30.12.2008, 09:45.51 | |
Ferguson - Nova HD - výpadkyZdravím, mám problém s příjmem Nova HD. V SD jede vše bez problémů a s verzí 1.12.4A skutečně perfektně. Nova HD jde taktéž skvěle, ale občas se v obraze objeví "rozmazaně" kus obrazu, který tam byl před několika minutami. Zpravidla se to stává po reklamě kdy v následujícím pořadu občas staticky problikne (zatuhne) část obrazu z reklamy. Jako by někde v bufferu zůstalo kus dat (obrazu) a ten se pak způsoboval tyto problémy. U jiných HD programů jsem to zatím nepozoroval. Signál je kolem 90%. Výměna SW nepomohla. Soused má úplně stejné problémy :( Neřesil jste někdo podobný problém? |
![]() tochsoft |
30.12.2008, 09:59.38 | |
RE: Ferguson - Nova HD - výpadkyTento problém se tu objevuje několik týdnů. Na různých přijímačích. Chyba je pravděpodobně na straně vysílání signálu. Bohužel ještě nikdo neřekl " Chyba je u nás, řešíme to!" |
![]() sortimkv |
30.12.2008, 10:12.31 | |
re :Je to někde na straně Skylinku,jen se o tom nemluví.ORF1 HD jede normálně,stejně jako FTA HD kanály na Astře,nebo Eurobirdu 9. Kolikrát se raději dívám na Nova SD,neboť mě to chybování HD verze dost vadí. |
![]() lubbik |
30.12.2008, 10:17.45 | |
RE: Ferguson - Nova HD - výpadkyUž by to mělo být vše vyřešeno. Píšou to na jiném fóru, kde se o problémech s Novou HD a Eurosportu HD psalo. V noci prý vyměnili kodér na TV Nova. |
![]() michalmc |
30.12.2008, 10:22.24 | |
RE: Ferguson - Nova HD - výpadkyTaky mi to dělá a řekl bych, že je to čím dál horší. Když Nova HD začala, tak to bylo OK. Já jsem tady před časem napsal, že hlavní výhoda MPEG4 je v tom, že nás nemohou šidit na kvalitě jako u MPEG2, protože MPEG4 se při pokusu o "škrcení" datového toku rovnou rozpadne. Óóó jak hluboce jsem se mýlil! Netušil jsem, že jim to bude jedno. :ogre:Už se těším na večer. Konečně uvidím Mrazíka 16:9 v HD :) :) |
![]() visper |
30.12.2008, 10:39.55 | |
RE: Ferguson - Nova HD - výpadkyProblémy docela jistě nevznikaly škrcením datového toku.Jak jsi na takový nápad přišel? Nějakou analýzou dat? BTW: mpeg4 je poměrně nepřesné označení, správněji by asi dávalo smysl psát H264, a to se dá tokem ovlivňovat úplně stejně, jako mpeg2, naopak je tam spíše větší prostor pro manipulace. A nakonec: jsem poměrně pevně přesvědčen (z praktických zkušeností), že část problémů má místní základ v nesprávně nastaveném příjmu, zejména pokud máte problémy rozsáhlé, celodenní, a pokud se vyskytovaly jak na Eurosportu HD, tak na NOVA HD. To, co byly chyby objektivní se vyskytlo maximálně desetkrát za hodinu, nerovnoměrně v té hodině, a nerovnoměrně ve dni. Jestliže vám to kostičkuje každé dvě minuty, a celý den, tak to asi bude mít lokální příčiny, to není tentýž problém. |
![]() Antonín |
30.12.2008, 11:15.52 | |
RE: Ferguson - Nova HD - výpadkyNe, žádnou analýzu jsem nedělal. S tím datovým tokem mne to jen napadlo, protože u některého pořadu je to OK, a u jiného to zlobí každou chvíli. V každém případě je chyba na vysílací straně, jinak nelze vysvětlit to, co píše tazatel, že se objeví obraz několik minut starý. Žádný přijimač nemá buffer s kapacitou několik minut. Já jsem to taky pozoroval. |
