Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
14.01.2009, 11:26.07

F-konektor, koax, kleště

Na kabel s vnějším průměrem 7,1 bude pasovat konektor s D=8mm nebo i 7mm.Ten vnější průměr kabelu se udává s vnější izolací (pláštěm)? A jakýho průměru lisovací kleště ?
uživatel
TDB
14.01.2009, 11:48.48

RE: F-konektor, koax, kleště

Žádné lis. kleště, F konektor se závitem se natočí na vrchní izolaci, když máš větší F nebo menší koax. kabel - tak na kabel natočíš kvalitní plast. izolační pásku na průměr F kon.+ stíněné vodiče. Izolace na živém- střed. vodiči přesahuje 3-5 mm vnější izolaci.
uživatel
CES
14.01.2009, 11:51.40

je možný že se vyrábí konektor který má tu matku s tělem v kuse ?
uživatel
TDB
14.01.2009, 12:07.11

Pořádně si F konektor prohlédni a budeš mít jasno - jsou různé průměry dle koax. kabelů . :) Podle kabelu kup F. R^
uživatel
CES
14.01.2009, 12:20.31

CES - byl sem v několika krámech a mají jen konektory na kaničky, o koaxech a těch co mají k prodeji ani nemluvě. Tak vybírám z internetu, tady je veliký výběr akorát ty obrázky jsou hodně a hodně ilustrativní ..

Jinak k tomu šroubovacímu - sorry dělám si to pro sebe a né na kšeft, s tou izolací vím svý, elektrikářská plast.lep.páska se v teplu "rozchlemstá" a koax vypadne, pak je tady roubovací, ta je dobrá ale je moc tuhá takže když to netrefíš od oka tak to stínění stočíš ke konci, tím se kabel povysune a stínění utrhne, pak ještě páska teflonová ..., a mohl bych pokračovat, proto mě napadly ty kleště.
uživatel
TDB
14.01.2009, 13:14.30

Nechal jsem si udělat jen pokusně na kabel Belden H-H 126 jeden konektor Cabelcon.Prý je vodotěsný,ale není za něj radno tahat,prý se může vyvléknout.Do opletení je vsunut kónicky obal konektoru.Cena konektoru cca.30Kč.Chtěl jsem si ty lisovací kleště koupit,ale pro pár mých instalací za měsíc je to luxus.Obyčejné F-ko je taky dobré,ale co jsem viděl a montoval v jednom kompletu tak ty jsem hned raději vyhodil.Ani se nedaly dát zadarmo známému.
uživatel
Baron
14.01.2009, 13:39.11

Já se pamatuju (už to je nějaký pátek) co sem montoval ten obyčejný anténí násuvný konektor, a taky byla tam taková kónická "svěrka" co se dávala do opředení a plastovou krytkou se sevřela k vodivosti, ale byl tam takový malý šroubeček kterým se utahoval vnitřní vodič k tomu futru co slouží jako dotek, no kdo tohle nedělal tak nebude věřit jak to nádherně jde a jak to krásně vodí - stačí do konektoru cvrnknout a rozsype se na Tv obraz ...
uživatel
TDB
14.01.2009, 14:46.12

f-konektory jsou možná trochu záludný součásti vedení, přesto se divím, že působí tolik potíží a nároků na jejich správnou a dlouhodobě dobrou funkci.
@TDB: je-li něco "hodně a hodně ilustrativní" znamená to, že je něco hodně a hodně názorný - čeština je i ve znalosti významu používaných slov.
uživatel
knawi
14.01.2009, 15:43.12

@knawi
Nejvíce potíží v elektro instalacích působí vždy studený spoje. Tím nemyslím špatně zapájený spoj ale šroubovaný nebo spojený přítlakem atp.
A jestli je něco hodně a hodně názornýho tak sou to fotografie u prodejců konektorů kde není vidět ani matka, a potenciální kupec a po sléze možná i montér by mohl být uveden v omyl a pak točit koaxiálem jak blbec aby tu matici s tím konektorem utáhl :))) A domnívám se že čeština k tomu potřeba nebude :)))
uživatel
TDB
14.01.2009, 17:45.53

TDB: hele to sou dotazy jak od prvnaka. na to jakejma moudrama zasobujes tuhle diskuzi , je tehle tvuj dotaz z kategorie lamí háj . kup si kus kabelu a svoje prvni sroubovaci Fko a asi uvidis zazrak
uživatel
bublajs
14.01.2009, 18:03.27

Koukni se,kolik lisovaci kleste stoji!Kolik tech konektoru budes delat,4 nebo 10?Abys na to pak nekoukal jak pero z gauce.Efka Cabelkon jsou super,ale kvalitni sroubovaci efka na Beldenu ti poslouzi uplne standartne.Ja jsem si ty kleste poridil,ale zatim jsem si osadil pouze vsechny merici a pracovni kabely.
uživatel
Saxon
14.01.2009, 18:27.35

U těch šroubovacích sou vidět aspoň ty oddělený matky. Ty kleště mívají u Lídla nebo v OBI, sice nevím jaký mají rozsahy průměrů ale využití by našli určitě i jinde. Jinak sem měl kleště na kabelový oka, stály 8 papírů a dlouho na mě nekoukaly protože mi je někdo ukrad. :lookaround:
uživatel
TDB
14.01.2009, 20:10.38

Fka nejsou v domácích podmínkách jediná možnost. Při troše improvizace a šikovnosti se v domácích podmínkách dá pracovat s lisovacími konektory velice slušně. Použil jsem ty od Omka: http://www.omko.cz/?kod=KNFLIS. Dělal jsem tak svých 16 konektorů a vysledek naprosto super - oproti fku opravdu mechanicky kvalitní spojení. Stačí k tomu šuplera, nůž, kombinačky, kladívko a prkýnko z tvrdýho dřeva. Jó Přemek Podlaha je můj vzor.
uživatel
Hans75
14.01.2009, 20:41.24

Používáte někdo BNC?

Občas se s tím setkávám, ale poslední dobou je toho čím dál méně....
uživatel
Nescafe
14.01.2009, 20:55.35

Používáte někdo TNC konektory?

na starý zelený koax to byl ideál.. :-)
uživatel
Nescafe
14.01.2009, 21:42.55

to jsou problémy

každý,kdo sem vleze s instalačním problémem,musí f-con umět montovat poslepu,přesné rozměry a beru f-con jako jeden z nejspolehlivějších konektorů
uživatel
pierrepetr
15.01.2009, 06:50.45

jo hosi, bude to jeho prvni Fko v zivote , tak k tomu musi sepsat velkej referat a udelat z toho poradny drama.
uživatel
bublajs
15.01.2009, 07:14.05

@bublajs

Ale mu dnes dáváš kapky :laughing:
uživatel
Tomik535
15.01.2009, 08:22.27

Zbudili medvěda v brlohu ??? :)))
uživatel
TDB
15.01.2009, 08:52.39

tema Fkama budes prindavat antenu na superhyper kvalitni DVB-T ?
uživatel
bublajs
15.01.2009, 09:14.42

Ne, ale prý když je vyměním tak mi pude ČT1 na 30Mbit ... :)))
uživatel
TDB
15.01.2009, 10:43.27

tobe nepomuze ani svecena voda
uživatel
bublajs