Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
12.02.2009, 10:52.26

HD kamera-to Antonín

Vážený, lze koupit slušnou HD kameru za 16000 Kč? Prodejci samozřejmě chválí všechno.Díky za názor.
uživatel
samorost
12.02.2009, 11:09.55

Kamera Sony HDR-CX11E

http://www.zbozi.cz/?sId=gtLBdNx4o-Kt&q=Kamera+Sony+HDR-CX11E&maxStockAvailability=-1&atDepotOnlyFlag=0&stars=-1&createTime=&credibility=&itemType=new&order=cheapest&minPrice=&maxPrice=&oldRegion=&region=&expanded=0
uživatel
mudrsat
12.02.2009, 11:13.02

RE: HD kamera-to Antonín

http://www.hej.sk/audio-video/obchod/336859/canon/canon-hv20/ toto je slušná HD kamera za slušné peniaze.
uživatel
Milan C
12.02.2009, 11:15.03

Já nevím, co znamená slušná kamera.
Takovou definici si může každý představovat docela jinak.
A taky představuje.
Asi by to chtělo nějaké parametry.
Kamer je hodně a pro hodně různých účelů, nelze napsat, že ta nebo ona je právě ta nejlepší. Když není jasný účel.
uživatel
Antonín
12.02.2009, 11:15.29

...zabudol som podotknúť, že ju mám a porovnával som obraz s obrazom HD cez satelit a zobrazovač plazma Panasonic 80EA a je na nerozoznanie. Doporučujem.
uživatel
Milan C
12.02.2009, 11:19.23

Canon HV30

takmer totožná s HV20, ale má trošku vylepšené ovládanie zoom-u. V segmente spotrebných kamier bezkonkurenčne najlepšia voľba. Dokonalý obraz a veľmi dobrý obraz v low-light.
uživatel
jarino1978
12.02.2009, 11:32.38

@jarino1978

Ahoj. Ano,súhlas. Má super obraz.Porovnával som výsledok s MelodyZen TV HD, obraz je na nerozoznanie. Oproti Sony má táto kamera jednú malú nevýhodu. Horšie sníma v noci,ale to mi vôbec nevadí.Využívam ju na denné snímanie.
uživatel
Milan C
12.02.2009, 11:49.05

Tady je fakt veškerá diskuse zbytečná...
Je mnoho účelů, kde je HV20 nebo HV30 výborná varianta, je ale ještě více účelů, kde bude z těch nebo oněch důvodů zcela nevyhovující. Doporučovat někomu něco, jenom proto ,že jsem si to koupil, je velice špatné.
uživatel
Antonín
12.02.2009, 12:58.06

@Antonín

vidíš to, ja nemám HV30, ale doporučujem ju preto, lebo poznám jej výsledky a tie ma presvedčili. Ja mám HC3, Ty máš Sanyo, Milan má HV20. Každý môže mať niečo iné, to je jasné. Ale stačí, aby si pozrel testy na webe camcorder.....a bude Ti jasné, že medzi spotrebnými kamerami nemá HV20/HV30 konkurenta. Trošku sa na nich doťahuje HC9, ale obrazový výsledok hovorí jasne v prospech HV20/HV30. To nie je o tom, že to má niekto doma, to je proste fakt.
uživatel
jarino1978
12.02.2009, 12:59.26

ozaj, za 500 Euro predávam HDV Sony HC3E - má niekto záujem ?
uživatel
jarino1978
12.02.2009, 13:15.29

Je docela srandovní to tady číst!