![]() visper |
30.12.2008, 12:12.34 | |
Je toproblém na vysílací straně.To je nad slunce jasné. |
![]() hobo |
30.12.2008, 12:27.32 | |
RE: Ferguson - Nova HD - výpadkymám pocit, že dělníci překopli nějaký kabel, už se to zde řešilo a bylo uděláno náhradní řešení a od té doby, tedy si myslím jsou tyto problémy, ale rozhodně ne takové co píše tazatel a diskutující, už jsem to psal ixkrát zaměřte se na frekvenci 11797 H 27500 a testujte tu nejlepší kvalitu- včera televizní noviny-nic (to neudělalo) jindy Bond snad 2x v samém závěru, ale že by to byl častý jev po sobě se opakující no to v žádném případě |
![]() Babui |
30.12.2008, 13:05.11 | |
RE: Ferguson - Nova HD - výpadkysamozrejme problem na strane novy.resilo se to tu mockrat :lookaround: |
![]() image |
30.12.2008, 13:06.08 | |
@hoboTo bych netvrdil,na vysílací straně ok,nad slunce jasné. |
![]() Prosat |
30.12.2008, 15:08.26 | |
RE: Ferguson - Nova HD - výpadkyvispere a jsi si jist, že se nějaký snímek nemůže nacházet v dekodéru H264 a že jisté chybové přetečení bufferu kodeku - následkem chyby v časových značkách, příliš dlouhým rámcům či co, nemůže způsobit tento efekt...asi nejsi, že. Ten buffer vůbec nemusí uchovát několik minut souvisle na to, aby se podobný artefakt vytvořil.Zase jenom dojem? Jako s tím datovým tokem? To je asi lepší nepsat nic, než takové sny a zdání. (Což neznamená, že chyba nebyla už někde ve vysílání, to evidentně byla, a je dobře možné, že tam už není, uvidíme, doufejme, že už je to ok - zatím vypadá, že jo). P.S. Zajímalo by mne, kolika uživatelům to bude blbnout i nadále. Zejména u těch, co jim to udělalo kostičky "každé dvě minuty" bych si tipnul, že se nezmění nic, a chyba bude furt na té zlotřilé "vysílací straně". |
![]() Antonín |
30.12.2008, 15:38.02 | |
RE: Ferguson - Nova HD - výpadkyDék všem za příspěvky. Nechci to zakřiknout, ale dnes jede Nova HD bez problémů. Že by skutečně došlo k výměně kodéru, jak bylo psáno výše. :)) |
![]() tochsoft |
30.12.2008, 16:37.16 | |
AntoníneNe nejsem si jist ničím a oba jsme na tom stejně, protože nám chybí vstupní informace abychom mohli objektivně analyzovat problém. Takže celá tato diskuze byla založena jen na "dojmech, snech a zdáních". Ale i to je dobře, alespoň jsme se ujistili, že to dělá více lidem. Zdá se, že problém je vyřešen, dnes jsem neviděl ještě žádný artefakt, uvidíme co to bude dělat večer. |
![]() visper |
30.12.2008, 17:12.55 | |
RE: Ferguson - Nova HD - výpadkyNejsme na tom stejně.Já nepíšu o věcech, o kterých mám jen dojmy. |
![]() Antonín |
30.12.2008, 20:02.53 | |
@Prosat:Tak proč tedy dnes nikdo nemá chybičku při zprávách? |
![]() hobo |
30.12.2008, 22:27.01 | |
@hoboTy jsi tvrdil chyba na vysílací straně,ja tvrdil,ze na vysílaci straně je to ok |
![]() Prosat |
31.12.2008, 12:24.35 | |
Kde to psaliPro Michalmc z 30.12.2008, 10:17.45:kde to psali o výměně kodéru? Jinak taky myslím, že chyby budou dvojí druhu, jak psal Antonín v 30.12.2008, 10:39.55 ve třetím odstavci. Někdo má problém každou chvíli, někde bez problémů. |
![]() Rara |