Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
23.01.2009, 19:41.20

poruchovost LCD/plasma

Nejsem absolutní amatér, mám už dost nastudováno, ale stejně jsem nedokázal kolegyňi odpovědět, zda jsou více poruchové plasmy nebo LCD (myšleno ve stejné cenové úrovni).
Za každou informaci předem děkuji :)
uživatel
kacenkin
23.01.2009, 20:11.48

RE: poruchovost LCD/plasma

Ta otázka nemůže mít odpověď.
Technologie panelu asi nebude jádro pudla.
uživatel
Antonín
23.01.2009, 20:12.47

všichni mlčí?
to není o LCD či plasmě, jde o zvolenou značku výrobce a cenovou relaci
uživatel
poky1
23.01.2009, 20:24.44

na to neexistuje seriozní odpověď, jedině že by někdo uděl průzkum v servisech, ten si asi jednotliví výrobci dělají ale nikdy je nezveřejní
uživatel
fpsfps
23.01.2009, 20:27.12

JJ podobné odpovědi jsem čekal, není to prostě o technologii panelu, ale o jednotlivých značkách výrobců a jejich přístupu ke "kvalitě".
I tak díky za zamyšlení....
uživatel
kacenkin
23.01.2009, 20:30.42

Po pravdě řečeno, těch chyb okolo mne je docela dost.
Snad jedině KURO nevím, že by bylo u někoho vadné.
Ale těch je kolem jenom málo...
uživatel
Antonín
23.01.2009, 20:37.54

plazma

asi takhle,jeste jsem neslysel ani od jednoho kamose ze by mu plazma ci lcd odeslo,,,za to jsem slysel ze skoro kazdy kdo si koupi takovy zobrazovac me hned po cca.2letech zajeci umysli,jakmile vyjde nejaky novy model.pak je ale problem tu starou prodat,,,nikdo to nechce :laughing: jo a minule tu byl clanek ,jak EU chce zakazat ci zrusit stare plazmy,,pry uspora energie,, tak jsem si to s kolegou promeril a na auto mod papa 42palcu plazma...cca 140W a 32palcu LCD -inteligent sensor 60W tak nevim co meli na mysli.
uživatel
john1
23.01.2009, 21:24.09

To john1

Ja som minule zmeral odber plazmy Panasonic 42PX80,na športových kanáloch 300-330W,nejaké seriály s tmavými scénami 200-290W.Je pravda,že kolega to má v dobre presvetlenej miestnosti- možno má nastavený vyšší jas (meral som tak ako to mal v reáli). Podobné výsledky som nameral aj na obdobných plazmách(42" v obdobnom rozlíšení) od Samsungu a LG.
Pre objektivitu by bolo dobre to merať dlhšiu dobu.
uživatel
Rasto
23.01.2009, 21:42.23

Když si každý den odpustím jeden doutník, mohu se dívat místo do televizních novin do dvou do rána! :zombie:
uživatel
Tomik535
23.01.2009, 22:38.32

RE:poruhovost LCD/plasma

jj jedině plasma,LCD má stále stejnou spotřebu.U plazmy záleží na scéně.JJ. :O :8) R^
uživatel
Saták1
23.01.2009, 22:41.04

JJ, koupit plasmu, stáhnout jas, kontrast a zvuk na nulu a čučet na elektroměr! R^
uživatel
Tomik535
23.01.2009, 23:00.46

Proč furt

vymyšlíte nějaký měření.42PX80 mi zvedla platbu za elektriku asi o 200 kč měsíčně,jede 16 h denně,jeden den vynechám v knajpě,lidi to pochopí,ušetřím si zdraví.ČEZ mi to zvedá daleko rychleji!!!
uživatel
spyko
23.01.2009, 23:37.26

RE:poruhovost LCD/plazma

jj taky mám 42PX80E a nějakou spotřebu neřeším.Kvalita obrázku mi to bohatě vynahradí.jj :) :) R^ R^
uživatel
Saták1
24.01.2009, 04:42.23

@saták

LCD má stále stejnou spotřebu? A jakým způsobem se potom dělá světlejší a tmavší scéna?
Přece když se něco více rozsvítí, tak to i víc bere, nebo ne?
uživatel
sateliťák
24.01.2009, 06:44.10

