Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
10.12.2008, 20:20.56

Rozdíl mezi DVB-T a DVB-S

Ahoj všichni,jako úplný laik jsem se Vas odborníků chtěl zeptat jaky je rozdíl mezi DVB-T a DVB-S a jestli když mám satelit a jenom analogovou anténu,která za chvíli nebude funkční,smysl kupovat DVD rekordér s DVB-T a nebo stačí jenom DVB-S.Děkuji za pomoc
uživatel
Zman72
10.12.2008, 20:26.40

RE: Rozdíl mezi DVB-T a DVB-S

DVB-T digitální televizní vysílání přes pozemní vysílače. DVB-S dig. tv vysílání přes satelit.
uživatel
juvla
10.12.2008, 20:26.41

Co se trochu porozhlédnout po internetu, co? Tvůj dotaz je totiž na dost dlouhý povídání, víš?
uživatel
Martin79
10.12.2008, 20:35.17

DVB-T
Stávající anténa na UHF televizní pásmo (21 až 69 kanál) orientováná ponejvíce pro vodorovný příjem. Dokoupit bys musel pozemní digitální (T-terestrický) přijímač v jakékoliv formě.

DVB-S
Záleží, jaký satelitní příjem teď provozuješ, pokud digitální bez karty pro dekódování, musel by být tvůj satelitní přijímač uzpůsoben pro možnost vložit kartu cryptoworks (Skylink,Gital) přímo, nebo přes CI modul (širší štěrbina).

Každopádně je šikovné mít možnost přijímat oba druhy vysílání kvůli záloze při výpadku a také pro případ nahrávání.
uživatel
mirasat
10.12.2008, 20:38.13

mockrát všem děkuji ,už jsem zase o trošku chytřejší
uživatel
Zman72
10.12.2008, 21:09.45

mARTIN- NA JAKÝM INTERNETU BY TO JEŠTĚ MĚL HLEDAT? jÁ MYSLEL, ŽE PARABOLA JE TAKY NA INTERNETU A KDE SE JINDE ZEPTAT, NEŽ TADY, VE FORU?? cO JE TO POŘÁD ZA PŘIBLBLÉ RADY, ABY NĚKDO "ZKUSIL INTERNET".PRÁVĚ ŽE HO ZKUSIL A HLEDAL, TAK SE DOSTAL SEM, JAKO ASI VŠICHNI, CO TADY JSOU-TAKY HLEDALI A NAŠLI PARABOLU, CO JEŠTĚ JINÉHO HLEDAT????
uživatel
ameriko
10.12.2008, 22:15.36

AmEriKo =shift= je o klávesu níž...

Caps Lock se špatně čte...je to jako když KŘIČÍŠ !

Je ale dobré, že ses zastal začátečníka.
uživatel
bob.r
10.12.2008, 22:54.09

souhlas

Toto fórum někdy pozbývá smyslu, jsou tu totiž taci co z vás udělají pitomce za každou cenu. Když neumějí, nebo nechtějí poradit, tak ať sem raději nic nepíšou. Ještě k tématu taky jsem chtěl nahrávat a po zralé úvaze jsem přešel na DVB-S a pořídil přímač Technisat digicorder s2 + dvě karty a jsem 100% spokojen, jednoduše chce to 2 tunery 2 karty a HDD.
uživatel
Jirka410
10.12.2008, 22:56.55

@ameriko

Na internetu je toho už spousty napsaného, tak proč to psát znovu a dokonce vysvětleno všechno polopaticky. Chce to fakt jen hledat. Já vím, že je otravné, ono to hledání trvá někdy den, někdy 2, někdy i déle. Ale dá se najít všechno. Nesmíš to chtít za 5 minut.
uživatel
sateliťák
10.12.2008, 22:57.32

@ameriko

No no, vždyť já ho neseřval, jen ta jeho otázka byla tak všeobecná, že pokud by se o této problematice chtěl opravdu něco dozvědět tady, mělo by toto vlákno kilometr :-)
Vždyť jenom rubrika ABC tady na Parabole vysvětluje tolik, že zakládat vlákno s otázkou typu "A jaký je vlastně rozdíl mezi DVB-S a DVB-T", opravdu není potřeba.
Až bude mít jednorázový problém (např. "vítr mi shodil parabolu, a ta spadla na nějakého bouchače, co šel dole po chodníku, křičel na mě že mi dá přes hubu; poraďte kde se mám schovat"), rád mu pomohu.
:-D
uživatel
Martin79
10.12.2008, 23:54.03

jirka410

chci se te zeptat ten ten technisat ti maka bez problemu.např.kdyz nahravas novu a koukas na novu cinemu.nebo ostatni prog. s cs linku mezi sebou.tchyne potrebuje totiz neco podobneho s hardiskem kolem80-160.kupoval si tovkamenem obchode.dekuji ti predem za odpoved.
uživatel
pomeranc
11.12.2008, 00:14.11

Hola, nenapsals co maš za dvb-S jestli přijimač bez karty jestli tam karta vubec jde dát, nebo přijimač ma slot na CI modul.Ten přistroj jak píšeš dvd a dvb-t je dost zajimava kombinace už jsem se na to taky díval.Jedna krabice a dva kramy v ní.Jinak není pravda , že na DVB-t /digital/ musiš měnit anteny. Ty zustavají stejny akorat se musí dle lokality popřípadě nasměrovat a proměřit signal.. Jak psal Martin79 je to psaní na kilometr. Určitě ti poradíme , ale opravdu použivej pana google.Na to co jsi se ptal tak to už určitě již bylo zodpovězeno v minulosti. Hola Vlada
uživatel
SatVlada
11.12.2008, 00:40.46

Ještě pokud maš O2 tak mě prozvon a ja ti zavolam , mam volaní v síti zdarma takže mužem o tom pokecat. HOLA Vlada :)
uživatel
SatVlada
11.12.2008, 15:22.41

pomeranc

nemám s tím žádnej problém, kupoval jsem to v krámu u místního satelitáka mrkni na omko tam je slušnej popis tušim i manual ke stažení
uživatel
Jirka410
11.12.2008, 18:06.39

dík.
uživatel
pomeranc