Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
10.02.2009, 19:28.23

DVD rekordér

Rád bych zakoupil DVD rekordér Panasonic DMR-EX81SEGS s digitálním satelitní tunerem. Máte zde někdo s ním nějaké zkušenosti (hlavně pro nahrávání českých a slovenských programů - GITAL)?. Vlastním satelit s motorem - jak ho nejlépe propojit s tímto DVD rekordérem? Děkuji za rady
uživatel
R1D1
10.02.2009, 19:44.40

R1D1

Nebylo by llepší koupit samostatný satelitni tuner s možnosti přijmu HD programů?
uživatel
bean
10.02.2009, 19:54.32

RE: DVD rekordér

misto strasne moc neslusne slovo DVD-rec, HD DVB-S s funkci PVR. napr Vantage HD 1100S. Neni lepsi rady na tema jakehokoliv DVD-REC.
uživatel
meduzka
10.02.2009, 20:39.37

Tak, tak. DVD rec je v dnešní době k ničemu, neumí HD. Dnes frčí PVR a multimediální přehravače.
uživatel
visper
10.02.2009, 20:47.12

Ještě že si vaše názory nepřečtou vývojáři v Matsushita/Panasonic, to by bylo skoků z Nuseláku...

To zařízení určitě vydrží mnohem déle než většina prodávaných DVB-S PVR šustítek za pár šupů.Ano, kvalita záznamu bude horší než z PVR-ka, ale některým lidem to stačí, zvláště když chcou zálohovat cenné materiály z VHS, zaznamenat si zprávy, shlédnout a vymazat.
uživatel
Saxon
10.02.2009, 20:55.55

visper

a to je zas co za blbost ?? to mas od antonina ?? :)))

si predstav, ze DVD rec v dnesni dobe umi HD. Divne, ze?
:)))
uživatel
jozef BA
10.02.2009, 20:57.15

jozef BA

A který?
uživatel
Tomik535
10.02.2009, 21:08.37

On vůbec nechápe, v čem je problém...neřeš.
Má nejspíše na mysli přehrávání některých HD souborů z disku. Neřeší ani jejich formáty, ani to, že analogovým vstupem se dovnitř nedostanou...nejspíše ani přesně netuší, co všechno se za tím HD skrývá. Nedivil bych se, kdyby to třeba ztotožnil s HDMI.
uživatel
Antonín
10.02.2009, 21:15.02

DVD recorder je v dnešní době k ničemu?
Co je to za antonínovinu!
uživatel
Martin79
10.02.2009, 21:22.09

trebars aj sony, co mam doma

http://www.prva.sk/detail/60/dvd-hdd-rekordery/sony-rdr-hx680-s/6218.aspx
uživatel
jozef BA
10.02.2009, 21:28.50

Souhlas s první větou od Martin79.
uživatel
CES
10.02.2009, 21:30.09

josef BA

Tohle zařízení Ti HD nenahraje, ani nepřehraje.
uživatel
Saxon
10.02.2009, 21:31.04

Žádný DVD rec. neumí opravdové HD, ale to neznamená, že to jsou přístroje k ničemu.
uživatel
Martin79
10.02.2009, 21:33.01

@Saxon

Sorry,ohladom sat ta povazujem za borca,ale to,co si vypotil ohladom zalohovania vhs tak to neberiem.Najhorsia varianta z najhorsich.Co tak pouzit komp s zachytit do huffmana,nahravky upravit a potom skomprimovat do mpeg 2 s niejakym kvalitnym enkoderom-pro coder...,pripadne aj free hcenc.Tie nahravky byvaju casto poskodene(niektore casti treba vystrihnut),niekde treba odstranit sum,niekde treba vyostrit...Z menej kvalitnej nahravky sa da vytvorit sledovatelna.
uživatel
Kasr
10.02.2009, 21:36.37

Kasr

Když to naučíš mou mámu, pomluvím Saxona taky. Zmáčknout tlačítko rec. ji naučím já.
A proto mají svůj smysl.
uživatel
Tomik535
10.02.2009, 21:38.21

to Kasr

Ano, ale na to má jen málokdo nervy, čas a počítač :-D
uživatel
Martin79
10.02.2009, 21:40.52

