Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
12.02.2009, 22:30.34

Satlook Mikro+

Tento měřák vlastním 2,5 roku. Nikdy mne nezklamal až do včerejšího dne. Nastavoval jsem monoblok twin a nebyl jsem schopen přepnout diseqc 2. Zkoušel jsem všechny kombinace tj.polarizace H i V, 22kHz zap. i vyp., ale prostě nic. Musel jsem potupně vzít reciver a tím navodit přepnutí konvertoru a pomocí out výstupu připojit satlook. Firmware je sm 01_38.Nevíte někdo zda existuje nějaký fw, který by spolehlivě přepínal povely diseqc? Problémy s tímto mám od začátku, ale vždy a do včerejška se mně podařilo vynutit přepnutí.Díky za odpověď.
uživatel
George
12.02.2009, 22:37.13

Problémy s tímto mám od začátku

1)zkoušel jsi ho někdy reklamovat prodejci, uvádíš problémy od začátku?
2)nějaké konkrétní monobloky zlobí, nebo všechny?
3)přístroj mám, vše ok, někdy baterie spadne a nedá tolik šťávy, akumulátor máš OK ? (může být na vině)
uživatel
veris
12.02.2009, 22:48.59

veris

Jednou jsem reklamoval v Atosu, ale vrátili mě jej zpět, že se závada neprojevila.Zlobí jen některé přepínače a to ještě ne všechny stejného typu. Naposledy Inverto Monoblock Twin.Aku si myslím, že byl nabitý dostatečně. Den předtím jsem montoval ten samý konvertor a bez problémů. Přitom reciver to přepne vždy spolehlivě. Některé fw, které jsem zkoušel, tak nepřepínaly vůbec.
uživatel
George
13.02.2009, 06:52.44

re :

Bohužel je to tak.Některé monobloky nepřepíná.Třeba ten můj vyhodnocuje špatně i některé frekvence.Baterku mám též novou.Ale dá se s tím naučit bez problému žít.
uživatel
lubbik
13.02.2009, 07:26.46

pouzivam fw 283

a jediny MB, ktery jsem nedokazal preklopit na druhy vstup, byl produkt od Maximum Twin.Tam to sacuju na vadny monoblok.Nekdy preklapi az na povel Diseqc 4!Baterka neni zadny zazrak,ale da se s tim zit.
uživatel
Saxon
13.02.2009, 09:22.28

RE: Satlook Mikro+

Nedávno jsem posílal na reklamačku taky Inverto monoblok a to hned 2 kusy taky v nich nepřepínalo relé.používám ale Telemana.
uživatel
ZDK1
13.02.2009, 11:49.03

Monoblock inverto twin mi přepne až soft 339 do satloku.Sice to přepínání je zpřeházané ale funguje.Saxon mi posílal soft
282 ale ten s má problémy s více monobloky.

S pozdravem mudr.sat
uživatel
mudrsat
13.02.2009, 11:57.13

Jenže soft 339 má problémů mnohem více a zásadnějších!!!
Neni vůbec určen do starých verzí Satlook Mikro Plus, je určen do nových G2.Na to pozor.
Doporučuji vyzkoušet to, co jsme psal nahoře.Povel Diseq3,4.

Z některých monobloků leze až neúměrná síla signálu/ne kvalita/, to je další z možností problémů.Kolikrát vám pro přepínání pomůže zařadit útlum.I samotný Satlook to umožnuje,nebo si tam můžete zapojit externí.

Softy 337 a 339 jsem vymazal úplně, to nejsou vhodné produkty.Alespoň v mém kusu určitě.
uživatel
Saxon
13.02.2009, 12:04.02

A další věc:Pokud dáváte monoblok na 23,5 a 19,2 a pochopitelně 23,5E na ohnisko, tek přece neni žádný problém to nastavit rovnou podle šilhající LNB.Antény dávám stále stejné/znám jejich vlastnosti pro odraz signálu/,monoblok natočit mírně dolu šilhajícím ozařovačem, nastavim podle TP 11954H nejlepší kvalitu/BER/ a jdu od toho.Všechno z CSlinku bude v ohnisku bez problémů.O tohle se klidně vsadim!
Nic to o všem nemění na tom, co jsem napsal nahoře.
uživatel
Saxon
13.02.2009, 12:09.31

Je smutné, že u mašiny, která kdysi stála 12000,- nejsou schopni vyrobit bezproblémový fw.Docela mám podezření, že je problém i v HW.
uživatel
kanar
13.02.2009, 12:24.06

Já se ho nechci zastávat,ale jak přepínaji ostatní, cenově srovnatelné přístroje?

Já mám Satlooka přes dva roky a udělal mi práce více než dost.Pokud zaměřuji družici podle pískání/součet signálů z konkrétního páma a polarizace/, tak se to nastavuje naprosto parádně a přesně.Ani takový Prodig5 to nemá lepší.Prodig je samozřejmně lepší proti Satlookovi ve všem ostatním v celém vesmíru....

Kromě jednoho monobloku Maximum, jsem nenarazil ani na jeden model, kterej bych nedokázal přepnout/Koscom,Inverto,Smart,Mascom/.
uživatel
Saxon
13.02.2009, 20:02.48

Díky moc za vaše reakce. Vyzkouším soft 238.
uživatel
George
13.02.2009, 21:58.02

Saxon (pouzivam fw 283)

Saxone nemohl bys mě poslat fw 238. nikde ho nemůžu najít. Díky georgin@inmail.sk
uživatel
George
13.02.2009, 22:07.15

jirka

Kouknu se doma co vlastne vsechno vlastnim.Dam Ti vedet.
uživatel
Saxon