10.02.2009, 10:06.47 | |
Otázka pro Antonína?Všiml jsem si, že při vypínání satu, v okamžiku kdy mizí obraz proběhne přes obrazovku slabá červená horizontální linka (nebo čára,chcete-li). A je jedno z kterého disecq a jestli použiju zalitý komplet koax, nebo nebo koax s ručně natočenými F-konektory.Přijímač PremiumX, DiseCq 10/1 a 4/1, koax sat 2x stíněný. Co by mohlo být příčinou a je to vůbec na závadu? Díky za odpovědi. |
![]() mac |
10.02.2009, 11:09.37 | |
RE: Otázka pro Antonína?V propojení sat - lnb bych nehledal problém.Spíše vyzkoušej i jiná propojení s tv (jiný scart), cvbs cinch... |
![]() mirasat |
10.02.2009, 11:16.11 | |
@mirasatTen scart mám velice kvalitní trojnásobně stíněný s feritem. Myslíš, že by se uvolnil některý pin? |
![]() mac |
10.02.2009, 11:26.38 | |
RE: Otázka pro Antonína?Já znám jenom to co mám, jenom si hraju.Přijímač PremiumX jsem viděl akorát na obrázku a nikdy tomu nebude jinak. Je úplně mimo moje zájmy. Linka na obrazovce může být jenom to, co software/hw přijímače udělá při vypnutí na konkrétním výstupu. Určitě to nemá nic poslečného s LNB-diseqc-koax-Fkové konektory. Jestli to je závada nevím, protože si úplně nedovedu představit jak ten jev vypadá. To, co si představuju, ale na závadu spíše nevypadá a ničemu by vadit nemělo. Proč tě to vůbec trápí? Vydává to nějaký hluk? Nebo něco jiného? Jak máš propojenou TV a přijímač? Možný by nějaký vlastník stejného přijímače hlavěn mohl říct, jestli to dělá u nějak stejně? |
![]() Antonín |
10.02.2009, 11:27.51 | |
RE: Otázka pro Antonína?Ne kontakt asi ne. To by se jevilo úplně jinak a vypadávalo by to určitě i jindy než při vypínání, ne? Nebo u toho vypínání do toho přijímače šprtáš? |
![]() Antonín |
10.02.2009, 11:37.45 | |
@AntonínDík za reakci! Ta tvoje věta:Určitě to nemá nic společného s LNB-diseqc-koax-Fkové konektory. mě uklidnila. Žádný zvuk při tom nenastává.A proč mě to trápilo? Bál jsem se nějakého možného zkratu právě ve zmiňovaném kabelovém spojení, protože budu měnit receiver a bylo by nepříjemné eventuelně něco u nového satu poškodit. |
![]() mac |
10.02.2009, 11:40.00 | |
@AntonínTV se satem jde přes scart, výše zmiňovaný. |
![]() mac |
10.02.2009, 11:50.30 | |
RE: Otázka pro Antonína?Zkus navolit na tv napevno AV vstup pak vypnout a zapnout sat.Pokud má ten přijímač ještě druhý scart výstup (většinou je na něm jen cvbs signál) také ho prubni... |
![]() mirasat |
10.02.2009, 11:56.23 | |
@mirasatDík, zkusím. Ale tenhle stávající přijímač mě tak netrápí. Obavy byly spíše z možného zkratu (nebo, co já vím)u toho nového. Maximálně, že bych poznal možnou chybu u toho scartu - to je fakt! |
![]() mac |
10.02.2009, 12:50.06 | |
RE: Otázka pro Antonína?Samozřejmě, že i ta televize může mít více vstupů, mohl bys tedy vyzkoušet různé kombinace. Konečně také zkouška na zcela jiném televizoru u kamaráda by nebyla od věci. Těžko takto na dálku něco radit. |
![]() mirasat |
10.02.2009, 12:58.00 | |
RE: Otázka pro Antonína?Ještě jednou díky jak Antonínovi, tak mirasatovi za reakce na mé otázky!V každém případě jste mi pomohli. |
![]() mac |