Nemusíš se omlouvat.Každej nemá doma PC s videokartou, se videostřižnou...
Valíte tady svoje maximalistické představy, ale uvědomte si, že existují í lidé, kterým počítač neříká pane, nebo ho ani nevlastní.
Kriste pane, to jste takový tataři, že tohle nedokážete pochopit!!!
uživatel
Saxon
10.02.2009, 21:44.45

@Saxon
Máma má doma staré pc po bráchovi, tak jsem ji tam hodil přes wifinu net(bydlíme kousek vedle sebe). Doteď k němu nesedla, bojí se toho.
Ale už umí teletext.
uživatel
Tomik535
10.02.2009, 21:50.01

tom

Rád bych viděl, kolik jich to tak dělá, jak tady radí.
Na práci s videomateriálem potřebuješ sakra slušnou mašinu, abys u toho nestrávil mládí/rendering atd/.Kolik těchto lidí má doma alespoň poloprofi kartu s vlastními DSP,bych spočítal na prstech jedné ruky.O legálním videoeditoru ani nemluvim.
uživatel
Saxon
10.02.2009, 21:56.32

Už se těším, jak bude za pár let Antonín a spol, zatracovat HD rozlišení, blu-ray přehrávače/recordery a podobně.
Vždyť srandovní obraz o mizerném rastru 1920x1080, bude přece v době supermegagigaHD formátu v kompresi MPEG47 SAVC h431 part 40, a rozl. 27000x16000, nesledovatelný.
Protože kdo nebude mít TV aspoň přes celou stěnu, bude OUT!
:-D :-D :-D
uživatel
Martin79
10.02.2009, 21:57.56

Sax

Mě taky nepočítej. Nevím jestli nejsem divný, ale já nemám jakoukoli potřebu něco z tv nahrávat, nikdy mě to ani nenapadlo. Že nestihnu seriál? To už mě dávno přešlo.
Naposled jsem nahrával audiokazety na internátu, když nepočítám loni klipy z vh1 na projektor pro akci v naší hospodě, vystačil jsem si s grabovací kartou z netu za 64kč..
Asi jsem divnej :-/
uživatel
Tomik535
10.02.2009, 22:01.22

@Jozef BA

Podla toho,co si napisal,tak chces nahravat tv vysielanie.To si radsej kup stb dvbt(pripadne aj dvbs) s funkciou pvr a mas to bez problemov a dokonca aj lacnejsie a kvalita nahravky 100% to co si videl.
uživatel
Kasr
10.02.2009, 22:06.19

@Martin79
Proč ne? Když ta sranda vyjde na jeden plat, jako dnešní 42 plazma.
Pokrok nezastavíme. Ale takové rozlišení je pro lidské oko nesmysl. Nemá význam ani při stometrové úhlopříčce, protože na tu se přece nebudeš koukat ze tří metrů..
uživatel
Tomik535
10.02.2009, 22:08.51

Ale notak chlapci - přece se mi tady nebudete hádat! Jsem laik, tak se omlouvám, ale může mi tu někdo vysvětlit, proč jak píše Antonín, že se dovnitř přes analog. vstup nedostanou - mám zato, že má tento přístroj pouze dig. tuner - vstup (analogový a pozemní digitální tuner nemá). Jde mi hlavně o to nahrát si film když nejsem doma, případně ho vypálit na dvd a zachovat příštím generacím - místo klasického videa, které už asi určitě budoucnost nemá
uživatel
R1D1
10.02.2009, 22:10.36

kasr

kasr, to co som chcel som napisal tu

https://www.parabola.cz/forum/topic-34015/

a moj pohlad na vec uplne spravne vystihol saxon 21:50.01, takze zatial nepotrebujem DVBS s pvr, ale dik :)))
uživatel
jozef BA
10.02.2009, 22:14.35