Především je zajímevé číst ty příspěvky, kde jejich autoři tvrdí, že nerozeznají rozdíl mezi obrazem z této kamery a HD vysílání ze satelitu. Je to opravdu úsměvné. Snaží se tu totiž tvrdit, že obraz z jednočipové kamery za nějakých 25000,- Kč. je k nerozeznání od tří nebo čtyřčipové profesionální kamery za několik milionů!!! Buď je tu někdo totálně slepý nebo blbý. Nemůžu si pomoct.
uživatel
Enik
12.02.2009, 14:33.51

kamera moze byt genialna, ale ked je jej format nahravania neefektivny a neperspektivny....
HDC-SD100EPK za cca tie iste peniaze ako Canon je 3 chipova

AVCHD videokamera s technológiou 3MOS so záznamom v plnom vysokom Full-HD rozlíšení 1920x1080p priamo na SD kartu,
12x optický zoom LEICA,
INTELIGENTNÉ AUTO - i.detekcia tvári/i.detekcia scén/i riad.kontrastu, i.sprievodca natáčaním, i.výber a preskočenie nepodarených záberov,
PRE-REC - záznam s 3s predstihom,
HD Crystal Engine,
5.1 ch Dolby Digital zoom/focus mikrofón,
sériové snímanie 25snímkov/s (2.1 Mpx),
2.7 16:9 POWER LCD (300K),
možnosť úpravy záznamu priamo v kamere,
okamžitý štart 0.6s,
prepis na DVD aj bez počítača (s VW-BN1E),
sane pre pripojenie príslušenstva,
farebné nočné snímanie,
plné manuálne funkcie a manuálne ostrenie,
EVF hľadáčik,
automatická krytka objektívu,
VIERA LINK,
kompletne v češtine,
priložené - softwarové sady pre strihanie a prepis videa na DVD (AVCHD, MPEG2),
USB 2.0,
video komponentný kábel (YUV),
AV/USB kábel.
kapacita záznamu na 32GB SDHC kartu - 4 hod / 5hod 20min / 8 hod / 12hod v HD kvalite (režimy HA/HG/HN/HE).

niektori, tvrdia, ze AVCHD je buducnost na najblizsie obdobie

protiargumenty?
uživatel
losparabo
12.02.2009, 14:35.34

oprava:

HDC-SD100EPK je za cca tie iste peniaze ako Canon, AVSAK je 3 chipova
uživatel
losparabo
12.02.2009, 14:49.35

No ...
1. máš k dispozici docela velký tok, oni to tím přenosem poměrně dost zprzní.
2. Vysílají prokládaně, kamery umí neprokládaných 1080p, 720p, což vytvoří takový lepší dojem zejména u rychlých švenkovaných věcí (lyžaři, auta...)
3. U CMOSových snímačů nemá počet čipů až takový význam.
4. Profesionální kamery se projeví hlavně v extrémních podmínkách (tma, zima, horko), dneska už i ty domácí hračky jsou fakt hodně dobré - ten rozdíl, který byl kdysi nebetyčný se dost snižuje u dobře osvětelných scén. Byl by vidět větší, kdybys napojil na ten jejich vstup tu amatérskou kameru místo profi, ale takhle když to celé přeskočíš, to už tak veliký rozdíl není. Nemluvě o tom, že když srovnáváš dvě nesrovnatelné věci (různé záběry, z různých míst a podmínek)...tak to pak srovnáváš srdcem :-)
5. Oko mnoho profi vlastností (kalibrovatelné úrovně apod.) vůbec nepotřebuje a necvičené snad ani nevidí.
6. Hlavní problémy domácích filmečků nejsou v kvalitě kamery, ale kameramana, zvukaře a střihače. Tam to bývá krutý podprůměr. Rozkýváné záběry, lidi bez šlapek, sloupy z hlavy, tmavé obličeje proti slunci, podivné zoomy, švenkování tam a zpátky nebo rovnou do zatáčky, nevyrovnaný zvuk, kterému není rozumět, komentáře vyslovované rovnou kameramanem, šustění větru, funění kameramana, mnohavteřinové záběry, kde je nic, nahrazení zajímavosti obsahové podivnými trikovými prostřihy, pokud možno 3D, za to kamera moc nemůže a jakákoliv super to moc nenapraví.
uživatel
Antonín
12.02.2009, 16:48.46

Hlavně si kup 60fps kameru z USA, jak píšeš dříve, a hlavně se zárukou z té emeryky :))) :))) :)))
Není Vám divné že někdo prosazuje nákup v místě bydliště kvůli záruce a sám má kameru s normou USA, ta se do evropy nedováží ... ???

