Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
08.12.2008, 23:21.10

Rusenie A/V vstupu analogovym tunerom?

Sat prijimace a DVD mam pripojene k Panasonicu TH-42PV600 s analogovym tunerom cez 3 metre dlhe bezne Scart-Scart kabel. Do TV mam pripojeny este klasicky VF signal cez 75Ohm koax. Pri pozerani satelitu pri statickej svetlejsej ploche mam rusenie inym programom, pri beznom programe to nie je moc vidiet, ale pri statickom obraze alebo zastavenom obraze na satelite je to velmi dobre pozorovatelne, vidim skratka nevyrazny a posuvajuci sa obraz analogoveho tunera (ako emboss efekt). Na TV ide prepinat kanal, aj ked pozeram A/V, takze si viem dokonca to rusenie este menit zmenou kanala. Ak navyse prepnem TV na taky kanal, kde nic nevysiela (normalne by som videl zrnenie), tak mi to uplne zhorsi signal cez A/V zo satelitu a vyzera to akoby som prijimal zrnity analogovy signal. Na DVD nemam problem s prekryvajucim sa kanalom, ale nenaladeny kanal mi aj tu urobi zrnenie). Nie je mi jasne, ako moze analogovy tuner sposobovat take ovplyvnovanie A/V vstupu, mam tam sice len nejaky zakladne tieneny kabel (ziadny PROFIGOLD a pod.) a aj dlhsi, nez potrebujem. Pomoze mi kvalitnejsi SCART kabel alebo je inde problem? Dakujem za komentare.
uživatel
harmi
08.12.2008, 23:28.54

Zcela

určitě pomuže.A nemusí být drahý.Okolo 200Kč už je postačující kvalita.
uživatel
hobo
09.12.2008, 06:19.50

RE: Rusenie A/V vstupu analogovym tunerom?

Měl jsem téměř stejný problém, výměna scart kabelu to vyřešila.
uživatel
Tondach
09.12.2008, 07:30.45

Váš scart si můžete upravit. Kompozitní video u scartu je obousměrné. To znm. že můžete přes scart sledovat video i nahrávat aniž byjste kabel přepojením otočil. Právě tato smyčka dělá zmíněné duchy. Na jedné straně kabelu přerušte pin č.19 a a máte po duchách. Jen upozornuji že pro kompozitní video ted máte kabel jednosměrný,po otočení video nezobrazuje. Doporučuji přepnout tv i zdroj videa na režim RGB.(Smyčka kompozitního videa muže ovlivnovat i v režimu sledování videa RGB !)
uživatel
miravopi
09.12.2008, 16:08.29

Jediné správné spojení receiveru s televizí prostřednictvím scartu je RGB, a tedy tři nezávisle stíněné koaxiální vodiče. Tzv. plné scarty jsou většinou šmejdy, i kdyby rovnou pozlacené (jakože ty největší zběsilosti opravdu jsou). RGB neumožňuje žádný přeslech a u televize 42" veliké už může být dost podstatné to, že z DVD nebo satelitního přijímače, které celkem běžně vydají 720x576 bodů, jich přes obyčejné video CVBS kompozit (to je to neobyčejnější scartové) přenese tak půlku. KDyž už, tak aspoň vyberte s-video.

Ale miravopi má pravdu. Protože do toho kabelu leze většinou výstup tuneru, i když je zvolen na televizi vstupní režim (někdy se to dá v menu nastavit, co tam je). A ten přeslechem leze zase zpátky do vstupu.
uživatel
Antonín
10.12.2008, 23:20.45

Dik moc, nakoniec tomu predsa len pomohol iny kabel, som to akosi zminimalizoval na 1.5m SCART, kvalitativne ani nie nejaky lepsi kabel nez ten co tam bol (Hama), ale asi ta vzdialenost je rozhodujuca, teraz je to uplne OK. Nevidim rozdiel medzi RGB a CVBS nastavenim na receiveri, na TV som to zmenit nezistil. Este sa pohram s odpajanim kompozitneho vystupu na dlhom kabli (pin19). Dakujem.
uživatel
harmi
11.12.2008, 00:01.20

Okrem toho, to rusenie, specialne pri panasonicoch, je bezne a staci niekedy len tuner naladit na prazdny kanal.
uživatel
gogo1
11.12.2008, 13:11.30

re gogo1

Gogo, nepomohol prazdny kanal, ak je tam totiz zrnenie, tak mi to pokazilo obraz este viac, pomohlo by vtedy asi jedine, ak by som na nejakom kanali chytal jednofarebnu plochu....
uživatel
harmi