Na tohle ti samozřejmě vystačí, ale pokud ho ještě nemáš(navíc asi ani sat), kup si HD sat. přijímač pvr s pevným diskem a zabiješ dvě mouchy jednou ranou. Satelitní přijímač i kvalitu nahrávání. A nemusíš mít kvůli tomu zapnuté ještě pc.
uživatel
Tomik535
10.02.2009, 22:16.18

tom

Ja to pouzivam vylozene jen na to,jen kdyz nejsem doma.Zkouknu a vymazu.Posledni vec z TV kterou jsem strihal ve svem legalnim editoru Vegas,byla zlata Katka Neumanova v Turine.Hudebni veci si radeji koupim original,dnes sezenu vsechno.A dobry cesky filmy take.
uživatel
Saxon
10.02.2009, 22:20.10

to Tomik535

Pochopitelně. Ovšem rozlišení 2k nebo 4k už jsou realitou.
Pro TV o uhlopříčce kolem 2 metrů, je ale HD ne zrovna málo, ale do budoucna...
TV přes celou stěnu není navíc žádná utopie. Pro vyplnění celého zorného pole lidského zraku (50-60 st.), bude potřeba, aby byl divák na uhlopříčku daleko od zobrazovače, na to HD stačit nebude.
A to nemluvím o 3D screen...
uživatel
Martin79
10.02.2009, 22:21.01

Re: Tomík535

A který HD sat. přijímač s pevným diskem by jste mi doporučil?
uživatel
R1D1
10.02.2009, 22:23.16

Á tak to jsi mě dostal, já mám jen Ferdu 8900 bez disku.. :)))
Co nemám, nebudu doporučovat. Předtím se ještě rozhodni zda linux nebo ne.
uživatel
Tomik535
10.02.2009, 22:30.06

@Jozef BA

Na compe upravim(zostriham 6 filmov za hodinu),zvedavy som kolko zvladnes na dvd rec.A nepocitam napalovanie.Tam vediem este vyraznejsie.
uživatel
Kasr
10.02.2009, 22:32.42

@Kasr
Už ho nechej, šťastná nevědomost. A to taky není špatné.
uživatel
Tomik535
10.02.2009, 22:35.45

@R1D1
Samozřejmě pokud bych jednou kamerou nahrával svého kluka, tak si disk mohu dokoupit. Zatím by mi byl k ničemu.
uživatel
Tomik535
10.02.2009, 22:36.43

kasr

ak mas na mysli len vystrihanie reklam, tak takto som v kuse nikdy nepotreboval riesit viac filmov naraz, ale strihanie 1 filmu, robota na 3 min
uživatel
jozef BA
10.02.2009, 22:39.42

tomik 535

ak mas na mysli nevedomost v ramci toho HD, tak v mojej reakcii, kde som reagoval na to, ci dvd recorder umi hd alebo nie, neslo priamo o nahravanie, ale o prehravanie hotoveho HD suboru z HDD, / zhotvene zabery s HD kamerou, HD fotakom prenesene cez usb /
uživatel
jozef BA
10.02.2009, 22:42.06

a to sony prehrava, co nie je nic mimoriadne, ale tvrdenie, ze vobec neumi HD je blbost :)
uživatel
jozef BA
10.02.2009, 22:43.29

Teď mě napadá že je docela škoda, že se DV-link prosadil jen u videokamer.
Potom by bylo propojení sat-tv-dvd digitální ještě před příchodem toho bláznivého HDMI.
uživatel
Martin79
11.02.2009, 09:09.12

Hoši, zkuste trochu přemýšlet...

