Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
11.07.2007, 10:46.16

Prosím o radu - koupě DVD recorderu SONY RDR-HX920

Uvažuji nad koupí toho DVD rekordéru. Není to novinka, ale zase docela slušná cena (8000 Kč) a 250GB. Beru to tak, že HD televizi stejně nemám a než budu nucený do ní naskočit (řekněme 3-5 let), tak stejně bude frčet BlueRay, takže i kdybych teď koupil top model co má podporu HD, bude zralý na vyhazov. Navíc až budu za čas kupovat pořádnou HD TV, tak mne desítka navíc za rekordér asi nevytrhne. Předem děkuji za rady. Jde mi hlavně o to, aby to nebyla totální past a za týden bych nelitoval, že jsem do toho šel.
uživatel
eduard
11.07.2007, 10:56.12

RE: Prosím o radu - koupě DVD recorderu SONY R...

Kapacita HDD: 250GB

DVD-R/RW (Video formát): ano

DVD-RW (VR formát) s CPRM: ano

DVD+R: ano

DVD+R Double-Layer (dvouvrstvé): ano

DVD+RW: ano

Podporované formáty pro přehrávání: DVD-Video: ano

CD: ano

VCD: ano

Super VCD (sPBC): ano

DVD-R/RW (Video formát): ano

DVD-RW (VR format) s CPRM: ano

DVD+R: ano

DVD+R DL: ano

DVD+RW: ano

DivX: ano

CD-R/RW: ano

MP3: ano

JPEG: ano

Ruční programování: ano

ShowView: ano

VPS/PDC: ano

Počet pozic časovače: 30

Rychlé nastavení: ano

Synchronizovaný záznam: ano

Stažení názvu pořadu z TXT (pokud je k disp.): ano

Inteligentní dělení záznamu do kapitol: ano

Nastavení záznamového režimu: ano

Výběr záznamových režimů: HQ+(HDD) / HQ / HSP / SP / LSP / LP / EP / SLP

Progresivní výstup: ano

TBC (korekce časové základny): ano

VBR (Proměnlivý datový tok) (VR/Video): ano

Záznamový režim HQ+ (15Mbps) (pouze na HDD): ano

Kopírování s dynamickým VBR (z HDD na DVD): ano

Video ekvalizér: ano

Surround sound (2-kanálový): ne

Vstup: Scart/DV in (i.LINK)/S-Video/kompozitní: ano/ano/ano/ano

Výstup:komponentní/S-Video/kompozitní/Audio: ano/ano/ano/ano

Dígitální výstup optickýúkoaxiální: ne/ano

Ovládání TV/AV receiveru: ano/ano (zákl.funkce)

Vysokorychlostní přepis z HDD na DVD: ano, 64x max.

Chasing Playback (sledování právě nahr.pořadu): ano

Obraz v obraze (PIP)/Zoom: ne/ne

Odfinalizace DVD-RW: ano

Napájení: 220-240V střídavých, 50/60Hz

rozměry ŠxVxH: š 430 x v 65 x h 328mm

Hmotnost: 4,2 kg

Dodávané příslušenství: napájecí kabel, anténní kabel, dálkový ovladač, baterie R6 (AA) 2ks
uživatel
eduard
11.07.2007, 10:56.16

Tady by se vyřádil Antonín :-)) ...
Mě osobně by vadilo, že sice mám 250GB, ale nemůžu např. sledovat DVD a nahrávat TV, nebo že nejde nastavit vynechávání reklam v nahrávce, tyhle modely to neumí.
uživatel
Roy73
11.07.2007, 11:00.11

No a ty reklamy, to zvládnou i u českých programů? A to pak nejde upravit během nahrávání z HDD na DVD? To sledování DVD a nahrávání TV mi nevadí - DVD která sleduji jsou v naprosté většině vlastní, takže není důvod pospíchat a mohu se na ně podívat, kdy se mi to hodí. Já to beru tak, že teď mám VHS a přeci jen je občas program (ať už film, nebo třeba koncert - naposledy třeba Madonna na Live Earth), který bych měl rád ve vyšší kvalitě a trvanlivější než na VHS. Pochopitelně i funkce HDD bodne.
uživatel
eduard
11.07.2007, 11:03.53

ještě...

