| 05.01.2009, 05:37.19 | |
Formát obrazuProsim o radu.Pročítal jsem starší témata,ale moc chytrý z toho nejsem.Proto dam konkrétní příklad.TV Panasonic TH37PX8E a Sab Ultimate.Jaké nastavit rozlišení na sat.i na TV?Myslím formát obrazu.Sleduji nejčastěj Intelsat 10-02.Dříve jsem to pouštěl přes component a ten si s tím jaksi poradil,ale kvalita šla do háje.Děkuji za rady. |
![]() Liska |
| 05.01.2009, 07:57.25 | |
RE: Formát obrazuMám dojem, že digi nevysílá signály 16:9.Zdroj obrazu i zvuku (digi tv) je v tomto případě tak nekvalitní, že není oč se pokoušet. |
![]() mirasat |
| 05.01.2009, 08:15.22 | |
RE: Formát obrazudigi vysila pouze hbo2 v 16:9. :lookaround: |
![]() image |
| 05.01.2009, 09:42.45 | |
RE: Formát obrazuPokud zvětšuješ elektrickým zoomem, tak jde kvalita vždycky do háje, u foťáku, na PC, u kamery, v TV, prostě vždycky.Máš před sebou jedinou otázku: co to zvětšení umí udělat nejméně blbě. A máš jenom dvě volby: televize nebo přijímač. Jedna možnost, jak si s tou věcí kompromisně poradit, je použít 14:9 zoom--je to takový kompromis, který trochu zkreslí kružnice a trochu zvětší obraz. Bývá to docela nejlepší řešení, pokud to některé ze zařízení umí. |
![]() Antonín |
| 05.01.2009, 09:56.57 | |
RE: Formát obrazuDěkuji všem,obzvláště p.Antonínu.Dá se říci,že na vaše vyjádření jsem byl nejvíce zvědaví.Z těmi formáty je to zlé jak přes HDMI,kde se nemění,tak přes component,kde se sice mění formát,ale kvalita je horší.Nechám tedy nastavení tak jak mám a určité nedostatky budu muset řešit přepínáním vztupů,což bude i pro rodinu schůdnější.Ještě jednou děkuji. |
![]() Liska |