1. Pokud někomu stačí kvalita DVD rekordéru, je to jeho věc, a já proti tomu nic nemám. Stejně tak někomu může stačit kvalita VHS videa, a já proti tomu taky nic nemám.
2. Jenom si prosím uvědomte, že zaznamenáváte analogový signál, a pokud používáte CVBS vstup (což asi většinou ano), tak PAL signál limitovaný v jase 4MHz, s dobou řádku 64us, což je tak 256 sinusovek vodorovně, tedy když dobře tak 256 jakýchsi svislých pruhů-detailů-bodů, a to navíc s rozmazaným sinusoidním přechodem. Vodorovně tam máte prokládaných 313/312 řádků, z toho část zakrytou servisem, txt apod. Zachovávat budoucím generacím to nemá smysl. Na půdě mám bednu s asi pěti sty S-VHS kazetami pro budoucí generace. Ale pro ni platí totéž, co už jsem napsal, jedině do popelnice. Zatím je v metastádiu: na půdě.
3. DVD rekrodér s HDD nebo bez něj, nepořizuje digitální nahrávku, ale takové výborné video. Že to nevidíte, je jenom otázka toho, že zatím nemáte zobrazovač, který by vám to ukázal. Klidně to používejte, ale s vědomím toho, co děláte. Nenechejte se oklamat falešným vytvářeným dojmem, že vyrobíte nahrávku jako DVD...nevyrobíte...vyrobíte nahrávku, které je jenom na médiu a má formální znaky DVD, zkuste si takhle nahrát něco, k čemu existuje origo DVD a půjčit si ten originál v půjčovně a přehrát oboje. Rozdíl uvidíte i na stařičkém CRT. Když to připojíte na něco současného, bude to k pláči. O nic jiného nejde a je to vaše rozhodnutí.
4. Já si myslím, že je potřeba adekvátně používat současné technické možnosti. Proto jsem pro auto na motor s vybuchováním tekutého paliva, a nikoliv parostroj, proto nemám analogový obraz vůbec, proto používám počítač s WXP a nikoliv MSDOS 2.6, na kterém jsem kdysi s PC začal. Proto se koukám na HD a nahrávám (případně) jen digitálně. Protože to je snadné, možné, dosažitelné. Můj pohled na váš DVD rekorodér je skoro úplně stejný, jako byste psali, že máte komp s 486 na 50 MHz, a Windows 95 a že to bezvadně funuje a děla všechno, co potřebujete. Taky bych proti tomu vůbec nic neměl, ale rozhodně bych nikomu nedoporučil si 486/50 teď koupit.

Navíc je u toho DVD rekordéru hnusná ta podvodnost obchodnického dojmu pro laiky, že vytváří DVD, a ono prdlačky, je to trochu jinak, vytváří videonahrávku kvalitativně podobnou nejlepším videomagnetofonům S-VHS, kterou uloží na médium DVD.
Pokud víte, co děláte, je to každého věc. Mne na tom ta podvodnost vyvolávaného nepravdivého dojmu vadí. Podvodníky nerad.
uživatel
Antonín
11.02.2009, 09:59.35

Já nechci pochlebovat Antonínovi, ale vidím to stejně. Proto jsem napsal že DVD rekordér je dnes k ničemu. A pokud si chci mermomocí vypálit DVD, tak to nahraju na PVR, flashku přenesu k počítači a mám stoprocentní jistotu, že jsem tam nezatáhl žádný analog. Ale já nechci nikoho přemlouvat, nedokázal jsem přesvědčit ani vlastního švagra, ten si koupil nedávno svoje první VHS video ;)
uživatel
visper
11.02.2009, 12:00.04

Já Antonínovi klidně zapochlebuju, protože má pravdu.
Nejednou mne o tom přesvědčil.
uživatel
Nervoš
11.02.2009, 12:27.15

Dvd rec

A nech si tam da long play,aby mu tam vela vliezlo.
uživatel
Kasr
11.02.2009, 14:31.48

antonin

ok tvoj pohlad na vec mi je jasny a aj bol
Teraz ale skus popremyslat a povedz, co predplatitelia digi tv? co ti, co maju klasicky sd prijmac bez pvr, kolko ludi ani len nerozmysla nad HD, kedze nerozumie nijak inak len cesky a zhodou okolnosti ich nijak nezaujala ceska ponuka HD?

Pises mozno o 5 % uzivateloch sat, co sa babru so skystar a PC a z tych mozno 0,5 %, co vyhadzuju dvd recorder do kosa.

