23.01.2009, 19:29.45 | |
DVB-T jednofrekvenční síťPánové, řeším problém s příjmem DVB-T signálu na tzv. jednofrekvenční síti.Jde mi to zjistit, z jakého vysílače STB signál příjímá a potažmo skenuje.Zajímá mě, zda se to dá vysledovat například z naloudované Nit tabulky.Toto zvládají všechny slušné měřící přístroje,ale třeba i DVB-T přijímače Technisat.U Technisatů se to dá vyvolat přes zelené tlačítko a pak zmáčknout modré/program/.Je tam jakési ID operátora.Může někdo z vás toto provést třeba poblíž Bukové hory na 58 kanále a to samé poblíž Jedlové hory na stejné kanále.Jestli tam stejné číslo ID, či nikoliv.Chce to ale provést opravdu na takovém místě, aby bylo tutové, že se příjímá právě signál z konkrétního vysílače.Myslim si, že se objeví spousta případů, kdy nastanou problémy s příjmem kvůli tzv. pre-echu. Tím případem může být slabší vysílač Jedlová hora a s vzdálenějším silnějším vysílačem Buková hora.Na workshopu C.R se takové případy už objevili. U nás na Jihu nás to čeká bohužel také.Kleť - Vimperk. Zkuste to někdo prosím naskenovat.Díky Těch Technisatů by mělo být mezi lidmi dost. |
![]() Saxon |
25.01.2009, 16:38.58 | |
Téma:DVB-T jednofrekvenční síťAsi nejsou na severu čech žádný Technisati.Já ho taky nemám,ale zajímá mě to taky.V čláku na digizoně, jak funguje DVB-T,modulace a vysílání,jsem se dočetl že oba dva vysílače i když vysílají na stejném kanále, se navzájem neruší, naopak se vzájemě podporují a rozlévají se po krajině. U analogu to takhle nešlo.Ale to všechno má jedu podmínku,datový tok,signál,musí opustit oba vysílače ve stejném čase.Jak dojde u jednoho vysílače ve vysílání k časovému posunu je zle. |
![]() digidik |