Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
18.12.2008, 22:33.51

Zvuk DD na čt1 ze satelitu

Mám sat.HUMAX 5500 a na čt1 mě u loga DD hlásí:"audio není přítomno,nebo je zakódované".Obraz přitom bliká.Ve stereu je vše OK.Zvuk cizích stanic s logem DD spolehlivě dekóduju receivrem.Používám propojení opt.kabelem.Karta je v pořádku a nastavení přijímače snad taky.Kde může být chyba ?
uživatel
HUMAX5500
19.12.2008, 16:06.38

Ahoj humax,už to tu bylo psáno pár dní zpět,stačí vypnout DD v nastavení přijímače a už to frčí,držím palce!
uživatel
fesoj
19.12.2008, 18:45.29

Ahoj.Toto FÓRUM znám asi 20 hodin-od registrace.Děkuju za první radu,kterou jsem okamžitě uskutečnil.Výsledek:Při navolení stanice se volí automaticky zvuk ve stereu a příjem obrazu i zvuku je bez závad.Leč dekódovat zvuk v logu Dolby Digital na Humaxu u stanice čt1 opravdu u mě zatím nelze.Vypadá to tak,že tento archaický přijímač provozuje už málo jedinců.Tím více uvítám zkušenosti podobných majitelů.
uživatel
HUMAX5500
20.12.2008, 18:55.09

Zdravím,samo od sebe se DD nevypne,je potřeba přes DO vstoupit do hlavní menu - instalace - nastavení systému - nastavení A/V výstup - Dolby Digital nastavit na OFF a tím je ČT1 funkční.Ať se dílo daří
uživatel
fesoj
21.12.2008, 19:40.52

Ahoj.Díky za odpověď.Pokud píšu,že jsem radu USKUTEČNIL,tak je to právě ta úprava přes menu.Stačí si pečlivě přečíst co bylo před úpravou a ten rozdíl po vypnutí DD v menu.Můj zájem o diskuzi stále trvá.Srdečně Tě zdraví důchodce, oprajza@centrum.cz
uživatel
HUMAX5500