhour s možností připojení do Internetu. Je možné i nastavit vzájemnou komunikaci obou zařízení . Druhou možností je Home PC s PC kartou Skystar 2 a CL slot+ Cryptoworks Modul /diablo cam/ .
uživatel
pohosat
08.12.2008, 14:30.32

RE: jaký DVB-T + DVB-S + RECORDER - vše v jedn...

To řešení spíše hledej malinko jinde (ale jenom návrh):
- televize s DVB-T tunerem (pokud chceš HD, stejně to chce slušnou TV)
- DVB-S přijímač zhruba jako Vantage HD s diskem (ale těch možností je více - spíše podle chuti a typu - Clarke, Ferguson, Topfield s diablem, neznám tyto vody, tak nevím přesně, co je úplně nejlepší, já bych z důvodů jednoduchosti a spolehlivé fce volil Vantage). Nemá smysl nahrávat z DVB-T, pokud budeš mít kartu Skylink, je vysílání ze satelitu kvalitnější i v SD).
- ty přijímače zřejmě povětšinou přehrají i data z DVD (je to mpeg2), přehrávání je vůbec otázka, která nemá až tak jasné řešení (nebo mně úplně jasné není). Nějaký popcorn? Něco jako HTPC a pak i se satelitní kartou? Nevím, všechno má svoje mouchy. Ale dost závisí na tom, co chceš přehrávat.
- výstup analogový není vůbec dobrý nápad a v podstatě asi takový přístroj možná ani není. Jestli mají nějaký pseudozesilovač s plastikovými bedničkami, tak ho vyhoď, nic jiného se dělat nedá. Přece nebude dobrá televize s HDTV ve zvuku pobrumovat, šumět a skřípat, ne?
- bohužel nejde (a to žádným možným způsobem) sestavit nějakou jednobednovou domácí kvalitní audio-video sestavu. Je potřeba bedny tři: zesilovač, satelitní přijímač a přehrávač a k tomu televize... Snad jedině s HTPC se to změní na bedny dvě...!
uživatel
Antonín
08.12.2008, 22:59.24

díky za reakce ...

... mám zesilovače takže analog potřebuji jen výstup bez zesílení, prostě jen vyvést signál 5.1 ven

DVD klidně skousnu jako samostatný přehrávač

pak zbývá jen ... DVB-S plus REKORDER
nejaky tip z vlastni zkusenosti?

Diky
uživatel
janwlk
09.12.2008, 23:30.41

moje doporučení

Zkusil bych Vantage 8000 nebo Qbox ONE , který mám ,bohužel Qbox neumí HD kanály . V současné době stejne nikdo z českých televizích HDTV přes satelit nevysílá . U obou případech je po zaučení jednoduchá obsluha . :)))
uživatel
pohosat
09.12.2008, 23:46.32

Ještě jsem zvažoval dopsat tam DVD přehrávač

hehe tak to jedine 8000HD, ktery stoji bez mechaniky a harddisku 999Eur :-D

Bohuzel nema ani 1000Tx LAN, ale jen 100Tx LAN
uživatel
gorro
09.12.2008, 23:47.09

stejne nikdo z českých televizích HDTV přes sateli

a Nova HD je co? :-D
uživatel