Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
28.12.2008, 18:54.55

Kritika Vantage HD 8000 S

Dobrý den přátelé,
prosím vás o radu. Již pár týdnů na netu vybírám nový HDTV přístroj s dvěma tunerama.Přez TechniSat DigiCorder HD S2X sem se dostal až k Vantage HD 8000 S. Trochu sem googloval a našel celkem dost kritiky.(přehřívání přístroje, kousání se, problémy s dálkou...) Doporučíte mi prosím nějaký další přístroj? Případně vaše zkušenosti se jmenovanými kousky. Nechci Linuxové přístroj.(bojím se ho)
Děkuji za vaše reakce.
uživatel
Lotrando
28.12.2008, 19:12.03

Nikdy nevěř všemu, co je na netu napsáno!

Všude je moc vtipálků a dalších individuí, kteří záměrně šíří bludy.
Když např budu prodávat Vantage , tak je nejlépe navštívit odborná fora a konkureční značky náležitě očernit.
uživatel
Orion
28.12.2008, 19:27.40

RE: Kritika Vantage HD 8000 S

Orion: To máš pravdu. Vím moc dobře jak to chodí v jednom dost známém časopisu (časopis o PC). Ten kdo často inzeruje čistě náhodou vychází velmi dobře v jejich testech. :)
uživatel
Lotrando
28.12.2008, 20:02.05

a jakej ja sat humax icord hd
uživatel
san
28.12.2008, 20:10.37

Vantage 8000 je luxusni stroj, nevim jak s poruchovosti (podle Zorbase pohoda), ale nemam moc veci co mu vytknout. Pokud budes stroj pouzivat s diskem, bude za provozu topit, ale ne vic nez obdobny stroj. Ve STBY je mirne vlazny, kdyz nechas disk uspavat a nebudes pouzivat timeshift, tak i za bezneho provozu (jak casto budes nahravat ?) Nesmi se davat do steny, zavrit ho nekde a tak. Kdyz ho nechas volne v prostoru, neni potreba resit ani zadny vetracek.
uživatel
J a
28.12.2008, 20:18.21

Ja:

No nahrávat budu ze začátku často a až se nová "hračka" malinko okouká tak méně. O větráčku sem hodně četl a usoudil sem, že u integrovaného HD to bude nutnost. Pokud tomu tak není budu jen a jen rád. Děkuji. R^
uživatel
Lotrando
28.12.2008, 20:30.38

Šunt s ventilátorem nikdy nekoupím !!!!
uživatel
CES
28.12.2008, 20:37.49

U Vantage je výhodné připojit externí HD přes USB. Vyřeší se tím problém se zahříváním. Vhodnější jsou velké disky (320GB nebo 500GB), které jsou napájeny přímo z USB.
uživatel
PetrT
28.12.2008, 20:47.22

Petře:

Externí HD samozřejmě není problém, ale interní mi přijde takový kompaktnější. A ty peníze přece jen nejsou malé, aby bylo třeba dělat ústupky. Má to i své výhody. Propojení s PC a následovné vypálení. Děkuji za reakce. ;)
uživatel
Lotrando
28.12.2008, 21:11.48

Doporucil bych spis na eSata, a prave na ten prenos do PC je to velmi vhodne. Navic externi disk se da vyuzit i jinak.
uživatel
J a
28.12.2008, 21:20.49

Všema deseti bych hlasoval pro externí disk. Vždyť, jak často se nahrává ???? ..... proč mít interní trvale nažhavenej ???
uživatel
Nervoš
28.12.2008, 21:37.34

