Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
17.02.2009, 12:57.35

Kterou LCD

Zdravim chlapi. Budu teď konečně kupovat Full HD LCD, ale nevim které. Mohli byste mi helpnout ???
Rozhoduju se mezi touhle http://www.miklan.cz/product_info.php?products_id=2055
která má 107cm a 100Hz technologii
a mezi touhle
http://www.pixmania.cz/cz/cz/1244472/art/sony/televizor-lcd-bravia-kdl.html , která sice nemá 100Hz, ale má MPEG4 DVB-T tuner. DVB-C tuner mě nezajímá, mám to pro domácí použití. Časem k tomu přibude i HD DVB-S, ale teď fakt nevim, kterou z těchto TV mám koupit. Díky za radu
uživatel
King
17.02.2009, 13:12.16

RE: Kterou LCD

Z těchto dvou bych rozhodně šel do toho Philipse! Nebudu psát proč, prostě tak bych vybral já. ;)
uživatel
Dejf
17.02.2009, 13:14.27

Dobrý. Mám ten stejný pocit. Už kvůli tomu, že má 100Hz, větší úhlopříčku a navíc, MPEG-4 v našem pozemním digitálu jen tak nebude :-) A stejně, všechny HD programy budou i na satelitu.
uživatel
King
17.02.2009, 13:14.38

doporucuju Panasonic TX-32LZD85F
uživatel
Kataluk
17.02.2009, 13:18.22

mpeg4 v našem pozemním digitálu už testují ČT1 HD a NovaHD v Praze a v Brně...
uživatel
Antonín
17.02.2009, 13:20.04

Co je to za nesmysl parametr 100Hz u LCD ??
uživatel
Dusan
17.02.2009, 13:22.14

Antonín: To víš, my z vesnice se k HD v DVB-T jen tak nedostanem :-))) Každej holt nebydlí v Praze či Brně :-)))

Kataluk: Ta je zase moc malá :(
uživatel
King
17.02.2009, 13:27.55

A na Slovensku a v Polsku se také bude vysílat v DVB-T MPEG4
uživatel
Standa2
17.02.2009, 13:35.02

@Standa2

To bych netvrdil. nedávno odvolali SK ministra za to, že chtěl mermomocí zavádět MPEG-4 a přitom toto většina slováků nechce. (logicky, protože set-top-box pro MPEG-4 nestojí 900,-, ale 4.900,-!!!) A v Polsku? Tam zatím testutou a testujou a neví jak dál.... V tomto ohledu jsme na tom oproti východním sousedům daleko vpředu.
uživatel
Dejf
17.02.2009, 13:43.33

No, já jsem bohužel zastíněn tak, ke Slovensku to mám vzdušnou čarou hezkých 230 km. To k Polsku je to lepší, to mám pár km, ale jaksi jsem zastíněn Černou Horou, na jejímž úpatí bydlím. Takže tady vládne jedině satelit. Ani televize z vysílače Černá Hora se tu chytit nedá. Tady se jede tvrdě na pardubický vysílač Krásné. :-) Takže díky za radu.Půjdu do toho Philipse.
uživatel
King
17.02.2009, 13:52.06

Kingu mam také Filipse sice minitelevizi 32pfl 7862 D, asi rok ale naprostá spokojenost i když uznavám je opravdu malá.I do paneláku klidně 42 palcú plus. :)
uživatel
jenicek
17.02.2009, 13:57.00

jenicek: jj, díky za info. Ségra má taky, téměř stejnou, jako je ta, kterou jsem zde uváděl a HD na ní je naprosto skvělé. Viděl jsem Mamma Miu! na BlueRay a musím říct, že mi málem vypadly oči z důlků. Zatím mám objednanou O2TV, ale potom k tomu koupim ještě Fergusona HF 8900 HD se SkyLinkem a hotovo :-)))
uživatel
King
17.02.2009, 14:24.29

MPEG4 bude na Slovensku...

MPEG4 sa práve že bude na Slovensku vysielať. Vysielanie v MPEG2 má na Slovensku veľké problémy,preto to všetko stojí.Len ľutujem tých,čo kúpili prijímače s MPEG2 !!!
uživatel
Milan C
17.02.2009, 14:27.13

dnes lze těžko,přetěžko sehnat slušnou LCD.KOukal jsem ted skoro dvě hodiny na net,ale okolo 20000 Kč vč.daně neseženeš...chci to pro rodiče,sám mám LG a jsem spokojený.
Nemáte někdo solidní stránky,kde se dá něco najít? Nemyslím Datart,ani Elektroworld,ti nemají žádné zboží...
uživatel
Piller
17.02.2009, 14:30.12

piller: Zkus www.patro.cz. Tam to mají docelá slušné.
uživatel
King
17.02.2009, 15:46.52