Jinak diskuze o prdu, to nejdůležitější jaksi nikdo nezmiňuje, a to jsou parametry a jejich využití v praxi.
uživatel
TDB
12.02.2009, 17:00.48

Díky za reakce

Pod pojmem slušná rozumím kameru pro domácí použití, záběry z dovolené a domácí rodinné událostí. Když je doma zobrazovač HD ready (1368x768 - u rozměru 50 palců mi to stačí) pak kamera by měla být na úrovni zobrazovače, ne pod jeho úrovní: Mám kameru 720x580 a je to již o dost méně, než zobrazovač dokáže.
Děkuji všem za reakce i za postřehy, co je u domácího videa slabé.S posledním příspěvkem Antonína souhlasím na základě vlastní praxe.
uživatel
samorost
12.02.2009, 17:04.24

BTW...Tu kameru jsem si koupil v Dubaji...ale nepraskni u toho...jenom tak na hraní. Kdyby se pokazila, tak ji prostě zahodím, chápu, že žádná reklamace nejspíše nebude. Nemám existenční starosti v úrovni stovek dolarů, takže by mne to jenom mrzelo na duši, což asi neplatí pro každého. Navíc tu kameru pleteš dohromady s televizemi. Narozdíl od televizí, které doporučuji kupovat s dobrou zárukou, se kamera dá snadno poslat poštou třeba do Japonska, jejich poruchovost není zdaleka na úrovni velkoplošných televizí, a když mají poruchu, je odstranitelná za rozumné peníze, není tam žádný panel, co stojí stejně jako nová kamera...televizi bych si nekoupil ani v Dubaji, ani v USA :-)))

Nemluvě o tom, že si nepamatuji, že bych komukoliv doporučoval dělat to, co dělám já. Tím méně ne v tomto threadu, že.
uživatel
Antonín
12.02.2009, 17:12.04

2samorost:
v tom případě ti v podstatě vyhoví každá kamera, která má režim 720p.
Nicméně mezi nimi jsou docela rozdíly...třeba v tom při jakém osvětlení začnou být data zrnitá, případně špatně podané barvy, v tom jak přesně podávají barvy, jak jsou velké, jak jsou těžké, jestli jsou s hledáčkem, nebo jenom s výklopným displejem, jak kavlitní mají vetsavěný mikrofon, jestli mají konektor na externí mikrofon...
Jestli ti to je všechno jedno, tak si kup tu nejlevnější, což je asi Toshiba Camileo HD Pro. (Já bych ji ale nechtěl, nicméně jen proto, že chci objektiv s lepší kresbou pro fotky...třeba je to to jedno.) Jestli ti to není jedno, tak musíš přidat parametry na zadání. Ale to už zvládneš asi i sám.
uživatel
Antonín
12.02.2009, 17:17.39

R^

@Antonin 14:49.35
su vsak situacie, ked aj neskolene oko uvidi.
Napriklad miniDV:
Canon robila trhanie zvislych aj vodorovnych ciar - nazvali sme kupelnovy efekt. Ked svenkujes v kupelni tak sa obkladacky rozpadavaju na bloky a presuvaju sa
oneskorene. Dokonca to je aj na profesionalnej Canon ....
Druhy tzv. vankusovy efekt. Ked robis vodorovne svenky po vankusoch najlepsie s drobnymi akoby zaplatami a zaclonovymi vzormi. Toto zas nezvladol Samsung.
Nakoniec Sony, kde su zas nehorazne drahe Memory Stick karty.