Chvála VANTAGE HD 8000TS

Mám ho cca 2 měsíce a bez problémů.Prodává se bez disku a
větráku.Pak to někdo dodělává a dělá to problém.Mám dva HDD
(interní a externí) a vše funguje jak má.Nahrávám kdy chci a jak.Jde u nás od rána do večera.Ani po 10hodinách není vlažný.Manželku mám na mateřské.I když poslouchá hudbu a je v kuchyni.Sekl se mi jen jednou a to když problikl proud.Ovládač bývá podle vantagefunclub fora problémový ale to je kus který zadal výrobce vantage jinému výrobci.
A šunt s ventilátorem???(reakce CES).V počítačích máte běžně ventilátor a ten teprve řve.U vantage 8000 je montovaný Zorbasem.A můžu potvrdit že ho usliším,ale jen v noci a absolutním tichu.Proto u něho tyto přijímače nakupuji.Závěr musíš dobře zvolit kde ho nakoupíš.Má jedny
z nejlepších stránek,kde se řeší tyto problémy.Každý nový model má určitě nějaké mouchy.U tohodle stroje je o tyto mouchy dobře postarané:::vantagefunclub.cz

S pozdravem mudr.sat
uživatel
mudrsat
28.12.2008, 21:41.46

Chvála VANTAGE HD 8000TS

PS::::disk mi montoval taky Zorbas.Když nenahrávám tak se cca po 5 minutách uspí.

S pozdravem mudr.sat
uživatel
mudrsat
29.12.2008, 05:50.29

Ještě pár otázeček

Děkuji,
Patrně se tedy opravdu rozhodnu pro Vantage. Mám, ale tedy ještě pár dilemat.
1.S interním či externím diskem?
2.Bude potřeba větráček? A)Vždy
B)Jen pokud budu mít interní disk.
C)Není třeba
3.Mohu si případně sám instalovat do přístroje disk, aniž bych přišel o záruku? (Nebo je tam plomba)
4.Dá se soft nahrát přes USB?
Hezký dotazník,že. Ne, omlouvám se, ale je to celkem velká investice a nerad by sem šláp do h... Pokud ho koupím tak asi u jedné firmy v Rokycanech. Tváří se jako oficielní dovozci, tak snad i jsou.
Ještě jednou všem moc děkuji.
uživatel
Lotrando
29.12.2008, 06:09.19

@Lotrando

Ked sa rozhodneš a kúpiš Vantage,urobíš len dobre.Odpovede na tvoje otázky:1. externý disk na cssf fóre je popísané aké sú najlepšie a ktoré dobre spolupracujú.2.Nie.3.Záleží na tebe...4.Ano a je to najjednoduchšie a najspolahlivejšie ako aj firmware tak aj softcam...Ja mám Vantage 7100 HD čo je na 99 percent a nikdy by som zatial nemenil!!! R^
uživatel
Milan C
29.12.2008, 09:06.02

Lotrando, pár úvah...
1. Nečekej, že za trochu peněz dostaneš nějakou odladěnou kvalitu. Takový přijímač není. Chceš maximum funkcí za minimum peněz, tak se jistý problémům nevyhneš.
2. Nač ti jsou dva tunery? Budeš mít dost problémů s tímto řešením. Lepší jsou dva přijímače.
3. Disk je určitě lepší externí. To není, že nechceš dělat kompromisy, neměl bys chtít hlavně dělat hlouposti. Samo o sobě je jakýkoliv procesor schopný zpracovat HD na pokraji možnosti uchladit to pasivně. Chceš v reálném čase 1920x1080 pixelů, něce je musí přecedit. Přidávat jeden jediný zbytečný watt navíc jenom sníží životnost přijímače. Každého a bez výjimky. Spíše bych (kromě absolutně jasného externího disku), uvažoval o tom, jak tomu od tepla pomoct - hliníková deska pod přijímače apod.
4. Kdybych se rozhodl pro vantage, tak bych si ho koupil u Zorbase (pokud je fakt prodává). Získáš tak přístup k dobrému servisu a dlouhodobé podpoře. Ani pošta by mi v tomto případě nevadila. (Ale nepíšeš u jaké firmy v Rokycanech a je docela dobře možné, že mají tytéž parametry. Ověř si to. Nejde vůbec o to, jestli to je oficiální dovozce, ale o to, kdo ti poradí, jak nahrát nový firmware, jak použít to nebo ono. Praktik. Budeš to potřebovat při úrovni svých znalostí dost nutně - viz bod 1.)
uživatel
Antonín
29.12.2008, 10:06.21