Jasně někdo, kdo je do filmů a techniky blázen a cpe do toho hodně peněz by se mi vysmál, ale já to beru pro potřeby běžného uživatele, který si 5x měsíčně nahraje film na HDD, protože to nestíhá nebo to jde pozdě a k tomu si dva filmy hodí na DVD, má CRT TV a počítá s tím, že do nějaké lepší naskočí až ho donutí okolnosti (většina programů v HD). No a v tu chvíli by to byl komplet - nový reciever, TV, recordér ... a jak už jsem psal, dnes jde technika a formáty tak rychle dopředu, že dnešní top model za 15 kulí bude za 4 roky na odpis, takže asi kupovat "do budoucna" nemá moc smysl.
uživatel
eduard
11.07.2007, 11:04.12

lepsi je Panasonic-DMR EH60
uživatel
papay
11.07.2007, 11:07.33

to papay

Kouknul jsem na videoexpert.cz a už není v nabídce, ani v obchodni-dum.cz jsem ho nenašel... :-( Za kolik se prodává?
uživatel
eduard
11.07.2007, 11:09.41

Tu Sonku mají na videoxpert.cz pořád za 11790 Kč, i proto se mi zdá za osmičku lákavá, ale raději se chci zeptat lidí co tomu rozumí. Proto s tím otravuji. :-)
uživatel
eduard
11.07.2007, 11:12.54

z diskuze:
možnost nastavení aby se vám nenahrávali reklamy nejde, pouze je můžete po pořízení záznamu vystříhat pomocí editačních funkcí. Funkce VPS je funkční jenom pro začátek a konec pořadu na programech ČT. Komerční televize tento signál VPS nepoužívají z důvodu že se právě jedná o komerční TV. Jinak co se týče ventilátoru, tento jev je naprosto normální a zaručuje teplotní stálost ve vešem přístroji a zajištuje chlazení jednotlivých komponet včetně zabudovaného HDD, který při zatížení se zahřívá. Jinak všeobecně platí že by za přístrojem mělo být místo pro dobré odvětrávání a ne aby byl přístroj namáčknut například na stěnu, stolek apod.

Eduard: Takže jestli to chápu správně, z Novy by mi dražší model stejně reklamy nevystříhal a i na tomhle to jde manuálně během přenosu z HDD na DVD a to by mi stačilo.
uživatel
eduard
11.07.2007, 11:16.30

Chtěl bych se zeptat jestli je nějaká naděje že v součané době prodávané rekordéry SONY řady RDR bude možné upgradovat na DVB-T vysílání?

Eduard: Co tím autor myslel??? Předpokládá doufám správně, že když si tento rekordér koupím, tak budu moci nahrávat pořady z pozemního vysílání a satelitu včetně HBO???
uživatel
eduard
11.07.2007, 11:19.59

Jaký je rozdíl mezi DVD bez HDD a S HDD

může mi to aspoň někdo trochu objasnit. jsem naprostej antitalent díky
uživatel
kuba ji
11.07.2007, 11:29.40

HDD - hard disk (česky pevný disk), prostě když to má HDD, tak můžeš nahrávat filmy na hard disk ("dovnitř do přístroje") a pak si je teprve můžeš odtamtud nahrát na DVD, smazat, nebo nakonec nechat. Ale to je riziko, že se přístroj rozbije a příjdeš o ně a taky časem narazíš na omezenou kapacitu. Vekde se ti tam řekněme 20-30 filmů, ale to jsem jen plácnul. Záleží na kapacitě pevného disku, na kvalitě v jaké to nahráváš, ... ale pro představu to stačí.
uživatel
eduard
11.07.2007, 11:37.22

díky

moc.Jsem rád, že jste mě neukamenovali :-)
uživatel
kuba ji
11.07.2007, 11:49.18

(Snad) dobrá rada

Bezkonkurenčeně nejlepší volbou je v tomto segmentu PANASONIC DMR-EX77EP, má sice "jen" 160GB pevný disk, má ale dva tunery, tedy analogový i DVB-T a dá se pořídit pod 11.000,- Kč. Současné rekordéry s analogovým tunerem pochopitelně není možno jakkoli "upgradovat" pro příjem digitálního signálu, u zmíněného Panasoniku po vypnutí analogu prostě zůstane k použití uvedený tuner DVB-T, k pořizování nahrávek tak nebude třeba získávat signál z externího přístroje, tj. zejména settopboxu. Uživatelská přívětivost přístrojů jednotlivých značek je sice záležitost dosti individuální, ze své zkušenosti ale můžu prohlásit, že ovládání rekordérů Panasonic je oproti Sony daleko příjemnější, velkým plusem je také naprosto tichý pevný disk a takřka neslyšitelný ventilátor, který se navíc po chvíli vypíná (platí pro předchozí modelovou řadu, ale předpokládám, že k horšímu se v tomto nic změnit nemohlo). Uvedený model Panasoniku rovněž přehrává a dokonce i nahrává na VŠECHNY typy DVD a umožňuje používání DVD-RAM v cartridgi, což je pro uchování cenných nahrávek zdaleka nejvhodnější medium.
uživatel
civlad
11.07.2007, 11:53.18

