Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
28.01.2009, 11:10.18

špatný diseq nebo lnb

Jenom v rychlosti...Moje stávající sestava Diseq EMP 8/1 na tom multifokus 6 LNB a do toho ještě motor.Včera jsem si všiml že na thoru(šilhající LNB) když jsme to po dlouhé době "projížděl" je několik programů bez signálu je to několik stále stejných programu v Canalu+ s V či H polarizací to je jedno..Prostě těch několik je bez signálu (ještě před týdnem to šlapalo)ostaní jedou jako víno.Když na thor najedu s motorem a jiným LNB které ale stále prochází diseqem programy hrajou..
Je my jasný že je to bud v LNB nebo disequ a je my jasný že budu muset na střechu a začít se tam prodírat kabeláží,odpojovat a zkoušet a laborovat z čehož jsem nadšenej ted v tom počasí a náledíčku..
Jde my jen o to na co to vidíte LNB nebo diseq kde spíš začít..
uživatel
pat
28.01.2009, 11:14.10

RE:špatný diseq nebo lnb

Tento problem jsem resil take 4lnb na multifeed pomoci prepinace centauri samostatne lnb fungovalo kazde ale v prepinaci jedno neslo nekdy jo nekdy 0 signal byl to Alps nahradil jsem ho jinym a je klid
uživatel
skohy
28.01.2009, 11:17.43

re:

také v rychlosti-neřeš to mám to od včerejška také tak, zřejmě poklesl signál
Bob
uživatel
Babui
28.01.2009, 11:25.33

RE: špatný diseq nebo lnb

aha nooooo asi jooo
Včera tech pár programu ani tuk......dnes ráno ani tuk...
A ted to zkouším protože nemám co dělat a zase ty programy jedou..hmmm to jsou nejhorší závady ty "psychologický"..
Stejně my manželka nechce pustit na střechu že nejsem 2x šikovnej že ukloznu a spadnu..
ale ten pokles signálu nevím nevím..když z motoru na přimo to hrálo a já to mám našilhaný dobře ten Thor z rezervou a nehrálo.
No uvidíme díky.
uživatel
pat
28.01.2009, 12:34.12

pate

já to tipuju na odcházející LNB.
Čím zjištuješ kvalitu signálu?
Od té doby, co mám měřák se spekrákem, je uplná nádhera takovýhle sci-fi odhalovat.To bys něvěřil, co například dokáže se signálem z Intelsatu udělat 20metrů koaxu EMOS.Dovnitř kabelu nevidim,ale na konvertoru jsem na TP s Discovery CE, měl 80dBuV a na konci kabelu přijímače bylo o 7 dB méně a navíc na spektráku to bylo uplně rozpadné.Jak by se na to namodulovala nějaká další sinusovka.Přijímač na tomhle TP začal fungovat až po asi deseti vteřinách po přepnutí.Když jsem to napojil na 50metrový klubko Cavelu,tak to svištělo jako víno.
uživatel
Saxon
28.01.2009, 12:51.12

nemyslím si, že by odcházelo LNB, ten samý problém co měl pat jsem zaznamenal včera večer a myslel jsem si, že se kanály přestěhovaly na jiný transpordér-celý Thor OK-pouze ta jedna frekvence-nyní jsem provedl kontrolu 11278V 24500 7/8 a opět vše OK, podle mého soudu Thor není tak kvalitní družice jako Astry či Hotbird a občas "inklinuje" a je potřeba zareagovat na šilhající LNB
uživatel
Babui
28.01.2009, 12:58.13

Ta je pochopitelně taky možné a nejspíš hodně pravděpodobné.
uživatel
Saxon
28.01.2009, 13:11.01

Pánové

Já Vám děkuju uctivě oběma za názor.
Nekonec to opravdu byla jen jedna frekvence která jim zlobila.A mě samozřejmě nenapadlo se na toto zaměřit...
Takže to nakonec dopadlo uplně fajnově tak jak jsme nečekal.
A lézt a "demontovat" a zkoušet se nemusí.
uživatel
pat
28.01.2009, 13:12.11

To chce aspoň flašku.. :8)
uživatel
Tomik535
28.01.2009, 13:19.16

Nooo určitě nějaký čuučo. Od rána se tu ochomejtám a nemohu se odhodlat na tu střechu.Prostě se my tam nechce...a BABUI to vyřešil.Že se nemusí lézt nikam...¨
Kouknul jsme do settingu a opravdu jen jedna frekvence co jsou C+ sport a C+ film..
Takže vyřešno od Pc...nebýt jeho už bych v kulichu rukavicích šílel..
uživatel
pat
28.01.2009, 13:24.30

hlavně že to pomohlo ve věci R^
@pat
jakmile pojedeš do déčka dej mi prosím vědět jak to vypadá, děkuji
uživatel
Babui