Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
10.02.2009, 09:03.05

Potřebuji radu sat-dvd

Cci se zeptat pánu tohoto ctihodného fora jak je nejlépe řešit problém při nahrávání a zároven sledování sat.přijímače.Zda je nejlépeto to řešit kvalitním a spolehlivím dvoutuner.sat.přijímačem+2karty+twin konvertor.Nebo dvouma sat.přijímačema+2karty+twin konvertor a dvd rekordér.Ty sat.přijímače asi ale každý jiných značek zduvodu vzájemneho rušení při manipulaci s ovladačem.Případně doporučte dle bohatých zkušeností značku.Děkuji.
uživatel
pomeranc
10.02.2009, 09:10.28

RE: Potřebuji radu sat-dvd

doporucenim je zapomenout na dvd rekorder. to je pristroj vicemene vhodny do muzejni expozice.
dnes je jedinou moznou volbou zaznam datoveho streamu na nejake medium ( harddisk, flash) a po jeho uprave nahrani na dvd ci spise ulozeni na sitovy disk.
uživatel
bublajs
10.02.2009, 09:19.39

No chtěl jsem dvd rekorder alespon s hardiskem.Jinak dík za postřeh.
uživatel
pomeranc
10.02.2009, 09:39.05

kup si sat s harddiskem nebo aspon usb portem a PVR funkcema a ty dyvka si napaluj v kompu. idealni bude kdyz ten sat bude mit i ethernet a ty budes moct ty ulozeny data bez nejakejch spekulaci okopirovat ci stahnout pres sit do kompu.
jestli je lepsi reseni dva prijimace nebo dvoutuner, musis zvazit sam. dva saty maj moznost sledovani dvou kanalu nezavisle na sobe, na jinych zobrazovacich v ruznych mistnostech . dvoutuner ma zase vyhodu pipu ze dvou tuneru. co je lepsi zvol sam. ja sem spis pro dva prijimace. tady ale narazis na to, ze ty radoby super stroje jako je vantage neumej kamaradit s dalsima strojema. atp
uživatel
bublajs
10.02.2009, 09:42.34

Jedno z elegantních řešení zadání (a v tomto případě doporučuji, co sám používám, což jindy nebývá), je satelitní přijímač a DVB karta do PC. Nahrává se rovnou do PC (stejně je potřeba vždy střihnout, přejmenovat, doupravit, pokud nejde jenom krátkodobý záznam).
K tomu ti poměrně logicky vychází potřeba nějakého twinového nástroje (já mám A2,A3,A1,Thor single a pro první přijímač motor na místě Thoru, kde mám navíc možnost to v nejhorším děsu běsu manuálně přepnout na druhý přijímač - do CP).
Další logická potřeba je přijímač schopný sdílet karty, aby to PC mohlo sahat na karty stejně jako první přijímač.

Ale konec je pak dost výkonně variabilní. Nahráváš, co chceš, kdy chceš, rovnou se ti to skládá do kompu. Když to linuxové přijímače vrzeně nějakou 8GB flashku za pár stokotun, tak to dělá i okamžité nahrávky. Můžeš nezávisle koukat na dva programy (často to bývá fotbal a film)...a je to hodně laciné (moje konfigurace je Kathrein 910 a Skystar HD, což je dneska v obchodech za 11-12kKč.

Ale chce to něco vědět. To je fakt.
uživatel
Antonín
10.02.2009, 09:59.05

ak chces sucasne pozerat aj nahravat, potrebujes bud 2 tunerovy sat prijmac, alebo 2 nezavisle sat prijmace.
Jednou dost velkou nevyhodou vacsiny sat prijmacov v normalnej cenovej kategorii je, ze ziadne upravy s nahravkami ako je mazanie reklam a pod robit nemozes. Musis teda nahravku kopirovat do pc, tam si ju upravit a pripadne nasledne vypalit na dvd. Co je zbytocne zabera kopec casu.

Minimalne aj preto je vyhodnejsie kupit zvlast sat prijmac a dvd recorder trebars s 160 GB HDD
uživatel
jozef BA
10.02.2009, 10:57.39

vyhodnejsi ??? muzes mi popsat vyhodnost a vhodnost pro dany vyuziti ? a nevhodnost a nevyhodnost ostanich reseni ?
uživatel
bublajs
10.02.2009, 11:07.24

Diky je to na chalupu tchýni tím pádem pro starší lidi takže zvolím variantu od p.jozefBA.S dvd mají přece nějakou zkušenost z města a jeden sat.přístroj už na chalupě mají(technisat mf4 )Ale když vezmu zase ještě jeden technisat tak se to bude nejspíše rušit takže to budu muset řešit nejspíš jinou značkou.
uživatel
pomeranc
10.02.2009, 12:04.08