@Rasto

ked budeš nabudúce merať tú plazmu prepni mu obraz do režimu ECO kde jas sa nastavuje podľa svetelného čidla umiestneného na prednom panele podľa toho koľko svetla je v miestnosti a budeš veľmi prekvapený sám som takéto meranie robil (čisto zo zvedavosti) tmavé scény 120 až 170 W normalne scény 200 až 230 W lyžovanie biela obrazovka 250 až 270 W . Týždenný priemer podľa wattmetra 205 W ak sa tá 42PX80 dobre nastaví tak je bezkonkurenčný pomer cena,výkon,spotreba R^
uživatel
Boris
24.01.2009, 08:24.39

Belkin PF50 síťový filtr

Pánové, doporučuji si koupit tento síťový filtr, nejlacněji se to dá sehnat za cca 9 tisíc kč, krom toho že je to přepětová ochrana do 300 000A, tak to od sebe dokonale odděluje všechny připojené přístroje tak, aby nevznikaly žádné brumy, dále to má spínané zásuvky, to znamená, že si ten filtr napojíš na AVR a on ti pak odstřeluje ty spínané přístroje od sítě vždy když vypneš receiver, takže tady zase dost ušetříš za rok na blbostech jakými je např. standby.Ještě k tomu se tam dá jednotlivě nastavit zpoždění(to se hodí např u koncových zesilovačů). No a v poslední řadě je tam velký LCD display, na kterém stále svítí aktuální napětí v sítí (mění se cca každou vteřinu)dále je tam možnost sledovat odběr na všech 5-ti sekcích najednou, nebo i jednotlivě, bohužel v ampérech, ale to se dá taky snadno spočítat, pak když je v televizi prd, můžete koukat pod ní :))) mám 50 plazmovku od Panaku a odběr když jede ta TV+AVR+satAVR+koncový zesík díky právě plasma technologii neustále skáče mezi 0,3A-1,7 nejčastěji, tedy průměrem tam je 0,5-0,6A což je asi jako 110-120wattu (cca) takže nechápu, co tady trojčíte. Osobně bych LCD do obyváku nikdy nechtěl, pro sledování akčních snímku(vlnicí se tráva ve větru,oheň,voda apd.)prostě prúdké pohyby v záběrech po celé ploše, je LCD katastrofa, tedy alespoň ve stejných cenovkách oproti plasmě stejné ceny. Tolik můj názor.
uživatel
rusakov
24.01.2009, 08:37.57

To Boris

Meral som to v stave akom to majiteľ používa.
Satak1 - ani LCD z roku 2005 nemá rovnakú spotrebu pri tmavých a svetlých scénach.
uživatel
Rasto
24.01.2009, 09:20.32

No čo som počul o poruche plazmy a LCD tak jeden mechanik na jeden tip od Samsungu Plazmu povedal že dost často ju maju v servise.A je to taky tip dokonca že vymienaju hned novu plazmu že sa neda tu opraviť.Ak sa nepokazi do 2 rokov je dobre ale stane sa večinov že po 2 rokou porucha sa na tichto TV plazma ukaže.Aj kamarad kupil LCD Samsung ktori bol zlacneni z 33 tisic Kedisi SK! na 25 a po 2 tyždnov poputoval do servisu.TAkže zaleži asi natrafiť na spravny tip:O(
uživatel
pajgi
24.01.2009, 11:34.03

sateliťák: To snad ví tady na foru každý. Vysvětlím ti to jednoduše pomocí baterky.
Osvětluji baterkou jedno místo, teď chci toto místo na chvíli zatemnit,takže zakryji reflektor rukou a mám osvětlovaný bod tmavý. Odkryji reflektor, místo je zase světlé. Spotřeba baterky je stále stejná. To je LCD
Nebo také můžu abych docílil stejného výsledku baterku zapínat a vypínat, spotřeba je nižší. A to se děje u plasmy. A ještě dodatek. Výrobce je povinen uvádět u výrobku max. spotřebu. Proto u plasmy je uváděná tak vysoká spotřeba, ale to platí pro bílou barvu a max. jas k čemuž při běžném sledování nikdy nedochází.
uživatel
F123