Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
26.01.2009, 21:34.54

POZOR váš balkón nebude váš

parabola na balkóně se bude schvalovat na shromáždění vlastníků
D:Balkony a sklepy maji byt spolecnym vlastnictvim domu, navrhuje zakon- Novinky[1].cz.htm
uživatel
pierrepetr
26.01.2009, 21:37.55

RE: POZOR váš balkón nebude váš

no to bude pr_del,doufám,že naše,né družstva
uživatel
cb21
26.01.2009, 21:42.09

Ty antény na barácích a hlavně z okna by měly být na povolení, vůbec nepochopím když si někdo postaví barák za 8 melounů a na střechu frkne pár pokliček a kusy nějakých drátů ... :O :O :O
uživatel
TDB
26.01.2009, 21:55.32

No ja to mam schvalené.Musel som obehnuť 32 bytov a požiadať na mestskom urade.(400sk na urade som nechal)Len jeden pán mi na shromaždeni vlastnikov chce vyrubiť nejaku cenu za umiestnenie.
uživatel
stanob
26.01.2009, 22:19.10

stanob....neco podobneho jsem platil(3OO za umisteni na strese)anteny na vysilacku:-)
uživatel
cb21
27.01.2009, 01:55.42

Já jsem si balkón pronajal,společenství platím 30Kč /měsíčně,vejdou se tam 4 slušné paraboly
uživatel
pierrepetr
27.01.2009, 05:25.12

POZOR váš balkón nebude váš

zase nějaká kachna...já mám sklep i balkon v osobním vlastnictví a řádně zapsaný v Katastru nemovitostí...to se bude zase vyvlastňovat? :laughing:
uživatel
žlab
27.01.2009, 09:04.24

To se snad týká pouze balkonů společných, přístupných obvykle ze schodiště. Balkon přístupný z obývacího nebo jiného pokoje je součást bytu a započítává se do plochy bytu. Jinak k montáži paraboly je potřeba souhlas vlastníka. U bytů družstevních to je samospráva domu, u bytů v soukromém vlastnictví to je sdružení vlastníků, pokud by nájemní dům vlastnil soukromý majitel, tak majitel. Pokud bude dům ve vlastnictví jiné organizace, tak tato organizace.
uživatel
grupen
27.01.2009, 12:10.34

re: grupen

to se mi ulevilo... :)))
uživatel
žlab
27.01.2009, 13:58.00

žlab a grupen to napsali správně
Pokud se ozve nějaký MUDrc, že to tak není, ó jak typické pro naši společnost ve výkladu jednoho zákona či vyhlášky :fuming:
uživatel
Babui
27.01.2009, 14:50.01

Kašlal bych na to, bude to kachna, pokud je někdo majitelem bytu s balkónem, i ten balkón musí být jeho, jinak už nevím, ale byl by to totální kcourkOFF!!! :8)
uživatel
Dejf
27.01.2009, 15:10.59

grupen

ale taky zalezi co jste dostali s prohlasenim vlastnika pri prevodu do os.vlast. :(
uživatel
kos
27.01.2009, 17:09.00

Vůbec to nemusí být automatické, že balkón, byť přístupný pouze z bytu je jeho součástí. Není to automatické ani teď. (Stejně tak jako není součástí bytu fasáda u vlastního okna.)

P.S. Kdo mne chce nazývat MUDrc může, byť jím nejsem. Já jsem nepsal ani ty zákony, ani bych si jaktěživo nekoupil byt v cizím domě. Oboje dle mého činí docela naivní lidi. Nicméně není to můj problém.
(Jsem zvědav, co budou jednou dělat s prasklou střechou, když jenom trochu poteče do horního bytu, prostě jenom zateče při velkých deštích dvakrát třikrát za rok. Oprava za 5 mio Kč, do fondu ročně přispívají 200kKč a mají v něm teď 1,5mio...budou čekat dalších dvacet let let na opravu? Nebo si to zaoplatí jenom ten horní byt? Nebo se složí všichni po 300kKč? A co s těma, co nebudou mít? Zastavit byt a splácet? Dtto se stoupačkami, které jenom občas vyplaví spodní byt, nebo s kotelnou, co jenom bubde blbě topit v horních patrech při velkých mrazech, nebo nebo nebo. Balkóny jsou fakt úplná prkotina. Znáte ve svém okolí obtíže třeba dvou bratrů, kteří spoluvlastní dům po rodičích? A to jsou rodní bratři. Mají podobný sociální status, obvykle podobné vzdělání apod. Co budou dělat s podobnými problémy cizí lidi?...hlasovat. To může někdy být docela prča. Naštěstí to nikdy neuvidím na vlastní oči.)
uživatel
Antonín
27.01.2009, 17:36.19

@Antonín

kdybych to myslel na Tebe napsal bych JUDrc, delší dobu se tolerujeme, nemám potřebu někoho napadat, z důvodu, že jsem busy (přišli Tomanovi s rozladěným settingem) se k bytovým domům jak popisuješ vyjádřím později, je to tak trochu moje parketa... R^
uživatel
Babui
27.01.2009, 19:24.20

ty hele a jak mi ten zákon změní kupní smlouvu a zápis na katastru? Já mám v kupní smlouvě by t i s balkonem ve vlastnictví a takto zapsáno i v katastru, tak co je to za nesmysl. Pokud by bylkon byl společný prostor, tak musím jako spoluvlastník společných prostor mít přístup na všechny balkony v baráku. To je nesmysl, žejo?
uživatel
prochor
27.01.2009, 19:27.45

Hele, zas to tak nežer, pierrepetr trošku zaspamoval a zčeřil vodu.. :))) ;)
uživatel
Tomik535
27.01.2009, 22:11.19

Jsem ve výboru společenství vlastníků bytů,tyto informace mi posílá náš správce a tento zákon se chystá,nebo už platí,to nevím jistě,zkusím to zjistit.Přeji hezkou noc.
uživatel
pierrepetr
27.01.2009, 22:15.50

možno přečíst

co naši zákonodárci vymysleli
http://www.novinky.cz/clanek/146521-balkony-a-sklepy-maji-byt-spolecnym-vlastnictvim-domu-navrhuje-zakon.html
uživatel
pierrepetr