Pre zvysnych 95% ale dvd recorder uplne splna vsetky poziadavky komfortneho bezproblemoveho nahravania. Bodka ...
uživatel
jozef BA
11.02.2009, 17:09.38

Čo také si predstavujete pod slovem komfortný?

Česky to znamená přepych, pohodlí, kvalitu...

Kdybys napsal pohodlné nekvalitní nahrávání, které jim dostačuje, tak proč ne. Mohou mít třeba i valchu, nebo kazetový magnetofon - taky krásně hraje a valcha bezvadně pere. Proč ne. Akorát to nebude moc komfort. To tedy ne. I kdyby to dělalo 99,9% lidí, tak to furt nebude komfort, ale technická zaostalost a bída. Navíc pitomost nebetyčná, protože proč bych měl prát na valše, která stojí stejěn jako automatická pračka, že...
Ledaže to slovo komfort znamená slovensky něco jiného, než česky, anglicky, německy a....

P.S. Lidi, co nerozumí nijak jinak, než česky, by se fofrem měli naučit aspoň anglicky a německy, a do té doby, než to zvládnou, by neměli ztrácet čas čuměním na bednu, nebo přesněji řečeno by neměli koukat na bednu v češtině vůbec.
uživatel
Antonín
11.02.2009, 17:24.09

jozef BA

Ale přece nikdo nikoho nenutí aby rekordér vyhazoval do koše. Antonín to píše hned v prvním bodě. Je to každého věc. Já jsem pomáhal zapojit u dvou svých známých satelit s PVR. Oba měli současně DVD rec. Minimálně 10x jsem předvedl rozdíl kvality. Zbytečně, oni jsou na DVD zvyklí a kvalita jim stačí. Tak jsem je v tom nechal, třeba jim to časem dojde. Nejhorší bylo, že když zapli DVD rec., tak to skočilo na scart a už to tam pak zůstalo i na průchozí signál a museli by ručně vrátit na HDMI. Nevěřím tomu, že to tak dělají. Hlavně že jsou šťastní.
uživatel
visper
11.02.2009, 18:05.55

antonin

co znamena komfort? no napriklad aj to, ze nemusim pri kazdom nahravani zapinat pc ako ty pri nahravani zo skystar

Nenapisal si ale, co doporucujes predplatitelom digi a predovsetkym tej vacsine co nema z karty vycitany rsa a box key
uživatel
jozef BA
11.02.2009, 20:45.58

RE:DVD rekordér Panasonic DMR-EX81SEGS

U tohoto rekordéru vyzkoušen modul Diablo a jede OK. Nahrávat z extérního sat.přístroje lze jen analogově a pravda je, že DVB-S2 s PVR je lepší řešení. ;)
uživatel
tphk
11.02.2009, 20:56.31

jozef BA: satelitni prijimac s PVR funkcema je nejlepsi reseni. to nikomu nevymluvis ani kdyby ses rozctvrtil :))
uživatel
bublajs
11.02.2009, 21:11.37

bublajs

ale vsak ja nikomu nic nerozmlouvam, kde to citas? :)

cakam len odpoved na otazku, co doporucujete predplatitelom digitv a inym predplatitelom, kde su sparovane karty ... po novom aj upc.
Co budete pozerat na hd boxoch ked padne conax na 1W?
Tym, co nemaju v dreame rozbehanu premiere, alebo sky kartu, pripadne nesharuju zostane tak maximalne nova hd a eurosport HD

Ale spat ku klasickym predplatitelom digi ...
odpovede typu su blbi, ze si digitv vobec platia a jedine spravne riesenie je kupa HD boxu s pvr,
v ktorom im digi pobezi docasne aj bez toho, ze by platili predplatne, je detinska a tak cakam nieco k veci :)
uživatel
jozef BA
11.02.2009, 21:44.39