V diskusii spominate HDV co je slaby MPEG2, silno natlacenych 100Mb/s do 25Mb/s.
Naproti tomu ma AVCHD 4x vacsiu ucinnost. Porovnanie rozdielov v metode komprimovania aj s nasledkami je ako
DivX versus DVD
=
AVCHD versus HDV
uživatel
losparabo
12.02.2009, 18:12.59

nič proti AVCHD, ale zatiaľ žiadna AVCHD kamera neprekonala HDV formát. Aj keď je tu 24 Mbit/s AVCHD od Canonu, stále pri zložitých záberoch ( napr.tráva, lístie na stromoch )je vidieť známky kompresie, dokonca aj pri 24 Mbit/s. V real time je AVCHD ( H.264 AVC )náročnejšie na real výpočet...
uživatel
jarino1978
12.02.2009, 18:46.09

az chcete niekto kupovat canon na zimne zabery, tak si davajte pozor na teploty do akych kamera dokaze slapat. mam canon HG20, ktora pri -4°C doslova zamrzne(softwerovo)nerozsvieti sa ani len displej. ale v papieroch ma pisany rozsah teplot od 40°C do 0°C, takze to reklamovat asi nepojde.
uživatel
kukino
12.02.2009, 18:50.16

@jarino1978

prepac, ale trepes a nie prvy raz ;)
Som presvedceny, ze si vobec tuto kameru HDC-SD100EPK nevidel a ani zaznam z nej ....
uživatel
losparabo
12.02.2009, 19:14.15

@enik

Ked ju budeš mať,potom môžeš rozprávať o blbosti,jo! ;)
uživatel
Milan C
12.02.2009, 19:25.11

@Enik

...a zabudol som podotknút,že tých slepých a blbých bolo asi viac, ktorý si pozerali moje zábery z kamery v porovnaní so satHD vysielaním. Asi mám špatný zobrazovač... ;)
uživatel
Milan C
12.02.2009, 19:36.34

@losparabo

Tá kamera, čo spomínaš : lezie z nej max. 13 mbit/s, takže na zrovnanie s HV30 dokonale zabudni.Obrazovo sa nedá porovnať s HV20/30. Zobuď sa preboha... :))) :))) :)))
Sorry, ale panasonic nevie robiť v segmente HD spotrebiek slušnú kameru...
uživatel
jarino1978
12.02.2009, 20:23.29

@jarino1978

Prave AVCHD pri 12 Mbit/s ma porovnatelny a na niektorych specialnych artefaktoch lepsi obraz.
Napr. oblubeny test: Japonka pred stenou s padajucou vodou - akoby dazd.
Na HDV (25 Mbit/s) ma rozbitu plet na rukach. To porovnanie by asi nepotesilo Sony pozitivnych fanusikov formatu HDV. Ale uznavam, ze 25 je viac ako 12 ... :-)

V narocnosti na real vypocet ma Jarino1978 pravdu.
Pocitac resp procesor musi byt vykonny, idealne 8 alebo lepsie 16 jadrovy. Uz sa zacinaju vyrabat graf. karty s HW kodekom h.264, to by odlahcilo procesoru pri strihani.
Dekoder uz existuje, zatial ale umoznuje iba prezeranie AVCHD.
uživatel
losparabo
12.02.2009, 20:28.12

@jarino1978

a este si mi neodpovedal, ci si vobec tuto kameru HDC-SD100EPK videl a zaznam z nej ....
uživatel
losparabo
12.02.2009, 21:01.15

@losparabo

preboha, čo to tu píšeš ? 8-16 core CPU ? :)))
a pokračuješ vo svojich bludoch ďalej...
Pozri si : camcorderinfo.com/ratings.php aby si videl v reále. kde sa tá Tvoja kamerka nachádza.
A naviac, H.264 AVC 12 Mbit/s nie je ani zďaleka to isté, ako 25 Mbit/s Mpeg2 HD.
Samozrejme Ti žeriem tvrdenie, že pri tak malom dátovom toku v prípade 12 mbit/s H.264 AVC pri spotrebnej kamere bude vyzerať záber na padajúcu vodu lepšie, ako pri Mpeg2 HD pri 25 Mbit/s. Srandista...
Otestuj si tú kamču v low-light a budeš sakra deprimovaný, koľko šumu a koľko artefaktov zbadáš...
Choď radšej zabávať iné publikum... :laughing: :laughing: :laughing:
uživatel
jarino1978
12.02.2009, 21:02.50

