Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
11.02.2009, 07:24.17

KATHREIN UFS 910 HDTV

máte někdo skušenost s tímto přijímačem KATHREIN UFS 910 HDTV,dokáže zdílet karty ??
uživatel
Stanowi94
11.02.2009, 08:36.25

RE: KATHREIN UFS 910 HDTV

Dokáže, on ano, ale dokážeš to ty? To je otázka.
Tak jak si ho koupíš, dokáže jenom FTA programy a nic více, ani lokální kartu pro sebe obsloužit neumí. Je to jako komp s DOSem...musíš si umět naistalovat jiný OS, drivery, softy...a to celkem ez návodu, nebo s návody, které nejsou trotlfest.
Už jsem ti jednou psal, že to není přístroj pro začátečníky...někdo, nelépe admin tvého serveru by ti musel pomoct - proto si kup přijímač, který on ti doporučí a nevymýšlej, on nemusí znát ten typ.
K910 je linuxový přijímač a pro jeho procesor jsou k dispozici mgcamd, evocamd, mbox, i incubus...
uživatel
Antonín
11.02.2009, 08:38.53

Jinak je to superpřijímač s už odladěnými stabilními softy, jsem s ním velice spokojen. Abych nevypadal, že proti němu něco mám. Ani popel. Za ty prachy nemá konkurenci.
Okolo mne jsou další tři a fungují krásně všechny.
Jenom na začátku jsem musel majitele malinko nastartovat...
uživatel
Antonín
11.02.2009, 15:59.47

to Antonín

já osobně sem měl dreamboxe a v pohodě,ale potřeboval bych něco pro rodiče..jednoduché ovládání,ale aby to mělo HDTv a umělo sdílet kartu,co by jsi doporučil????Dík
uživatel
Stanowi94
11.02.2009, 16:35.42

dreambox
uživatel
bublajs
11.02.2009, 16:44.14

Sdílení karty je výsada linuxových přijímačů, myslím, že vantage cosi v tom činil, aby byl ale jen klientem, ale kam došel, nevím, potom PC DVB karet a nakonec diablo wifi modulů.
Vše výše uvedené funguje, ale nic z toho není plug and play, kterou verzi závisí spíše na znalostech operátora, než na samotných přístrojích.
Linuxových HD přijímačů je celá řada, diablo wifi funguje taky v mnoha HD přijímačích.
Kathrein je fajn, je laciný, ale taky je to zdivočelý koník. Byť mně s AAF 2.0d dělá všechno, co potřebuju. Po řádném sestavení všeho to může ovládat i libovolný laik.
To je podobné i pro DM800 (nebo i IP asi).
Možná to diablo wifi? a nějaký obyčejný přijímač s bezvadně vyřešenou češtinou? taky to ale někdo musí programovat a mít CAS3...
Nedovedu říct, co je nejlepší, nezdá se mi to být velký rozdíl.
Pro úplné laiky je jediná cesta, kdy nemusí celkem nic vědět a starat se: kartu si řádně zaplatit.
uživatel
Antonín
11.02.2009, 17:28.54

to antonín

já mam 2 dreamsky a 2 opticumy a sem spokojenej,jak se zdílením tak s obrazem ale chci rodičům něco s HD PODMÍNKOU JE JEDNOHUCHÉ OVLÁDÁNÍ,a s čím máš nejlepší skušenost kromě dreamboxu??a tyto nemájí něco z s HDTV ?
uživatel
Stanowi94
11.02.2009, 17:47.49

@ Antonín

Dík za info pár stránek zpět. Koukám na různé recenze a líbí se mi to čím dál víc. To že to nezvládá češtinu v EPG mi zase až tak nevadí. Není to pro mě tak podstatné.Hlavně jak to jde zvukově přes AV přijímač. Obrazově hodnoceno velice dobré. Loni jsem si pořídil Cambridge Audio a stále se ho nemohu nabažit. A co s motorem SG 2100 spolupracuje dobře? Co s modulem cryptoworks a kartou gital. S přehráním DivX z flešky je asi problém jako u všech linuxových přístrojů co? Nekup to za ty prachy. :laughing: R^ Dík
uživatel
nemo