Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
14.01.2009, 04:26.12

LBN quattro, na co je?

Jaký má smysl Quattro (2 pásma, V a H zvlášť) oproti běžnému LBN s jedním výstupem ?
uživatel
TDB
14.01.2009, 06:07.25

RE: LBN quattro, na co je?

Quattro se používá jen a výhradně pro multipřepínač, kde potřebuješ mít pásma a polarizace odděleně. Multipřepínač pak funguje jako "ústředna" která propojuje jednotlivé připojené přijímače na patřičný výstup.
uživatel
kubisek
14.01.2009, 07:15.38

https://www.parabola.cz/forum/topic-32829/
uživatel
mirasat
14.01.2009, 07:33.27

Už je mi to jasný, je to teoreticky pro neomezený počet účastníků protože víc kombinací pásem a polarizací není tak si každý může přepnout jak chce.
Mě napadly nějaký "spešl" příjímače, takže to asi né, že ?
uživatel
TDB
14.01.2009, 08:12.07

Asi Ti to ještě moc jasné není. Multipřepínače se vyrábí i pro několik družic 1 - 4 + pozemní. Na výstupu může být hvězdicově připojeno až 28 účastníků, na každém výstupu samostatný reciver s možností příjmu kteréhokoli programu nezávisle na jiném. Pomocí zapojení několika multipřepínačů se dá udělat i větší sestava, klidně 50 i více účastníků. Pro napájení je vždy potřeba konvertor Quatro.
uživatel
grupen
14.01.2009, 09:58.38

@grupen

JJ, mě šlo spíš o princip k použití než reálné řešení, to zatím neplánuju.
Fakt je ten že v tom Quattru není žádný přepínač jak na polarizaci tak na horní a dolní pásmo jako je u jednoduchého LBN, tady to jde pak ovládat jen z jednoho tuneru, případně sdílet (zas jen teoreticky) jednu ze čtyř kombinací, např. L-H.
JInak ty přepínače jsou drahý jak krávy, nechápu co je v tom za zázraky a ještě to žere proud :((
Tak si to myslím ...
uživatel
TDB
14.01.2009, 10:27.41

Přečetl sis to vlákno z odkazu ?
Pokud si např. potřebuješ napojit osm satelitních zásuvek na jednu družici, máš dvě možnosti:
Možnost s octo LNB má nevýhodu v nutnosti táhout všech 8 koaxiálů až na střechu....
uživatel
mirasat
14.01.2009, 10:37.33

Děkuji za informace.
uživatel
TDB
14.01.2009, 12:47.22

To: grupen

Jak tak vidím máš s těmi multipřepínači asi opravdu navrch a asi i větší zkušenosti.Já tuto kombinaci již léta mám doma /nevyužitou/ v šuplíku ale až ted mě napadlo zdali by se to nedalo použít v mém případě ovšem ne s použitím Quadro LNB/byt píšeš že je to podmínkou/ který sice mám ale nemohu a nechci jej použít jelikož mám dosud na balkoně dvě samostatné sat antény osazené Singl LNB včetně samostatného natáčení.Multipřepínač je pro 4 účastníky v tom problém nevidím já bych to chtěl použít /jakoby pouze pro 2/v každém pokoji mám totiž jeden receiver ale jak by se to chovalo kdybych /single/ LNB připojil bud obě na Low/High nebo na 13/18 V myslíš že by to fungovalo ?Chtělo by to samozřejmě vyzkoušet ale rád se nechám než začnu experimentovat od tebe poradit.
uživatel
DVB
14.01.2009, 12:56.46

TO: DVB

Napiš mi na grupen@centrum.cz můžeme pohovořit o problematice.
uživatel
grupen
15.01.2009, 06:52.31

@mirasat

pri tom octo lnb musis tahat 8 koaxov zo strechy k zasuvkam. aka je teda druha moznost? vzdy musis predsa tahat koax k zasuvkam, nie?
uživatel
hopkok
15.01.2009, 06:56.16

no asi som to pochopil, prepinac das niekam vo vnutri a von idu len 4 koaxy pre quattro, je tak?
uživatel
hopkok
15.01.2009, 21:46.01

To: hopkok

Ano je to tak pochopils to dobře,multripřepínač se totiž musí napájet 18 V a rozdíl v použitelnosti je asi pouze v tom jaký /s kolika výstupy pro jednotlivé reeceivry/ ho potřebuješ.
uživatel
DVB
16.01.2009, 14:08.10

@DVB

tieto multiprepinace EMP musia byt pripojene aj do el. siete 220V? Nejak som sa to na stranke emp nedocital (dlho som sice nebadal)ale vycital som ze potrebuju 18V z kazdeho LNB V obrazkoch je aj kabel ktory vypada ako pripojenie 220V
tak ako to teda je?
uživatel
hopkok