To Eduard

Ještě jeden dotaz.Když je dvd rekordér bez HDD, jde nahrávat bez problémů ze satelitu?díky
uživatel
kuba ji
11.07.2007, 12:13.33

to civlad

No díky za radu, ale set-top-box (combo reciever) mám, takže mi tuner asi nic moc nepřinese (jestli to správně chápu). Rozdíl mezi 11 a 8 jsou 3 tácy a to už si můžu rovnou říct, že když dám 11, můžu dát 14 a jsem na top. :-) Ještě to zvážím, na té sonce se mi líbí že je za lidovku a tak mne tak nebude mrzet ji za tři roky poslat na odpočinek. Myslím že by 160GB stačilo, ale pokud by mi funkce stačily, tak je 250GB lepších. Zatím byly všechny rady o vychytávkách, které jsou sice příjemné, ale nic bez čeho bych nemohl být, takže do toho asi půjdu.
uživatel
eduard
11.07.2007, 12:19.59

dodatek

Tak ten Panasonic je na webu lehounce přes 11, ale je to jak jsem psal. Model PANASONIC DMR-EX87EP bude asi shodný (nekoukal jsem), ale má 250GB. No a ten už je skoro za 13 ... a to už je o 60 % víc než ta Sonka za osmičku...
uživatel
eduard
11.07.2007, 12:23.24

to kuba ji

No jestli jsem to správně pochopil (a snad není důvod proč by to tak nebylo), tak i rekordér bez tuneru může nahrávat. Jde jen o to, že když má tuner, tak nepotřebuješ set-top-box - tedy jestli to správně chápu, ber s rezervou. Co se týče rekordéru bez HDD, tak nahrávat ze satelitu lze, ale musíš to cpát přímo na DVD. Takže buď přepisovatelné, nebo budeš utrácet za média třeba i za filmy, u kterých po nahrání zjistíš, že to nebylo tak dobré a nemusíš to mít nahrané. Nakonec i proto mne láká ta sonka za 8 - modely bez HDD jsou tak za 5-6, tohle je o něco málo víc a přitom 250GB.
uživatel
eduard
11.07.2007, 12:43.51

Mám SONY HDR-710 už dva roky a nemohu si na nic stěžovat.Nahrává si na ni rodina a nemaj s tím problém.Takže pokud ji chceš,klidně si ji kup.
uživatel
petr47
11.07.2007, 12:55.48

to petr47

Sice nevím, jaký je mezi RDR-HX920 a HDR-710 rozdíl, ale i tak díky za radu. Právě jsem si před chvilkou stáhnul anglický návod, večer ho prolítnu a pokud nenajdu žádnou past v návodu a tady v diskuzi, tak to koupím. Za tu cenu mi to příjde slušné a jak už jsem psal - v mém případě kupovat "nadčasově" nemá v tuto chvíli smysl.
uživatel
eduard
11.07.2007, 12:57.20

obsluha Panasonic je "prijemnejsi"
uživatel
papay
11.07.2007, 13:08.32

Rozdíl je v tom,že 710 je starší model,HDD 160 a neumí DivX.To papay:to jako v čem?
uživatel
petr47
11.07.2007, 13:14.03

DVD

Kup si PANASONIC spravíš lepšie
uživatel
Elektro
11.07.2007, 15:47.45

to eduard

PANASONIC DMR-EX77EP je k mání za 10.990,- Kč v nabídce nejméně dvou i-obchodů (DNO, VIDEOPLANETA), přičemž se jedná o "top model", zmiňovaný model DMR-87 má navíc v zásadě pouze větší kapacitu pevného disku a odlišný, podle mne horší, design (zrcátko). Je třeba dodat i to, že Panasonic má skvělý obraz i při režimu LP (4 hodiny na jedno DVD), 160GB pevný disk je tedy pro běžného uživatele zcela dostatečný. Nevím jak u Sony, ale rekordéry Panasonic startují záznam na DVD-RAM a na HDD do 1 vteřiny. Pro mne je rozhodující ale to, že Panasonic je naprosto tichý přístroj, který nikdy, a to ani pokud je ventilátor (velmi zřídka)v chodu, neruší při sledování pořadu. Od známého, který má rekordér Sony (bohužel modelem si nejsem jistý, ale zřejmě 710),vím, že ventilátor o sobě dává docela dost vědět. Pro mě je tohle naprosto rozhodující, takže bych neváhal už jen proto připlatit i uváděné 3 tisíce.
uživatel
civlad
11.07.2007, 16:58.34