Vantage a ostatní

Já můžu za sebe říct jen jedno. Dřív jsem měl Topfield PVR 5510 ( není HD ale má disk) pak jsem si pořídil Humax iCord a po půl roce Vantage 8000 ( myslel jsem si jak udělám dobře při přechodu z iCorda).
Mé poznatky: Topfield i Humax používaly své dva tunery jako celek tedy pokud jsi měl na tuneru 1 i 2 naladěnou ČT1 (twin lnb apod.) tak si jí měl v seznamu jen jednou a oba přijímače si ČT1 dle potřeby braly z jakého tuneru bylo třeba - Vantage proti tomu se chová jako dva oddělené přijímače v jedné krabici máš tam tedy všechny kanály dvakrát. Pokud si tedy nastavíš časové nahrávání z ČT1 na tuneru 1 ( protože ty už při zadávání časovače musíš definovat z jakého tuneru má nahrávat ) a koukáš třeba na NOVU na tuneru 1 a dojde k události v časovači tak se ti přepne na ČT1 a ty musíš zpět na Novu přepnout a to už na Tuner 2 je to prostě hrozně nepraktické a nepřehledné.
Další - je timeshift u iCorda a Topfielda fungoval parádně tady opět krkolomné a mnohdy nefunkční ( kousání obrazu atd.)
Pokud třeba nahráváš HD kanál a na jiném provozuješ timeshift tak se to kouše jak sviňa.

+ u Vantage je možnost interního sdílení karty - nahrávky se nahrávají vždy rozkódovaně.
+ Funguje v něm Diablo 2.3
+ Umí EMU
+ Rychlost přepínání kanálů v EMU z Diablo modulu je opravdu rychlé.

Kol a kolem. Pokud nepotřebuješ podporu Diablo 2.3 nejsi až takovej hračička a budeš využívat nahrávání, timeshift a podobně jdi raději do Humaxu iCord.
uživatel
Tomáš
29.12.2008, 11:00.47

Vantege 8000S mam nejake 2 mesice a zatim nemam zadnou vytku. Jenom snad o dalkovemu ovladaci, ktery neni buh vi co, s ohledem na cenu stroje. Jinak ale zadne sekani ani zamrzani nepozoruji. Skutecne je lepsi pouzit externi HDD s ohledem na prenos do PC. Takze doporucuji!
uživatel
amigo
29.12.2008, 12:52.48

Kritika Vantage HD 8000 S

1.antonín--souhlas
2.všichni--nesouhlas.Větrák u takového přijímače je vždy nutnost.Není to obyčejný "saták",ale stroj postavený na
počítačových komponent.Viz test zde na parabole:::
https://www.parabola.cz/clanky/3187/vantage-hd-8000s-luxusni-multimedialni-hd-prijimac/
Takže u takového stroje HDTV bych vždy doporučoval ventilátor.
Prodlužuje to životnost každého přístroje.Měl jsem před tím
7100TS a ten bez ventilátoru topil.
Dva tunery---Mám combo TS.Bydlím cca 50kilometrů od Ostravy.
Mám na něm všechny tři multiplexy.Žádné řešení problémů nemám.Proto jsem zvolil comboTS.Nechtělo se mi zasahovat do
konventoru a zbytěčně to překopávat.
3.všichni---instalovat si sám hdd nechám tě to posoudit sám.
Nebo případný servis.Mám oba HDD a jsem spokojen.
Time shift vůbec nepoužívám ani u dvd rekordéru sony,takže nemůžů posoudit.
Citace HUMAXE I-CORD 320Gb z testu serveru Parabola.cz:::

Doba pro přepínaní mezi programy je standardní, u SCPC kanálů mírně delší. Přijímač umožňuje uložit do paměti maximálně 4000 televizních a radiových programů. Má k dispozici pět favoritních skupin, jejichž název lze editovat.

