Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
03.02.2009, 10:51.11

Propojení STB + PC slučovačem

Ahojky.. na jedných stránkách jsem si všiml, že se prodává i něco takového, jako je slučovač. Když jsem to do dneška něco podobného sháněl, nikdo o ničem nevěděl a to jsem pobíhal i po celé Ostravě. Ted už vím, že něco takového existuje. Můj problém spočívá v tom, že bych potřeboval napojit kabel z paraboly a to jak do Set Top Boxu, tak do PC. Jeden anténář mi řekl, že to není možné, kvůli nějakému napětí v tom kabelu, který tam zpětně dodává STB a PC karta zvlášť a nějakým způsobem by se to mohlo poškodit. Takže v současné době musím jen přehazovat kabel z STB do PC karty a naopak, což mě moc nebaví. Dalo by se toto nějak vyřešit? Parabolu mám s jedním LNB, dvě LNB si kupovat nechci. Díky za radu.
uživatel
jonnyq
03.02.2009, 10:57.33

Re: Propojení STB + PC slučovačem

dvě LNB ti nepomúžou, slučovač taky ne. Kup si 1 nový LNB-Twin, se dvěma výstupy, jeden dáš do STB a druhý do PC... R^
uživatel
ferda
03.02.2009, 11:07.35

RE: Propojení STB + PC slučovačem

díky :)
uživatel
jonnyq
03.02.2009, 11:14.03

tak jsem se podíval, co to vlastně je to LNB-Twin.. a chtěl bych se zeptat, jestli se nedá koupit něco jiného. Neodvažuji se vrtat do paraboly.. ale kdyby se to dalo vyřešit v úrovni kabelů (jako například u standardního koax kabelu - u terestrické tv)..
uživatel
jonnyq
03.02.2009, 12:47.31

Napiš přeně co potřebuješ-Tvůj dotaz je chaotický.Když to píšeš tak Ty víš co potřebuješ,ale my Né!!
uživatel
hobza
03.02.2009, 12:51.08

RE: propojení

Výměny LNB se neboj je to operace na 2 minutky vypneš napájení STA,odšroubuješ F konektor u antény(paraboly) povolíš jeden šroubek na úchytu LNB ,vyndáš LNB a do úchytu vložíš nový twin LNB ,zašroubuješ dotáhneš připojíš F kovektor a hotovo R^
uživatel
jan65
03.02.2009, 14:42.10

Johnny jinou možnost než ten twin prakticky nemáš.

Existují takové varianty pro případ, že bys neměl nikdy zapnuté oba přijímače najednou, ale když budou zapnuté oba, tak ten druhý bude přijímat jenom stejnou čtvrtinu - stejná polarizace a stejné pásmo - jaká bude zvolena na tom prvním.
To můžeš buď použí LNB OUT, pokud ho na některém přijímači máš, případně i ten slučovač, ty slučovače mají ochrannou diodu, nebo ochranné diody, a podle toho, ak je to konkrétně zapojené, tak se něco stává masterem. Napětím totiž řídíš polarizaci a frekvencí 22kHz pásmo. Přijmače se tedy budou navzájem ovlivňovat. Dá se tam použít i relé a odvodit jeho řízení od toho, kdy je zapojen primární přijímač. Dá se ledacos, ale je to všechno složitější a pracnější, než vyměnit LNB za ten twin, který má rovnou dva vývody, pro každý přijímač jeden.
uživatel
Antonín
03.02.2009, 14:53.42

To je 12V přepínač, princip je ten že jde vždy sepnut jen jeden a to ten co byl zapnut jako první až do vypnutí přístroje.
uživatel
TDB