DVD rekordér je vhodný jenom pro trumbery, kteří vůbec neví, co činí a je jim to jedno. Takových je hodně a mohou být klidně šťastni i s DVD rekordérem. Někteří jdou dokonce tak daleko, že svoje nevědomosti rozlévají i po fórech. Iniciativní .... je vždy horší, než rota nepřátel.
Jinak u normálních lidí je DVD rekordér zařízení, které nemá jiné místo k pobytu, než popelnici.
uživatel
Antonín
10.02.2009, 12:24.07

Dvd recorder

Aj keby mi niekto dal zadarmo dvd rec,tak ho zahodim!A najlepsie je,ze niektore firmy nahravky z vhs davaju na dvd v dvd recorderoch!
uživatel
Kasr
10.02.2009, 12:28.24

No v popelnici?Snad ve sběrném dvoře.Zdá se mi to ale přehnané,video už asi jo protože vše duležité jsem si už stáhl na dvd disky.Ale tvuj názor ti samozřejmně neberu.
uživatel
pomeranc
10.02.2009, 14:01.31

pomeranc: prehnane je vzit datovej stream, udelat z nej analogovou matlanici , kterou pak zase zdigitalizujes a zakomprimujes. nikdo ti to nebere, i kdyz vsichni vedi, ze to je z tech spatnych reseni to nejhorsi. ps: budes takhle ukladat i HD vysilani ? :)))))
uživatel
bublajs
10.02.2009, 14:25.54

pomeranc

tie blbiny co popise antonin si nevsimaj, je lepsie ich ignorovat.
PS: mozno ta jeho nevedomost vychadza len z toho, ze v jeho okoli nepredavaju DVD recorder s HDD :)))
uživatel
jozef BA
10.02.2009, 14:32.35

jozef BA: a tvoje nevedomost ze to je uplna hovadina vychazi z ceho ? antonin narozdil od tebe nepise kraviny.
jak budes programovat ty dva stroje ??? pres EPG asi tezko ...
uživatel
bublajs
10.02.2009, 14:44.32

akoze nepise hovadiny.???

a toto je napriklad je co??

Jinak u normálních lidí je DVD rekordér zařízení, které nemá jiné místo k pobytu, než popelnici

:))) :)))

neviem ci spadiol z mesiaca alebo odkial, ale urcite to nema v hlave celkom ok :)
uživatel
jozef BA
10.02.2009, 14:49.59

a este bublajs 10:57.39:

neviem co chces popisovat, napisal som to snad jasne.
V sat prijmaci si nahravku neupravis, ani trebars 10 nahravok neskombinujes tak jednoducho ako nahravky nahravane na HDD dvd recordera
uživatel
jozef BA
10.02.2009, 14:54.58

jozef: na kompu to udelam 10x rychlej a budu pracovat s kvalitnima datama a ne s rozmatlavkou jako ty. mozna ze pro 7 dioptrii to staci, mozna ze staci programovat 2 pristroje, ale je to totalni hovadina
uživatel
bublajs
10.02.2009, 15:21.36

bublajs

no ze by som mal niekedy z nahravky
ozmatlavku som si fakt nevsimol :))) :)))

a co sa tyka samotneho nahravania, u mna v pohode na dvd recorder nahrava manzelka a 6 rocny syn. Box u mna bezi 24h, takze v pripade timer rec staci programovat dvd recorder. Pre nas ale nepodstatna funkcia, kedze aj tak vzdy vsetko nahravame v case, ked to je mozne zapnut manualne.
Chcem ale vidiet ako vysvetlis zene co so skystar, pripadne s ostatnym editovacimi softami v PC ... :)
uživatel
jozef BA
10.02.2009, 15:39.04

bublajs

Josef BA má pravdu.Moje žena už úspěšně asi 1 rok si nahrává své seriály na video a když jsem ji řekl že už jsou i jiné technolologie,neuspěl jsem!Ale zato výborně vaří a má i jiné přednosti.Tak že kdo chce kam.......! :))) R^
uživatel
zzaner
10.02.2009, 15:44.41

moje zase zvladne na satu zmacknout tlacitko s cervenym koleckem a dokonce to zvladne i v EPG :)
netusim jak bych ji vysvetloval, ze kdyz chce neco nahrat a neni doma, ze musi naprogovat 2 zarizeni , nedejboze , ze by je musela nechat zapnuty .
strihat v pinaclu umi, ale s domacim videem ma tolik prace, ze dalsi matlani nepripada v uvahu. varit umi a umi i jiny veci.
uživatel
bublajs
10.02.2009, 15:54.01

Jo holt mladá generace.Šije,plete,umí vyšívat,rozumí zahrádce,to zase uměli naše generace(to co umí tvoje,umí dcera a vnučka)To je ten pokrok,s tím se nedá nic dělat. R^ :)
uživatel
zzaner
10.02.2009, 17:00.40