Tenhle DVD Rec má sice jen 1! CI slot, takže kdo chce sledovat jen Skylink, asi bude spokojen. HD je 250 Gb. Není potřeba mít vždycky jen prvotřídní stroje. Mám sice Vantage 8000S s externím diskem, nahrávání funguje výborně, ale každý kdo ho má, tak ví, že řada funkcí funguje problematicky.
uživatel
ivan v
12.02.2009, 10:26.18

jozef BA

Dobře opravuji svůj výrok že DVD rec je k ničemu na DVD rec je k ničemu pro mne. Pro lidi kterým stačí kvalita Digi TV bude jistě stačit i kvalita DVD rec. A věřím i tomu, že těchto lidí je naprostá většina a nic proti tomu nemám.
uživatel
visper
12.02.2009, 21:55.52

@jozee BA

Skusal som ulozeny stream z digi prekomprimovat do mpeg2 s tokom 6mbps,ale to uz je fakt hrôza.A o zvuku ani nehovorim-vselijake pazvuky.Kup si pvr stb a skylink kartu(digi pouzivaj maximalne na priame sledovanie),lebo tvoje riesenie nieje vhodne ani na pozriet a vymazat.O archivacii na dvd nosice ani reči!Po kratkom case by si to zahodil.Skoda placiek.
uživatel
Kasr
12.02.2009, 23:33.23

kasr

@visper, skvele :)

@kasr ok, ja som dnes len tak pre zaujimavost odbehol so svojim dvd recorderom k susedovi, ktory odo mna zdiela par kariet a ktoremu som nedavno riesil ipbox 350 pvr
Na jeho 42 LCD sme mali moznost porovnat ako vyzera ta ktora nahravka. Testovali sme skylink, digi aj UPC

Pri rezimoch nahravania PCM, MN 32 az MN 19 / HQ, HSP, SP /

sme obaja konstatovali, ze rozdiel oproti pvr nebol volnym okom badatelny

Pri HQ+ sme mali pocit, ze dvd rec upscallingom pridal na kvalite, pvr aj orig prenos tu bol pozadu, co nas aj dost prekvapilo

u MN 18 az MN1 / LP, EP, SLP, SEP /

bola kvalita obrazu u dvd rec v porovnani s pvr nizsia, co u MN 1,2,3 / SEP / samozrejme najviac

zaver:

ked niekto dosahuje ine vysledky, je mozne, ze jeho skusenost vychadza z toho, ze testoval starsie zariadenia s menej kvalitnym prevodnikom A/D
uživatel
jozef BA
13.02.2009, 09:15.34

@jozee BA

Ja som nepouzival A/D prevodnik,rekomprimoval som ulozeny pvr zaznam cez hcenc(dost kvaltny encoder).U markizy zo skylinku bol rozdiel v kvalite minimalny,no z digi to povedat nemôzem.A nechci mi nahovorit,ze budes pouzivat zvuk v lpcm,ten ti u filmu zaberie okolo 1GB,tak potom,ked to budes chcet dat na nosic,tak ti ostane na bitovy tok okolo 5000kbps.A ked pouzijes kvalitnejsi rezim nahravania,tak ta neminie dalsia rekompresia,aby ti to vliezlo na nosic.A ta subjektivne lepsia kvalita z dvd?Jedine,ze je starsia telka z na hov...no upscalinkom a dvd ma lepsi upscakink.A mna z digi by ani zo srandy nenapadlo nieco archivovat,max pozriet a vymazat.Dokonca ani zo Skylinku.Robim iba niektore filmy pre syna,lebo,ked sa mu paci film,tak je schopny ho pozriet niekolko krat a z odstupom casu opät.
uživatel
Kasr
13.02.2009, 10:01.00

Kasr

samozrejme, rezim HQ+ s 15Mbit/sec je pouzitelny len pri HDD, kedze na DVD je mozne nahravat len s 9 Mbit/sec
Pri kopirovani napriklad 2h filmu z HDD na DVD by ma ale rekompresia aj tak neminula. Na 1 dvd sa zmesti 2h film v rezime sp. Ak by to malo byt vypalovane v rezime hq, je potrebne film rozdelit na 2 dvd
Na to ale, ze si potrebujem nieco 2,3 krat opat pozriet a potom to zalohovat, aby to zbytocne nezaberalo miesto na hdd mi to uplne staci
uživatel
jozef BA
13.02.2009, 10:06.41

dodatek Josef BA

Ahoj,
nechci Vám vůbec zasahovat do vaší akademické diskuse, pouze dodávám, že drtivá většina slušných DVD/HDD strojů cca dva roky zpátky umí vypalovat i na disky DVD-9/dvouvrstvé medium/ kapacita 8,5GB.Takže 2 hodiny SP na DVD se v tomto případě násobí dvěma...

