Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
08.12.2008, 15:01.36

Ferguson 8900-spolehlivost/servis

Zdravím všechny,chci si pořídit nový sat/Humax 5500 dodělává/.Pročítal jsem tady skoro všechny názory a zaujal mě Ferguson 8900.Zajímalo by mě jak to je u něho se spolehlivosti=poruchovostí a taky jak je a kde zajištěn na něho servis.Doufám, že TaT karta se bude dekódovat ve čtečce správně, abych nakonec nemusel dokupovat další dekodér.Do instalace alternativního SW bych se zatím nepouštěl-moc se v tom ještě nevyznám.V recenzi z loňska byla také zmíňka, že česky sice umí, ale občas zlobí dialektrika.Nastalo již zlepšení? Taky bych rád ještě věděl, kde se dá následně stáhnout oficielně vydaný nový SW od výrobce.Za odpovědi a případné rady předem díky !!!
uživatel
Ajap
09.12.2008, 06:57.54

RE: Ferguson 8900-spolehlivost/servis

Nazareaguje nikdo? Díky!!!
uživatel
Ajap
09.12.2008, 07:51.59

Sorry-omylem vlítl nesprávný smajlík!!!
uživatel
Ajap
09.12.2008, 12:20.32

Já už ho mám od jara a jsem spokojenej. Provozuji neofic. soft (teď už je to k ničemu, když Premiere změnilo kodování). Ofic. soft lze stáhnout na stánkách výrobce ferguson-digital.eu. Nemám s přijímačem žádné problémy, nahrávám na flashku, záznam i archivuji na CD přes program SUPER. Zobrazovač má LCD LG 37 HD ready, propojení přes HDMI. Jedinou chybou je velká spotřeba DO. Orig. baterie vydržely cca 1,5 měsíce, další korejské také. Teď jsem koupil Varty a je to v pohodě.
Myslím, že neuděláš chybu. Samozřejmě každý chválí to co má.
uživatel
MILDA67
09.12.2008, 16:41.27

Díky a co karta TaT, máš-li, nebo pokud jsi zkoušel, chodí s ní čtečka bez problémů?Někdo uvádí, že s některými SW ano, s jinými ne.Jenže zpět k nižčímu SW se prý vracet nelze a to je pak průšvich!!!Jak jsem výše psal, nerad bych pak ještě dokupovat další dekodér.Včera na Skylinku přidávali EPG a u ČT1 zvuk DD, Humax blbnul a zasekával se mi.
Díky za odp.!!!
uživatel
Ajap
09.12.2008, 17:52.04

S orig. softem chodí bez problémů, s některými softy je údajně problém. Já jsem se tomu vyhnul. Takže karta T-T chodí i UNI čtečce bez problemů. Vždy se dá vrátit, pomocí programu Cziscik a kabelu RS232 lze přijímač vyčistit a nahrát nový soft. Je dobré si uložit seting na flashku.
uživatel
MILDA67
09.12.2008, 18:02.18

Moc díky, asi zítra objednám.Humax 5500 se mi začal sekat, hlavně při přepínání programů.No ještě mi docela vydržel,dost tam blbly zdroje-hřály se a pak to odnášely elyty.Měj se+1x díky za rady. :)
uživatel
Ajap
09.12.2008, 21:32.26

Zdrástvujtě, tak mě napadá, když čtu o slabé výdrži těch plochých baterek v DO, jestli náhodou na ferdu nepasuje DO z Mascoma nebo Homecastu...tam jsou normál AAA..
Ale ten vzhled a dosah DO je jinak perfektní, trošku mi chybí volume i jojstickem a exit(hodně používáno) mohlo být trochu blíže jojsticku..
Vím, jsou to drobnosti, hlavně, že přístup k fav. programům ok, v tomto mě brutálně zklamal showbox.
Pro mě notorického přepínače je to důležité.. :)
uživatel
Tomik535
09.12.2008, 23:21.16

@Babui

Když ti pošlu svůj(247) zatím ještě úplně nedodělaný setting, tak ti ho ten tvůj(246) asi neukáže, co?
Tak nic, škoda, že má ferda jen 8 fav. seznamů, jsem zvyklý na 10... dneska nemám poker, tak jdu pomalu chrápat, dobrou
uživatel
Tomik535