Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
16.12.2008, 11:32.17

Panasonic

chcem kupit plasmu panasonic TH 37 PX 8E poradite je to dobra volba na sledovanie cca 4,5 metra dakujem za nazor.
uživatel
nika07
16.12.2008, 11:42.29

Panasonic

na vzdálenost,kterou uvádíš 4,5 m.budeě potřebovat uhlopřičku tak kolem 1,5 až 2 metrů.
uživatel
ladinek
16.12.2008, 11:43.58

RE: Panasonic

Na tu vzdálenost bych volil 42" a doporučil bych rovnou full HD ale to bude cenově krapet víc,da se sehnat od 26000,-. Já mám TH42PX80E a jsem spokojený,koukám na ní ze čtyř metrů.
uživatel
Peri
16.12.2008, 11:52.02

Panasonic

hele a ještě něco,když chceš panasonica tak aspon 80 ne 8
uživatel
ladinek
16.12.2008, 12:30.28

RE:panasonic

ja by som isiel aj na tu 42 ale vsetky priimace mam strieborne a chcel by som aj telu striebornu anaasiel som len tuto porate aj ked inu znacku len stiebornu dakujem vsetkym
uživatel
nika07
16.12.2008, 12:41.15

Jelikož mám tu 37" a sleduji ji ze stejné vzdálenosti,tak bych rozhodně doporučoval větší uhlopříčku.Na HD programu z takové vzdálenosti si toho moc neužijete.Měl jsem 55cm,byla to rána na ten metr,ale tak týden.Nyní bych bral min.42".
uživatel
Liska
16.12.2008, 13:01.16

Počkejte

Antonín vám tyto rozměry TV doporučí tak do koupelny nebo do špajzu.Ale nic proti tomu má vlastně pravdu po mojich zkušenostech.Na HD obzvláště.
uživatel
hobo
16.12.2008, 13:45.38

nejmenší možná velikost je 42", ideál je 50" - vlastní zkušenost (sleduji z 3,5m).
uživatel
jindras
16.12.2008, 14:22.57

@nika07

nechcem ta presviedcat,ale ja myslel ze cierna ide zase do mody,no ale podla farby vyberat TV je urcite blbost,,,,a ked uz tak" kup nejaku poriadnu/velku TV (50")na tych-
4.5metra,,aj ked ciernu,,a olep to nejakou peknou striebornou foliou,,dnes ich kupis kdekolvek a akekolvek,,,
(len moj nazor)
uživatel
markes
16.12.2008, 14:23.14

Já to nepíšu pro nic za nic.
Ani s nějakým podvodným úmyslem.
Je to největší chyba, kterou prakticky každý nezkušený člověk udělá. Chápu, že to tak je a proč to tak je, že k tomu lidi dojdou, ale není nutné chyby opakovat, ne?

Do běžných prostor určitě vyhoví 50" obrazovka v 16:9.
42" je zoufale málo, snad jenom do míst, kde je prostor opravdu malý a sledovací vzdálenost okolo 2-2,5m (tzn. ulička na chození a hned křeslo) má smysl o tak malé televizi vůbec uvažovat.

Když máte málo peněz, tak určitě volte větší úhlopříčku a oželte FullHD, sice si trochu zhoršíte zážitky, ale ne o tolik, jako s menší televizí. A zejména ne v době, kdy opravdové FullHD tedy 1920x1080@50p prakticky nikde nenajdete. Samozřejmě, pokud můžete, pak bezpochyby FullHD, ale je to to poslední kritérium, asi třeba před ním je DVB-T tuner vevnitř (i když ne vždy a všude), pohodlné přepínání při změnách rozměru, doba záruky, pohodlné umístění vstupů, ba dokonce možná i ta barva...

Další celkem jasné rozhodnutí (když jde o peníze) je plazma. Pokud na tom nebudete hrát počítačové hry. Tak je to za významně méně peněz možná i mírně více obrazové muziky.

