Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
27.01.2009, 15:52.58

Malá zkušenost

Ze satelitu Vantage 7100S jsem měl skleněným kabelem přiveden zvuk do zvukového resívru. Ale, zvuk byl pořád před obrazem a ničím se nedala synchronizace nastavit.
Napích jsem tedy zvuk do resívru až v televizi (digit.koax) a synchro obrazu a zvuku je OK.
Asi jsem neobjevil Ameriku, ale někomu ta informace může přijít vhod.
uživatel
Nervoš
27.01.2009, 16:04.16

RE: Malá zkušenost

Jistě, televizoru nějakou dobu trvá, než obraz zpracuje, audiodata jsou uměle zpožděna, aby byl zvuk synchronní.
uživatel
Martin79
27.01.2009, 16:08.24

Dotázek na Antonína

Tondo, rozhodl jsem se z prostorových důvodů pro zvuk jen stereo. Zatím jedu přes resívr 5.1 ONKYO TX-DS595 5x100W, zvuk do něj mám přiveden digit.koaxem.
Ale pořád mám brouka v hlavě. Někdo tady psal, že lepší zvuk, než z takového resívru je z klasického stereozesilovače např. Pioneer, Denon, Onkyo. Ale, žádný z nich nemá digitální vstup, pouze bílo-červený analog. A tady neumím domyslet, jak se bude chovat např. vysílaný zvuk DD, a zda do stereo zesilovače vůbec jít. Nejde jen o telku, ale i hudbu, repráky bych chtěl nějaké lepší, asi Quadral Certo. Díky za názor.
uživatel
Nervoš
27.01.2009, 16:56.06

Ty "lepší" stereo zesilovače (a skutečně takové jsou) mají jiné použití - tady máš takovou základní představu:
http://www.hifionline.cz/akcni-sestavy/stereo-sestavy/
Například LYNGDORF TDA2200+ má digitalních vstupů hned několik. Ale některé skutečně žádný digitální vstup nemají, protože v nich není procesor, ani převodníky, ale je to jenom dokonalý dvoukanálový analogový koncový zesilovač. Ty ostatní věci jsou v jiných "bednách".
Oproti slušnému Onkyo (nastavenému do módu dvou reproduktorů) nezískáš ve zvuku ze satelitu nic moc navíc (ani u těch s digitálním vstupem). Pokud vůbec něco - protože ten zvuk, co leze ze satu je i v tom 5.1 docela šméčko - v porovnání s tím, co umí ty stereo stroje.
To je prostě na malinko něco jiného.
Předpokládá to jako vstup dokonalé nahrávky ve stereo na CD nebo DVD...na to to je. (Případně ještě kvalitní ozvučení větších prostor.)
A předpokládá to taky trošku specifické reprobedny...
uživatel
Antonín
27.01.2009, 17:06.22

"""""Předpokládá to jako vstup dokonalé nahrávky ve stereo na CD nebo DVD...na to to je. """"

Ukaž prstem na jedno jediný který to je :))) :))) :)))

Doporučuji nekupovat předražené harampádí, to rači ty prachy nacpěte pod matraci, alespoň se Vám bude měkčeji spát :)))
uživatel
TDB
27.01.2009, 17:18.23

Jo, díky. Jestli jsem to dobře pochopil, tak digitální vstup do zesilovače má smysl, pokud chci zpracovat do 5.1, pro stereo má smysl až někde ve hvězdných výšinách. V kategorii do 10 tisíc stačí červeno bílý analog.vstup. Jo.
Na to moje poslouchání ... hmmm.
Takže satelitní resívry, či televizory zpracují i DD signál do analogového stereo výstupu. Je to tak ?
uživatel
Nervoš
27.01.2009, 17:22.25

Existuje audio DVD, existuje SACD, ale to tě nemusí vůbec trápit. Jednak na tom není vydávána hudba, které bys mohl rozumět, nebo pokud je (třeba Beatles, tak to vůbec není potřeba hrát ve 24 bitech), a druhak je to nejspíše mimo tvoje finanční možnosti.
Nebo tě snad zajímá rozdíl v přednesu Stravinského, když ho hraje Berlínská filharmonie, oproti New York Philharmonic Orchestra? Nebo dva různí dirigenti?
Na to totiž je dobré (a potřebné).
Na nic jiného.
Koho to nezajímá, vůbec se celou tou věcí nemusí trápit.
A Onkyo 5.1 je akorát prima velice slušná kvalita.
Na které se to dá poslouchat velmi krásně taky.
Zejména pokud nehodláte udělat poslechovou místnost, ba dokonce žijete v nějakém činžáku, kde slyšíte splachovat sousedy nalevo, nahoře, i dole...
uživatel
Antonín
27.01.2009, 17:24.12

To prve patří pro TDB...