záznam z tej kamery si stiahneš na vimeo a iných weboch. stačí len trošku zagooglovať a môžem Ti tvrdiť, že v prípade panasonica by nepomohlo ani 20xCMOS-ov...
uživatel
jarino1978
12.02.2009, 21:12.40

a ešte som zabudol dodať : Tá tvoja vysnívaná kamera nevie točiť naitívne 1080 riadkov. Čiže v reále 520 000 x 3 efektívnych pixels, takže Ťa samozrejme panasonic pekne oje....
Zvyšok do 1080 pixels si kamerka len SW domýšla, čiže logicky si šlapol pekne vedľa... HD kamery od Sony, Canon točia naitiv 1080 riadkov...

CHOĎ RADŠEJ BAVIŤ INÉ PUBLIKUM !!! :laughing: :laughing: :laughing:
uživatel
jarino1978
12.02.2009, 21:30.32

Pocuvaj ty aroganty domyslavy Jarino,
pozri si povodnu otazku autora, toto nie je o tvojich vyronoch a ani to nie je zavod, kto ma lepsie sluzobne auto. Chapes to, alebo ti zmakol mozog z vlastnych marketingovych blabolov co pises do katalogov?
Tu kameru vobec nevlastnim.

Len si ma uistil, ako spravne som asi pichol do osieho hniezda Sony positive

Rv Rv Rv

I´m lucky man
uživatel
losparabo
12.02.2009, 21:55.54

Ty nie su lucky man, ale de.... man... :laughing:

a píšem, že tú shit-kameru máš ? Len Ty ju stále ospevuješ.
Počuj, daj mi jeden logický argument, že táto kamera podá kvalitnejší výsledok, ako HV20/HV30 a napíšem špeciálne pre Teba, že si génius...
Veď práve spolu s Milanom sme dali tazatelovi odpoveď na jeho otázku. Skutočne, medzi spotrebnými kamerami nenájde v súčastnosti HV20/30 konkurenta. No a vidíš, ja mám SONY HC3E a idem do HV30 alebo počkám na HV40.
Chcem sa baviť odborne a nie ako Ty štýlom : skopírujem niečo z webu výrobcu, lebo aj tak viem o tom veľké HO....
:laughing: :laughing: :laughing: ;P
uživatel
jarino1978
12.02.2009, 22:32.32

@jarino1978

Len potvrdzujes to, co si o tebe myslim, tvoje ludske kvality ta presne vykresluju, citujem:

de.... man... :laughing:
lebo aj tak viem o tom veľké HO....
:laughing: :laughing: :laughing: ;P
koniec citatom.

Hovor si nadalej som najlepsi, ked ti to uz ini nehovoria a nadalej si mysli, ze si jediny s patentom na rozum, najmudrejsi, s jedinym spravnym nazorom, kalibrovanymi ocami ... lebo ked to ty povies a vsetci ostatni su odpad. Chovas sa k ludom ako hitler.

Ale nezabudni, ze toto je forum a nie tvoja osobna samoprezentacia a ze ludia maju nielen pravo na svoj nazor, ale aj prax a osobne skusenosti a ine zdovodnenia svojich nazorov, ktore zaujimaju dotazujucich sa. Nerataj s tym, ze ti budu ludia pritakavat, ked povies, ze cierna je biela, nerataj ani s tym, ze akokolvek tvrdo a arogantne 100 krat opakovany nazor sa stane pravdou.
uživatel
losparabo
12.02.2009, 23:32.55