Věc, na kterou nemám názor, je otázka úspory volbou značky. Nevím, plazmové Panasonicy jsou jakžtakž, nicméně LG nebo Samsung je levnější. Podle mých zkušeností jsou o kus horší ve firmware (upscale obrázky nejsou tak hezké), ale je pravda, že úplně poslední řadu Samsungů nemá nikdo okolo, abych to dovedl srovnat. Najděte si krám, kde vám to ukážou se satelitním přijímačem a vašimi oblíbenými programy. Já bych nešetřil, ale to je jiná písnička. Ve většině obchodů pouští do televizí HD signál počítačově generovaný, kde nepoznáte vůbec ale vůbec nic. Ani se nesnažte. Tam kde vám to neukážou se satelitním přijímače připojeným přes HDMI nebo přes RGD (u SD přijímačů), vůbec nic nekupujte. To už to můžete rovnou koupit na webu, kde máte aspoň velmi dobrou šanci to během 14 dnů vrátit.

Nikomu ale neporoučím, že musí udělat to nebo ono. Nemusí.
Prostě jenom zdarma názor (a to názor podpořený praktickým provozem všech jmenovaných velikostí v domě). Berte nebo nechte ležet.
uživatel
Antonín
16.12.2008, 14:27.06

dodatok@nika07

samozrejme to olepenie folie musi byt profesionalne,,,nie take ze sa ti tam narobia bubliny,alebo sa to nebodaj bude odlepovat,,,
uživatel
markes
16.12.2008, 14:32.00

Antonín , to si napísal veľmi ,ale veľmi pekne ,len dlho.
uživatel
oneeeee
16.12.2008, 14:41.23

Čtenáře komiksů oslovit neumím, ba ani nechci.
uživatel
Antonín
16.12.2008, 15:07.34

Antonin na hrad

Velmi dobre napisane. Bez vnucovania a product placementu. R^
uživatel
vettriano
16.12.2008, 15:17.22

Pro Antonína: Děkuji také za velmi praktický názor na pořízení nového televizoru. Mně asi také čeká tento rpblém řešit.Jenom bych se zasavil u upscale.Mám zato, že všechny televize s funkcí HDredy a s min. 768 řádky to umí, jak z vyššího, tak z nižšího kmitočtu dodávaného signálu. Nebo to mám špatně zafixované???
uživatel
bili
16.12.2008, 16:45.26

Nejsem románopisec ale mě to připadá že když mám veliký dům že musím mít i velký auto, velkou ženu, velký děti a velkou televizi. Je fakt že malou plazmu nelze koupit protože žádná taková není ale snad ty metry od TV taky záleží kolik lidí a zvířat se na tu TV kouká, né ???
V pracovně mám 27" LCD a z 1/2 - 1 metru vidím HD nádherně ..., se psem to vychází na 1,2m :)))
uživatel
TDB
16.12.2008, 17:17.40

pozor na starší verze 37PX při výrobě se nadávalo pozor na těsnění kolem repro - výsledek drnčení repro při vyšší hlasitosti
uživatel
netace
16.12.2008, 18:07.54

My repro v tv nepoužíváme.
uživatel
Tomik535
16.12.2008, 18:53.40

...aj ja som chcel Panasonic VIERA TH-42PZ85E....

...a skoncil som pri plazmovom televízore Samsung PS50A656, uhl.124cm!
Je to maximalna BOMBA! Panasonic sa nechyta!!!!!!!!!!!!!!!!
uživatel
casar2
16.12.2008, 19:45.04

Toto jsem našel. Je to v angličtině.
Stačí zadat dva údaje. Formát obrazovky a vzdálenost od obrazovky. Samozřejmě to je jenom další z informací a každý se stejně rozhodne podle sebe.

http://myhometheater.homestead.com/viewingdistancemetric.html
uživatel
S_T_A_R_T
16.12.2008, 20:18.47

@S_T_A_R_T
Tak to je ono !!! Tabulka jak daleko poslouchat od repráků :laughing:
A je taky nějaká tabulka kolik se smí vypít piv při plazmě vs. LCD ??? :laughing:
uživatel
TDB
16.12.2008, 20:30.07

Tenhle kalkulátor počítá z úhlů a to jakýsi smysl dává.
V zasadě počítá totéž, co si myslím podel zkušenosti.
uživatel
Antonín
16.12.2008, 20:48.30

