Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
08.12.2008, 20:09.33

Propojení ONKYO HTX-22HD aso pro popopepe

Tvůj typ na ONKYO HTX-22HD zřejmě zabral nejvíc.
Mám dotaz, jak tam nejlépe přivést zvuk ?
Ze satelitu Vantage asi skleněným kabelem, DVD přehrávač Philips bych musel koaxiálem, nebo DHMI. Mohl bych asi i ze satelitu DHMI, ale do televize je jen jeden vývod HDMI.
Jak to nejlépe propojit, abych si objednal hned i kabely. Díky
uživatel
Nervoš
08.12.2008, 20:29.36

re:

Mám něco podobnýho DENON 1909-propojení mám sat.Fergusson 8900HD přes HDMI, DVD Philips přes HDMI vše do DENONA a z něj jedním výstupem do LCD.Na AVR si navolíš jakej zdroj chceš(jestli DVD nebo SAT) Optický kabel se používá jen pro zvuk.HDMI-obraz i zvuk.Optika jen zvuk.
uživatel
Cucerak
08.12.2008, 21:05.58

re: Propojení ONKYO HTX-22HD aso pro popopepe

Takže jestli ti rozumím, na LCD už nepřepínáš vstupy, jen na DENONU. Čili LCD by ti už samo bez Denona nejelo na externí vstupy.
Kdybych nechal propojení HDMI ze satelitu a z DVD přímo do telky a ho Onkya bych přivedl jen zvuk sklen.kabelem, či koaxiálem, tak to by bylo v něčem horší řešení ?
Promiň, neviděl jsem návod, proto se ptám.
uživatel
Nervoš
09.12.2008, 07:46.57

RE: Propojení ONKYO HTX-22HD aso pro popopepe

Nebylo by to horší řešení. Pokud se chceš jen juknout na telku, bez zesíku, tak ideální je to co navrhuješ, HDMI ze satu a DVD do LCD, a optika nebo koax do zesíku. Pokud budeš chtít lepší zvuk - zapneš zesík, zeslabíš telku, pokud ne, pustíš jenom telku. Jinak v tom balení je tuším jeden optický a jeden HDMI kabel - oba asi cca 1m dlouhé. Někde jsem četl, že při vypnutí to Onkyo je to HDMI propjení dále funkční skrz,ale nezkoušel jsem. Jinak to má dva optické vstupy, jeden koax, dva HDMI, a nějaký analog. Pokud by jsi k tomu pak připojoval třeba Blu ray přehrávač, tak ten určitě HDMI do Onkyo - protože novější typy kompresí např DD True HD už nejdou vzhledem k šířce pásma tahat po optice či koaxu. Pokud tě ještě něco zajímá, tak se ptej.
uživatel
popopepe
09.12.2008, 12:55.37

Jsi hodnej dík. U nás to obchodech není k vidění, bydlím skoro na hranicích, tak jsem zajel do Drážďan, prohlédl a byl jsem překvapen, jak je to sympatické, ale bylo to dražší, než se nechá sehnat u nás _ 399 EUR. Večer jsem to objednal u nás i s jedním kabelem HDMI, ale ty píšeš, že je přibalen.
Rozhodl jsem se propojit HDMI _ aspoň se ženě nestane jiný obraz a jiný zvuk.
Děkuju ;)
Ještě tohle, ten ventilátorek mě tam štve, neruší ?
uživatel
Nervoš
09.12.2008, 13:46.34

Tak né že by nebyl slyšet, šustí si, ale já to mám jako bedýnky ke kompu, takže sedím metr od toho a pokud mám puštěný jaýkoliv zvuk - rádio, TV a pod, tak není slyšet. Ale v normální vzdálenosti ho nemůžeš slyšet vůbec, možná pokud bude úplné ticho..
uživatel
popopepe