@jozef BA

Predstav si,ze rekomprimujes mpeg 2 do mpeg 2(uz je to zle).A predstav si,ze mpeg 2 prevedies do analogu,z analogu spät do digitalu a skomprimujes do mpeg 2(hardwarovym enkoderom nevalnej kvality)-to presne robi dvd rec.A este nech zdroj signalu je Digi,tak potom zbohom.Mazanice.
uživatel
Kasr
10.02.2009, 17:16.50

kasr

mozno sa opakujem, ale pre vacsinu normalnych ludi co maju zobrazovace velkosti, ktora je adekvatna tomu, co sa na nich pozera, je to co popisujes zanedbatelne .. digi tv u mna ok a rovnako aj nahravky R^
uživatel
jozef BA
10.02.2009, 17:35.44

@jozef BA

Prepac,mam -3 dioptrie,doma mam aj 72cm crt(zobrazovac normalnej velkosti) a Digi mi na nej je neprijemne sledovat.Syn (10 rokov) obcas si nahrava z analogoveho vystupu sat na compe(tv karta) do avi s tokom 4mbps(obdoba dvd recordera) a je to zle,no ked nahrava z Digi,je to katastrofa.(je davno zvyknuty nahravat na compe,nechce sa preorientovat na ukladanie streamu na stb na hdd).Tak sa casto nahrava dualne.A je to obrovsky rozdiel.
uživatel
Kasr
10.02.2009, 17:51.25

Josefe, jsi velmi nenáročný, a proč ne.
Ale je to postup, který vede k naprosto nesmyslně nekvalitním nahrávkám. Proto popelnice. Proto ho nenuť jiným. Dělá se to prostě jinak. I parní automobil by jistě jezdil, ale dělá se to taky prostě jinak. Že to neumíš, je jiná věc.
Moje žena je stará paní a zvládá si nahrát co potřebuje i tou skystar...vždyť je to pár kliknutí, přesně řečeno tři:
kliknout na ikonu programu
kliknout na program, který chce
kliknout na ikonu rec.
I programování je Schedulerem dětská úloha.
Ve věku to vůbec není.
O tom, že umí na ovladači Kathreinu zmáčknout jedno tlačítko a nahrát co potřebuje třeba podle EPG ani nemluvím.
V obou případech pořídí skutečně digitální záznam.

DVD s HDD nebo bez HDD je úplně jedno, snad jedině, že by se ten disk před popelnicí vyšrouboval, to jo. Pokud to není nějaka srandovní velikost dnešní flashky, pak snad ani to ne.
Kdybys měl rekordér s HDMI vstupem, tak by to možná bylo malinko něco jiného, ale to asi nemáš, že ne?
Nesjpíše nahráváš přes CVBS vstup, tedy s limitem okolo 4MHz a to je tak na úrovni nejlepších S-VHS videomagnetofonů...tedy jen o fous lepší.
uživatel
Antonín
10.02.2009, 22:12.05

@ Antonín

Ahoj. Prosím tě měl bych pár dotazů k tomu sat.Kathrein 910 Trochu jsem si to na netu prohlédl a velice mě tento přijímač zaujal. Má všecha možná připojení co si představuji. Vím že Katrrein byla dříve v analogu 1 mezi sat.přijímači. Jak to vypadá s těmito přístroji dnes. Pořád se zpracováním ředí mezi špičku? Také mě zajímá jestli USB zvládne přehrát i nahrát na flash disc. A jak je to s podporou software? Chci toho asi dost co,ale hodně by mi to pomohlo v rozhodování. Jen tak mimo,nepracoval ty jsi taky nějaký čas v Nittenau? Dík předem.
uživatel
nemo
11.02.2009, 08:25.08

nemo: koukni i po ostanich linux prijimacich jako je dreambox ci ipbox
uživatel
bublajs
11.02.2009, 11:24.36

2nemo

Vím, že Katrrein byla dříve v analogu 1 mezi sat.přijímači. Jak to vypadá s těmito přístroji dnes. Pořád se zpracováním ředí mezi špičku?
Myslím, že to s tím ani tak moc nesouvisí. Těžko říct. Podpora firmy není nic moc, kdyby neexistoval Duck tales a AAF, bylo by to k ničemu. A Kathrein jim háže pod nohy klacky spíše. Dodnes nevyřešil ve svém firmware triviální problém znakových sad pro EPG.

Také mě zajímá jestli USB zvládne přehrát i nahrát na flash disc.
Ano. Sežralo mi to kdejakou flashu i USB HDD. Ale musí být formátovaný FAT32...

A jak je to s podporou software?
AAF, PKT, Duck Tales...něco dělají.
mgcamd, evocamd, mbox, incubus vychází i v sh4 vezri

K910 dělá všechno zásadní, co ostatní linuxové přijímače, a je o hodný kousek levnější. Na druhé straně asi řada různých drobností nebude přeložena, protože to má jiný procesor. Taky uživatelů a zkušeností je mnohem méně.

Jen tak mimo,nepracoval ty jsi taky nějaký čas v Nittenau?
Ne. To musel být jiný Antonín Konečný. Ale já vím přinejmenším o dvou dalších žijících jmenovcích, takže jich může být celá řada, o kterých ani nevím.
Dík předem.
uživatel
Antonín