Pro nervoš: Ano, zpracují.
DD5.1 se it pro obyčejné koukání hodí na filmové efekty, slyšíš zvuky nejenom vlevo vravo, ale i vepředu a vzadu-
uživatel
Antonín
27.01.2009, 17:34.06

Díky, je moc dobře, že máme možnost se tě na mnohé zeptat :)

Mohu mít Antoníne ještě jeden dotaz ? Před pár dny jsi zmiňoval demuxaci pomocí PVAstrumento. Cizí řeči jsou můj hrob. Kdybys měl prosím chuť mě postrči polopaticky. Úplně se stydím, ale jsem asi lama. Na poprvé se mi to nepovedlo rozchodit a dost mne to odrovnalo. Díky. :)
uživatel
Nervoš
27.01.2009, 18:38.12

Podobnou zkušenost mám se zvukem v analogu na digi přístrojích, propojeno HDMI, YUV nebo RGB a to do věže, výjma satu je vše Panasonic. Panas. panel. digi TV nestíhaj. To v ANALOGU nebylo. R^ Rv
uživatel
CES
27.01.2009, 18:54.29

Antonín:
Tak jó, nerozumim hudbě a nemam na to ani prachy tak to není nic pro mě, ááááále kdo na to mááá a je takovej "hudební kritik" tak pro toho jsou určeny specielní DVD a CD a bedny za min. 200 000,-Kč. A víže si ten hřebíček klep správným směrem na tu hlavičku ... "rozumnět hudbě" - taková blbost :))) :))) :)))
uživatel
TDB
27.01.2009, 19:38.23

"Rozumnět hudbě" je skutečně blbost nebetyčná. Rozumět zvlášť některé hudbě je těžké, avšak nikoliv blbé. Opravdu se tím netrap, výše uvedné věci s tebou nemají nic společného a netýkají se tě. Maxwellovy rovnice taky neřešíš, a přesto s jejich důsledky klidně a spokojeně žiješ. Nebo tě snad trápí rotE=-dB/dt? Přesto bez toho by nešlo vysílat ze satelitu. No a? Netrap se. Stravinskij z Berlína je podobný případ. Jsou lidi, kterých se to týká, a jiní, které to míjí.

2Nervoš:
PVAstrumento je program.
Umí udělat s transport streamu (TS, PVA, TRP apod.), který má časové značky, PS program stream, který je nemá (to je třeba na DVD.)
Kromě toho umí demuxovat, tedy oddělit zvukové streamy a video stream do samostatných souborů, což je velmi výhodné pro jejich synchronizaci, neboť různé chyby při vysílání toto "destabilizují", zvlášť se to děje třeba při přepínání reklam apod.
Když to demuxuješ, tak to vlastně zjednodušíš, čímž si s tím lépe poradí všechny programy, které třeba prázný AAC stream vyhodnotí podivně. Nebo to umožní udělat opravu mnohdy chybně vysílaného příznaky 16:9 pomocí programu Restream apod.
Demuxovat se to dá mnoha metodami, nejen PVAstrumento. Ale zrovna PVA je takový trotlfest produkt, že se prakticky nedá nic pokazit (otevřeš file, klikneš na demux a je to).
Navíc mám s PVAstrumento velmi dobrou zkušenost s odhalováním chyb ve streamu. Co proleze strumentem, je ok, co začne generovat hromady chyb, je k ničemu a nedá se zpracovat (tedy dá, ale ručně a s nezaručeným výsledkem.)
uživatel
Antonín
27.01.2009, 19:56.16

Antoníne, už to maká R^ R^ Děkuju.
uživatel
Nervoš
27.01.2009, 20:24.03

@Antonín
No diť to řikám, na Stravinskýho z Berlína musí bejt "mozek" s IQ 250 a výš aby tu složitou a vysoce náročnou hudbu na tom DVD vůbec rozluštil a pochopil :))) :))) :)))

A Vy co posloucháte Beatlesmany a tpod. tak Vám to stačí na kazeťe a jednou repro bedničkou s výkonem 0,02W protože ste primitivové co rozumíte akorát tomu když soused splachuje záchod ... :laughing: :laughing: :laughing:
uživatel
TDB
27.01.2009, 23:04.07

@TDB

...ty seš taky dobrá kazeťa :laughing:
uživatel
martin5