Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
20.01.2009, 19:48.06

Louskáček

Prosímtě co zajímavého se dá přijímat ze 4 metrovou parabolou?
uživatel
amadeus
20.01.2009, 21:04.05

RE: Louskáček

Abych se přiznal, moje touha po takové anténě nepramení primárně z DVB-S příjmu. Vlastně s tím přišel brácha, který od Vánoc furt básní o spojení odrazem od měsíce a uvrtává mě do participace na projektu, což se mu zvolna daří.

V tento moment mě na celé věci nejvíc oslovují otázky konstrukce mechanických záležitosti, jako jak udělat "na koleně" celé to polohování včetně dostatečně spolehlivého snímání polohy, kalibrační záležitosti, otázka zatížení větrem a tak podobně...

Co se obyčejného (bezodrazového) příjmu týče, na takovou parabolu se s patřičným "železem" dají chytat sondy, letící k blízkým planetám sluneční soustavy. (no, chytat... ...spíš jen slyšet...) Tohle by se mi celkem líbilo, ale zatím to vypadá, že konstrukce "rotátoru" mě dostatečně vyčerpá. :)

Ohledně DVB-S konkrétní "špeky" nevím, protože jsem po tom zatím nepátral. Ale jistě se tu vyskytne někdo s dlouholetými zkušenostmi. Každopádně by se určitě nějaká exotika našla, jak v C tak v Ku pásmu... ;)
uživatel
Louskacek
20.01.2009, 21:19.32

Á...
Já mám 240 talíř, a všichni mě považují za blázna.
Co by asi říkali, kdybych měl na zahradě čtyřmetrový radioteleskop!
:-D
uživatel
Martin79
20.01.2009, 21:27.24

No jo, jenže my jsme na to s bratrem dva, tak na každého připadne jeden virtuální dvoumetrový a lidi to překousnou... :))) ;) :lookaround:
uživatel
Louskacek
20.01.2009, 21:45.00

Martin79

Nic.A už by se ani nedivili.

:)))
uživatel
VYDRA004
21.01.2009, 07:28.11

Louskáček: no vždyt amateri maj i vetsi parabily žeano:-)))))))
uživatel
cb21
21.01.2009, 18:59.56

Podobnou odpověd jsem očekával.Vlétě taky budu experimentovat,ale mám jenom 180 ku.Jinak bacha na ufony.
uživatel
amadeus
22.01.2009, 15:13.56

na takovou antenu je potom idealni motor smo-36 mam ho i v galerii ale s menci antenou
uživatel
sta