Víte jak kvalitní projektant projektuje kam má příjít v domě pohovka ?
Zavře do místnosti psa a kam si pes lehne tam bude ta pohovka, poté vypracuje v Exelu tabulku aby byl jako chytrej :)
uživatel
TDB
16.12.2008, 20:59.11

To je stejný jak se indiáni opět po roce tážou svého šamana jak tuhá bude zima. Velmi tuhá, říká šaman, udělejte větší zásoby dřeva. Zima ale byla překvapivě mírná. Když se to další rok opakovalo, šli se raději zeptat do místní meteorologické stanice, když tam přece mají ty přístroje.
Tam jim meteorolog řekl: Chlapi, bude strašně tuhá, protože indiáni se už dva roky zásobují dřevem.
uživatel
Tomik535
16.12.2008, 21:03.20

Panasonic absolutny suhlas:
hele a ještě něco,když chceš panasonica tak aspon 80 ne 8

a ste dodam, ze nie PX, ale PZ
uživatel
losparabo
16.12.2008, 21:39.28

No tak se směji také -

http://clanky.katalogmonitoru.cz/tipy-triky-rady-monitory/240-optimalni-vzdalenost-od-obrazovky/

a ještě na to jednou mrkni. Parametry 16:9 a 4:3 jsem u repráků ještě neviděl ....
uživatel
S_T_A_R_T
16.12.2008, 21:54.53

To Peri

No dívat se na PX80 ze 4 metrů "dost průšvih" !!!! Já na PX7 2 metry --- z cěho jedeš ?.
uživatel
CES
16.12.2008, 22:27.52

Panasonic

Pridavam vlastnu skusenost z minuleho tyzdna.Rok som mal doma Panasonic 42PX80E ,kupil som ju hned ako sa zacali vyrabat a bol som spokojny ak som pozeral na pomer cena/vykon.Obrazu som nemohol vlastne nic vazne vycitat.Pouzival som ju spolu so satelitom Humax,Openbox + dvd rec.Panasonic so zabudovanym sat.tunerom.Sledujem prevazne programovu ponuku Skylink,Gital a UPC kartu.Tieto vianoce som uvazoval,ze to vylepsim o FULL HD model 42PT84,ked som porovnal parametre tak sa to zhodovalo s modelom PZ80,81 alebo 85 a aspon papierovo to malo byt este lepsie...Po dvoch dnoch pozerania na novy model bolo jedine co sa mi pacilo,ze mal krajsi desing.Je pravda,ze som do tv nepustal fullhd signal ,mal som to prepojene cez scart a dvd cez hdmi.Obraz bol o poznanie horsi ako u PX80,matny,neprirodzene farby v tvari ...Skusil som rozne moznosti nastavenia parametrov ale ani jedna mi nepripominala to co som mal pred tym.Hlavne biela farba akoby vobec nebola,skor to bolo do zlta...Pekny obraz bol len pri live vysielani zo studia ak boli tvare dobre nasvietene napr.na Rai Uno,France 2 a pod.Este aj spravy na Markize alebo Nove boli o poznanie horsie,velmi ostre farby,ak som ich ubral uz to nebolo dobre,modra tahala do zelena,farba tvare do zlta a cele to bolo ako v hmle.
Neviem v com som robil chybu ale obrazovo bol urcite horsi.FullHd signal v najblizsom case neplanujem,pozeram spominane programy(sk,cz,Vh1 classic,...) a tam asi v najblizsich mesiacoch nic take nehrozi...Kupil som zase 42 PX80 a najblizsi rok si uz dam urcite pokoj :)))
uživatel
satelit1
17.12.2008, 08:51.44

@S_T_A_R_T
Kouk sem i na tohle ...
http://myhometheater.homestead.com/splcalculator.html
pravda není to tom jak daleko ale jak dlouho a jaká kuřba, a jinak než takhle je to snad zakázané ...
http://myhometheater.homestead.com/layoutdiagram.html

Jinak co se pamatuji z dob sterea tak se vedly spory o tom zda má výškáč přesně směrovat do hlavy nebo bedna má být rovně se stěnou .
uživatel
TDB