Sony NEBRAT! Sam DVD recorder nemam ale vim ze DVD recordery ma nejlepsi Panasonic a pak Pionner.
uživatel
hmmm
11.07.2007, 17:54.02

koupě dvd rec

Ještě je tady třeba zmínit jednu pozitivní vlastnost který Panasonic má a to možnost nahrávat v tzv FR režimu v proměnném datovém toku což jiné rec. nemají kromě snad PIONEERU.
uživatel
MON
11.07.2007, 20:59.03

Chci se také zapojit.Vlastním dva pristroje Sony 910,zkoušel jsem Panasonica mam také PioneerDVR433H,který má jenom 80GB,ale podle mne jednoznačne Pioneer,který toho umí opravdu hodne.U Sony je dobre,že umí nahravat na -RW v režimu VR a nasledne editovat primo na DVD.Panasonic to umí jenom na RAM.Rozhodne bych se podíval na Pioneery a hledal tam.
uživatel
DSX
11.07.2007, 20:59.06

Chci se také zapojit.Vlastním dva pristroje Sony 910,zkoušel jsem Panasonica mam také PioneerDVR433H,který má jenom 80GB,ale podle mne jednoznačne Pioneer,který toho umí opravdu hodne.U Sony je dobre,že umí nahravat na -RW v režimu VR a nasledne editovat primo na DVD.Panasonic to umí jenom na RAM.Rozhodne bych se podíval na Pioneery a hledal tam.
uživatel
DSX
11.07.2007, 21:11.49

No jo, ale to se zase asi dostanu jinam. Já to vážně myslel jako náhradu VHS za rozumné peníze. To pak už rovnou koupit děla za 15 klacků, ale to zase ve spojení s dva nebo tři roky starou CRT asi nemá moc smysl. Jsem naprosto rozhozený. Ještě dopoledne jsem si říkal, že koupím za osmičku tu sonku, že to bude umět nahrát film z HBO, případně něco z čeksých nebo FTA sat. programů, nebo že bych několik hodin nahrával na HDD MTV a pak si z toho vybral a vypálil jen klipy, které se mi líbí - ale to nevím jestli by šlo??? No a teď jsem ve stavu, že se na to snad vybodnu a ještě to budu nějaký měsíc klepat s VHS, ale tam mne štve, že když něco nahraju, tak vím, že už to nemá budoucnost, že už v tu chvíli je to OUT. Těžko vytáhnu za 6 let videokazetu a kouknu se jak to Madonna na Live Earth hezky rozjela... :-(
uživatel
eduard
11.07.2007, 22:00.45

Možná to rozlousknu tak, že se na to teď vykašlu a pak si koupím PS3, které snad také nahrává a bude to. :-)
uživatel
eduard
11.07.2007, 22:26.09

to eduard

Bral bych to s klidem. Každý má svoji oblíbenou značku, protože mu vyhovuje počínaje designem a ovládáním a konče funkcemi. Rozhodně bych se ale nebál koupit si tu Sonku, pokud jde hlavně o nízkou cenu. VHS videorekordér je nesrovnatelně horší řešení než jakýkoli z DVD/HDD přístrojů. Vystříhat nahrané klipy určitě zvládne i zmíněný rekordér Sony, přinejmenším z některého z přepisovatelných médiíí. U Panasoniku je jako bonus, že zvládá dokonale DIVX/Xvid včetně titulků ve formátu .srt s českou diakritikou. Pokud vím tak Sony toto dosud nezvládal (titulky). Pro běžné nahrávání televizního vysílání ale rozhodně nelze prohloupit ani s modelem Sony. Chce to jen trochu rozhodnosti a nenechat se zviklat, za osmičku je to určitě dobrá koupě.
uživatel
civlad
11.07.2007, 22:59.49

Já to s těmi klipy myslel tak, že bych seděl třeba 5 hodin u MTV, nahrával na HDD, pak si k tomu sednul a jen ty co se mi líbí vypálil na DVD - nevím jestli tohle jde. Jestli vůbec třeba jde nahrávat 6 hodin a pak z toho jen "vystříhnout" hodinu a půl a u tu nahrát. Nemám s tím zkušenosti. :-(
uživatel
eduard
11.07.2007, 23:06.17

Tohle se teď objevilo v jiném tématu co tady mám: "jedině panasonic ,ani neuvažuj o jinem,pak bys jen psal sem ,co mám dělat ,nejde mi to atd" no sakra není tohle situace na panáka? Já jsem poměrně rozhodný člověk, mnohem důležitější rozhodnutí dělám z fleku, ale teď jste mne tady tak rozhodili, že to snad vážně nechám ještě nějaký čas uzrát. :-) Ten Soňák mi je sympatický i proto a to přiznám, že mám skor vše od SONY a musím to zaklepat, že to šlape v poho. Ale zase nejsem fanatik a kdyby byla koupě SONY chyba ... asi to nechám plavat. :-(
uživatel
eduard