Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
16.02.2009, 10:35.00

parabola

Mužete mi poradit ohledně paraboli,zatím sem nainstaloval parabolu od digi,ale při menším větru se dost rozkmitá LNB na držáku,tak uvažuji o koupi fuba,mužete mi poradit.
uživatel
Radim
16.02.2009, 10:45.25

RE: parabola

Levnější varianta je Emme Esse.
Pro jednu družici (Astra) postačí 80cm vysoká elipsa.
Jinak 85cm výška elipsa.
Barva tmavě šedá, bílá, červená.

Dražší varianta je Fuba.
Fuba dělá také dva rozměry, menší elipsa, větší 83x83 kruhová.
Barva tmavě šedá, světle šedá, červená.

V obou případech jsou k mání ve variantách Fe a Al.
uživatel
mirasat
16.02.2009, 10:47.28

Pokud něco kmitá, je doré mít také kvalitně provedený držák, nebo stožár... Každopádně se pokus umístit parabolu někam do závětří.
uživatel
mirasat
16.02.2009, 11:25.31

Mám Gibertini 100 Du a jsem spokojen.Protože u nás jsou dosti vydatné větry,tak jsem ještě vyztužil držák LNB 2x 8mm al trubkami,které jsem připevnil cca v polovině paraboly a u konce držáku LNB.Takto byly řešeny paraboly 90cm na analog-AMSTRAD.
uživatel
hobza
16.02.2009, 13:59.22

Stačilo by i napnout lanko, nebo asi i nějakou gumu - pavouka z boku obou stran LNB, aby to nekmitalo. Nebo vyztužit ten držák nějakým vhodným způsobem, třeba jak píše hobza, nebo i nějak jednodušeji. Sice tím mírně zhoršíš vlastnosti, ale tak mírně, že vlastně vůbec, to nemá smysl řešit. Je to čistě mechanická otázka a oni to dělají blbě jenom proto, aby to bylo laciné a ušetřili matroš.
uživatel
Antonín
16.02.2009, 14:51.46

re :

To nemyslíš vážně s tou gumou,ne?Takovou radu bych od tebe nečekal.
Když už se rozhodnul,že si pořídí pořádnou anténu,tak bych mu neradil tyhle ala sociál řešení,které jsou ve výsledku k ničemu.
Jinak Fuba je asi opravdu nejlepší z toho,co mě prošlo rukama.VIP zákazníkům jinou do sestavy nadávám.
uživatel
lubbik
16.02.2009, 15:42.43

nejlepsi je najit pro antenu vhodny umisteni a takovy veci nemusite resit
uživatel
bublajs
16.02.2009, 15:58.13

1. Jenže on už tu anténu má. A nejenom koupenou, ale naistalovanou.
2. Já nejsem VIP a všechny antény, co mám jsou obyčejné plechové a BEZPROBLÉMOVÉ. Jsou věci, za které má smysl utrácet, a jsou věci, kde je to jenom vyhazování peněz oknem. FUBA a Gibertini jsou zrovna to druhé. Jsou výborné, ale k ničemu to nikomu na území ČR není (možné výjimečné výjimky připouštím, ale to je pár věcí a situací). Stejně jako různé superLNB s 0,1 a 0,2 apod. nejsou taky k ničemu.
3. Pokud anténu, tak to, co včera popsal Saxon v článcích.
4. Pokud více peněz za anténu a ne tu Saxonovu, tak je vždycky lepší obyčejný plech s větším průměrem, a to i v přímém výkonovém srovnání. Teprve nestačí-li 120cm, má smysl řešit něco jiného.
uživatel
Antonín
16.02.2009, 18:58.19

re : zip

V LNB s tebou sohlasím,v parabolách ne.Co člověk,to názor.Připustíš,že ta Fuba je perfektně udělaná a také dobře vypadá?Jinak ten MultiBeam je sice funkčně dobrý,ale Fe=těžký a na vzhledu domů nepřidá,ale na to se tady u nás nehraje.Je to první vlaštovka,tak jí třeba někdo další dotáhne dál.
uživatel
lubbik
16.02.2009, 19:21.10

na vzhledu domu ??? a ty digi a jiny podobny anteny na hrebenech strech ci fasadach jsou tedy esteticky ciste, dle kanonu provedene reseni ? :)))) lool
to je argumentace ala domecek z karet. multibeam je vyborna antena a to nejen ve vykonu. to ze si ji nekdo da na ne zrovna nejvhodnejsi misto je stejne jako ze si zakladatel tematu dal antenu na spatne misto. blbost je to. nic vic v tom neni treba hledat.
uživatel
bublajs