@losparabo

Uživil by si sa na takom poste, ako má náš hranol... ;P
Opakujem, daj mi jediný argument v prospech toho Panasonica. Stačí jediný. Tvoje citové výlevy si nechaj pre seba ;P
Ja som Ti dal tých argumentov viacero... Teraz si na rade Ty.
1. HV20/HV30 si delia prvé 2 miesta na webe, ktorý je každým kameramanom uznávaný. Ten Panasonic je hlboko dole, naviac je ďaleko nad ním aj taká shit kamera, ako je Samsung.
2. Ten Panasonic má 3x560 000 pixelov naitiv, HV20/30 má 2 096 000 pixelov naitiv. Čiže ten Panáč sa chová presne tak, ako DVD player s upscalerom. Čiže si HD len SW/HW domýšla.
3. Na tom uvedenom webe je vždy podrobný test každej kamery. Preštuduj si verdikt Panáča.
4. H.264 AVC v surovom stave so spotrebnej kamery s dátovým tokom 13 Mbit/s sa nedokáže rovnať v kritických scénach ( voda, tráva, stromy, low-light )s dátovým tokom HDV - 25 Mbit/s.
5. Rád by som videl odkaz na tú Japonku v podaní HDV vs. H.264 AVC - 13 Mbit/s.

CHOĎ RADŠEJ BAVIŤ INÉ PUBLIKUM !!! :laughing: :laughing:
uživatel
jarino1978
13.02.2009, 13:51.30

@jarino1978

1) AVCHD 4x vacsiu ucinnost ako HDV
2) Prave AVCHD pri 12 Mbit/s ma porovnatelny a na niektorych specialnych artefaktoch lepsi obraz (japonka).
3) nepoznas japonku?
4) a na com porovnavas? vzdy na inom a bohvieakom zdroji, co je pre teba referencny obraz?
5) este si mi stale neodpovedal, ci si vobec videl zaznam z HDC-SD100EPK
6) ten veb si nechaj pre seba, pouzivaj svoje oci
uživatel
losparabo
13.02.2009, 20:52.24

@losparabo

6. choď k očnému a potom zájdi na kurz základov techniky :
camcorder-test.com/camcorder-what-i-cmp-u-cmd-i-view-u-mode-i-docompare-u-lang-i-de-u-id-i-46-y-74-u-name-i-Panasonic-s-HDC-HS100-u-bname-i-Canon-s-HV30-u-cmd-i-vergleich.html
5. už som Ti odpovedal, že záznamy, z tejto shit kamery som už dávno videl, mám ich dokonca aj na HDD...
4. na porovnanie mi stačí PS3 a 46 FULL HD LCD Samsung 46M86BD. Na HDD mám záznamy asi 20 druhov HD kamier
3. no comment
2. takúto hovadinu dokážem napísať len TY !
:laughing: :laughing:
H.264 AVC -12 Mbit/s pri spotrebnej kamere = 25 Mbit/s HDV ???

Skôr, ako sa tu budeš čím ďalej, tým viac trapošiť, odporúčam Ti pozrieť toto :
Je to porovnanie AVCHD 15 Mbit/s vs. HDV 25 Mbit/s :
blogs.zdnet.com/Ou/?p=998

A ešte toto :
camcorderinfo.com/content/Canon-HG10-Camcorder-Review-33146/Performance.htm

1. AVCHD má maximum 24 Mbit/s . Táto hodnota už samozrejme je väčšia, ako je hodnota HDV. H.264 AVC pri 24 Mbit/s je cca 35-40 Mbit/s Mpeg2 HD. Čiže teoreticky plus pre AVCHD. Ale prakticky to zatiaľ tak nie je. Obrovský výpočetný real time výkon potrebný pre H.264 AVC v spotrebných kamerách deklasuje výsledky oproti HDV. Na veľkej uhlopriečke jasne vidíš degradáciu obrazu zo spotrebných AVCHD kamier v drastických záberoch typu tráva, lístie na stromoch,
ezanie vĺn o skaly . Pri záberoch v low-light je táto degradácia obrazu oveľa viacej viditeľnejšia ( väčší šum v obraze, kompresné artefakty ). Samozrejme ďaľšia vlastnosť AVCHD kamier je posun farieb...
Ale to by si nasjkôr musel vedieť TY ! ;P

nakoľko si v technike veľmi zdatný, obráť sa so svojimi bludmi radšej na weby orientované pre deti. :)))
uživatel
jarino1978