Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
10.02.2009, 09:29.35

Vysvetlenie Diabla

Ahojte, venujem sa tomu len platonicky, takze asi moje informacie nebudu uplne pravdive. Preto by som sa chcel spytat, ci nizsie uvedene plati. Plus ak sa da, aj nieco zodpovedat.
(schvalne to pisem laicky, uz tu raz bola diskusia na podobnu temu, tak nech sa to nezvrhne)

a) na sledovanie istych kanalov je potrebne mat emulaciu, ktora je nahrata v karte (zoznam kanalov nie je konstantny)
b) karta je diablo cam verzia 2.x
c) na naprogramovanie karty potrebujem programator CAS 3
d) na kartu nahram nejaky soft cez programator, a potom to uz veselo emuluje
e) to co nahram na kartu, ziskam po znamosti, na webe alebo mi niekto preda

otazky:
preco 2.3, ked je aj karta 2.2
su tam HW rozdiely?
co ked teraz kupim kartu 2.3, musim za pol roka kupit 2.4? alebo 3.0?
ked nechcem CAS programator, ten soft mi na modul asi niekto len tak nenapali. a ak, tak za peniaze
riesenie na usetrenie je, kupit si viaceri 1 programator?
ako casto sa meni keys.bin (ups, ten soft co nahravam na kartu) :-)
na kieho anciasa je dobre wifi?
na co som zabudol?

(pre tych, co ma budu posielat na citanie starsich diskusii. toto forum studujem skoro denne par mesiacov. precital som kopec diskusii, kde sa rozobera kadeco, vratane diabla. paradozne najviac o diable som sa dozvedel z tem, ktore sa povodne diabla netykali, takze mi kludne vela veci asi uslo.)
uživatel
emkac
10.02.2009, 09:32.24

RE: Vysvetlenie Diabla

asi si nečital dosť. Diablo je modul a k činnosti nepotrebuje žiadnu kartu len napln a tu vložiš cez cass programator
uživatel
par32
10.02.2009, 10:26.06

Přesně tak. Diablo je modul. Pokud ovšem nemůžeš otáčet parabolu po orbitu a jsi pevně na určité pozici tak jej moc nevyužiješ. K Diablu je programátor nezbytný. Soft do programátoru je free na webu výrobce. Keys se mění podle toho co sleduješ stejně tak soft do cam samotného. Verze 2.2 ti neodkóduje HD programy na 16E a 1W, to umí jen verze 2.3. Jak říkám,jde o to co chceš sledovat a jak se pohybuješ po orbitu.
uživatel
tkan
10.02.2009, 10:41.12

emkac

keď rád čítaš nalaď www.ab-forum.info a tam sa dočítaš všetko,čo potrebuješ.... R^ :)
uživatel
mat
10.02.2009, 11:13.56

ok, pod pojmom karta som myslel modul
snazil som sa to az moc zjednodusit
pozicie satelitov a potreba motoru alebo viacsatelitneho prijmu su mi zname, detaily sa tu rozoberaju casto, to skor tie zaklady nie
ine forum citat nechcem, tu to ma iste caro ;-)
uživatel
emkac
10.02.2009, 12:27.43

Vlastně jsi si svým způsobem odpověděl sám.Jsem také zvědav,kdo ti na zdejším foru udělá přednášku na théma:kouzlení s Diabolo(svým způsobem malý dream)a souhrný polopatismus nikde nenajdeš,ten musíš dolovat výslovně se znalých,pokud mají chuť a náladu.Přeji ti úspěch v dolování. R^
uživatel
zzaner
10.02.2009, 14:17.31

Karta se používá taky, ale spíš na legální příjem. A tu pak dostaneš od operátora.

O modulu tady napsali už dost, jen bych dodal, že stejně jako karty MII, Kebab, Abracadabra (atd) i moduly, jako Diablo, T-Rex, Giga (atd) jsou tzv. komerční hacky. To znamená, že někdo, kdo má dostatečné znalosti nebo kontakty, vydá soft, který emuluje nějaký většinou atraktivní balík a který se dá nahrát jen do určitého modulu nebo karty.

Dlužno dodat, že všechny tyhle moduly a karty jsou hardwarově stejné, nebo aspoň hodně podobné, liší se jen operačním systémem, zavaděčem a podobnými detaily...
uživatel
Fantomas