Přeji hodně štěstí v pátek třináctého.
uživatel
Saxon
13.02.2009, 10:09.44

pátek13

Sem ani nevšim. Zase šlápnu na slupku! ;P
uživatel
Tomik535
13.02.2009, 10:49.10

tom

Parkuju před rádiem na zákazu stání, tak uvidim....
Mám alespoň nahozenou kameru, kdyby mě chtěli obuvat, tak můžu hned vyrazit dikutovat. :)
Človcěk přije na devátou do práce a nemá kde zaparkovat.
Na parking za 50kč/hod se jim na to můžu vys..t.
uživatel
Saxon
13.02.2009, 10:56.02

V zákazu stání můžeš být jak dlouho chceš.
Přesněji, na dobu nezbytně nutnou k vyložení nebo naložení nákladu..
Body mám pořád všechny :bigeyes:
uživatel
Tomik535
13.02.2009, 11:21.58

Dvd recorder

Nemôzem si pomôct,ale analogicky mi to pripomina,ako keby sme pustali mp3 analogovo do zvukovej karty a potom to komprimovali do mp3 namiesto toho,aby sme ju jednoducho skopirovali!
uživatel
Kasr
13.02.2009, 11:54.31

DVD Rekordér...

Tiež mám DVD rekordér(panasonic),ale môžem Ti povedať to,že keby si kupoval HD prijimač,tak nech má čo najväčší HDD,pretože ten nahráva aj teletext zo satelitu.HD program Ti zaberie podstatne viac miesta ako SD, - preto ten väčší disk. Na DVD-rec, môže stačiť v pohode 250 GB,no na satelit treba aspoň 500GB.
uživatel
gugel
13.02.2009, 11:55.58

Dvd rekorder

A niektori ludia fakt asi nevidia ten velky rozdiel kvality.Stavalo sa mi,ze ked som prisiel do obyvacky a manzelka sledovala markizu z Digi,mamiesto toho,aby to prepla na skylink!Dokonca mam znameho,ktory mi teraz zahlasil,ze mu nejde karta skylink(zapisy),lebo vyse roka nepozeral ziaden program zo skylinku,ale iba z cigy.Inac manzelka uz ten rozdiel vidi.
uživatel
Kasr
13.02.2009, 12:54.35

tom

..tak už mě nějaká kurwa práskla.Naštěstí to bylo vyřešeno na místě domluvou.Doufám, že to nebyl někdo z vás... ;)
uživatel
Saxon
13.02.2009, 15:15.46

@Saxon

:laughing: Ani taky jinak dopadnout nemohlo, k Blok. pokutě by musely být splněny 3 podmínky:
Přestupek je náležitě zjištěn
Nepostačuje domluva
Přestupce je ochoten zaplatit

Aby mohla být udělena, musí být splněny všechny současně.
Kdyby sis sebou k autu vzal plnou krabici nějakých blbostí a řekl, že to nakládáš, tak není splněna ani jedna.
:8)
uživatel
Tomik535
13.02.2009, 15:24.35

saxon

ok, dik za dodatek a hodne stesti v patek13 prajem aj ja tebe :)
uživatel
jozef BA
13.02.2009, 15:33.28

VSaxon
Ještě dodatek, aby byl tento přestupek náležitě zjištěn, muselo by ti být prokázáno, že jsi v zákazu stání stál déle než dobu povolenou pro zastavení. A ta není časově určena, jen můj minulý popis, tedy po dobu vyložení a složení...
Příště budeš vědět, hoj.
uživatel
Tomik535