Indikace úrovně a kvality signálů je zobrazena tradičním teploměrem a v procentech. S obrazovou kvalitou jak HD tak i SD programů jsem byl spokojený. Někteří němečtí uživatelé jsou ale jiného názoru a popisují SD obraz jako neostrý a to zejména s nástupem firmwaru 1.00.03. U tohoto firmwaru mě spíše vadí nová =vymoženost= a to taková, že se receiver čas od času sám zapne a poté vypne (aktualizace EPG ?).

obrázek Zvuková stopa se ukládá na danou předvolbu, ale nelze uložit levý nebo pravý audio kanál. Přijímač má i vestavěný teletext. České znaky se zobrazují v pořádku. Bohužel teletext vestavěný v televizním přijímači nepracuje.

Takže bych humaxe s vantage ani nesrovnával.A ještě bez čteček.Co se týče Zorbase tak má autorizováný prodej i servis.Říká se co nespraví Zorbas tak spraví popelnice.
Má reklamu i zde na stránkách.Každý přijímač při koupi má své mouchy....ale to se už opakuji.Radši si kup humaxe a máš stroj bez experimentování a radosti vylepšení.Na foru
http://vantagefunclub.cz/index.php zavedli novou službu.
Návod/doplnujíčí informace.To znamená,že každý soft něco řesí a vylepšuje.Původní ovládání a bsluha je jiná,než jakou máš v poslední verzi softu.Topfiel se nedá ani srovnávat.A to hlavní na závěr OBRAZ JE EXCELENTNÍ na
LCD SAMSUNG LE40A856.Mám asi 5 hdtv kanálů.I obyč program je super.HOWG

S pozdravem mudr.sat
uživatel
mudrsat
29.12.2008, 13:17.26

pro mudrsat

Jak je to prosímtě u toho comba s terestrickým příjmem. Má tento receiver samostatný vstup a výstup pro ter. anténu?
Nebo je signál nutné sloučit pomocí diseqc (např.4+1)?
uživatel
mac
29.12.2008, 14:56.56

VANTAGE HD 8000TS

Ano.Má.
uživatel
mudrsat
29.12.2008, 15:14.50

@tomas

no kdyz zadam druhemu tuneru ne "separate" ale "same signal" ,tak tam stanice naladim jen jednou?Aspon se zda,ze to tak funguje - kdyz nahravam NOVU HD ,tak sleduji CT1.Nejsem jeste radne vylaborovan,nebot nemam prozatim diseqc (vozim na parabole TWIN) ,mozna ze pri prepinani pres diseqc na jinou druzici muze s tim byt problem a pak se uvidi.
uživatel
hdpe
29.12.2008, 16:04.45

@hdpe

To ano tak to nejspíš fungovat bude,ale ne pokud to máš třeba jako já že na tuneru 1 mám 28,23,19,13 a na tuneru 2 23,19,5,1 takže nemůžu dát "same signal",ale musím dát "separate"
uživatel
Tomáš
29.12.2008, 16:12.51

@tomas

to je fakt,nelze jinak
uživatel
hdpe
29.12.2008, 18:31.51

@mudrsat

Díky.
uživatel
mac
29.12.2008, 18:56.40

Poděkování za ochotu

Moc vám děkuji za vaše rady a podněty. Ještě budu malinko surfovat a shromažďovat informace. Doufám, že se nebudete zlobit, až po vás budu za pár dnů chtít schválit, či zatratit jinou strojovnu. :)
uživatel
Lotrando
30.12.2008, 01:12.28

Jiná varianta

Já řešil před měsícem podobný problém, už jsem Vantage skoro objednával. Nakonec jsem natrefil na Octagon 918 HD, objednal a maximálně spokojený. Nemá to sice 2 tunery, ale jinak to má naprosto všechno a stojí to míň než polovinu. Považuju to za šťastný řešení.
uživatel
xls