ahoj, já mám osobně Philipse 42PFL7403D a nemůžu si na něj stěžovat. Má 14bitové zpracování barev, mám ho v panelákovém obýváku a když koukám na něco v HD, tak bych klidně snesl i většího. Analogový signál je tam nic moc, ale SD signál ze satelitu (mám Vantage 7100HD) je velmi slušnej a i DVB-T vysílání tam vypadá slušně. Jinak si dej na Pixmanii pozor. Při případné reklamaci se zboží posílá do Francie. Taky si všimni jakou horentní sumu účtují za poštovné. S televizí si musíš trošku pohrát, abys nastavil obraz tak jak ti bude vyhovovat. Nevím jak ostatní telky, ale Philips umí přes HDMI a koax přenášet DD i DTS do domácího kina.
uživatel
prochor
17.02.2009, 15:56.36

Tohle se tady řeší stále. Výběr televize je subjektivní záležitost, každému se líbí něco jiné - a je to dobře. Já bych bral třeba tu Sonku. Běž a dívej se, ty na to budeš koukat. Ps. - já třeba mám LCD Sony 32W4000 a naprostá spokojenost
uživatel
xroman
17.02.2009, 16:08.41

Na pixmanii bych velkou televizi kupoval jen veeeelmi opatrně. Kupuješ prostě ve Francii. Podle francouzských zákonů (znáš je?).
I jednoduchá věc: rozbití zboží po cestě, bude prakticky dost neřešitelná. Když dobře, počkáš si tak tři měsíce, než uvidíš peníze, když špatně, budeš mít úplnou smůlu.
uživatel
Antonín
17.02.2009, 16:12.56

LCD bych kupoval jenom s LED podsvícením, nebo v případě, že k tomu bude připojený komp. Jinak je to pro běžné užití v česko-slovesnkých podmínkách (pár HD, sbytek SD, DVD) fakt o hodný kus horší, než obyčejná levná plazma Panasonic.
42 je do menších místností fajn, do malinko větších snesete kráááásně 50, jak je místnost větší, jak 5x5m, rovnou se vrhněte na větší 55, 60. (Pokud můžete samozřejmě - neříkám, že se to musí, ale že to je fajn.)
uživatel
Antonín
17.02.2009, 16:29.07

Jestly to máš kosek do polska tak si tam zajed a kup televizi tam tady tato ted v avansu ,necelých 19000 kč ale dá se v polsku koupit i levněji,když to máš kousek tak potom nemáš ani problém s reklamací.

TELEWIZOR SONY LCD KDL-40L4000
uživatel
habr
17.02.2009, 16:35.30

Až ted jsem si všiml že dáváš přednost tomu Philips 42PFL7403D, FULL HD 100Hz ten se dá v polsku koupit za 21000 kč.
uživatel
habr
17.02.2009, 16:45.02

habr: díky za info. Mám to blízko do Jelenie Góry, tak to bych se tam mohl zajet podívat. Dík za typ ;)
uživatel
King
17.02.2009, 16:47.29

habr: no jo, máš pravdu. Je to tam daleko levnější. To se tam budu muset zajet juknout.
uživatel
King
17.02.2009, 16:49.21

Kupujte televize v Polsku,Mongolsku,Francii a Pandžábu..
Po koupi se ihned dejte na modlení at se Vám to nezačne srá***t.
Protože pokud ANO tak se z toho osypete a budete to tahat,vozit a posílat sem a tam.A pěkně se Vám prodraží...
Tak rozmyslete zda se Vám těch pár ušetřených zlatáků vyplatí ušetřit..
Na netu mužete odkud koliv koupit Fééén na vlasy za 300kč to je jedno....
Ale velkou drahou neskladnou a těžkou TV nedoporučuju nikomu...
uživatel
pat
17.02.2009, 16:58.00

Ad: Antonín - nemohl by zalec v oboru dát tip na LCD s LED podsvícením? V běžných informacích se o to moc nepíše.Dík.
uživatel
Displej
17.02.2009, 17:02.14

pate, nemáš pravdu, asi proto, že o tom nic nevíš.Pokud to není daleko, je nákup v Polsku naprosto bez problémů, včetně záruky.
uživatel
kuba
17.02.2009, 17:03.08

@MilanC

No tak strašně špatně bych to zase neviděl.Mnohé TV již mají clot CL a pak můžeš decodér MPEG4 v nejhorším dokoupit.Otázkou je na kolik to pak vyjde.
Co se týče nákupu v Polsku, mají to tam sice levnější, ale docela sdílím názor pata. :-/
uživatel
Ajap
17.02.2009, 17:20.44

Kuba
a já jsem někde psal že nebude záruka ??
Já jen psal že to bude tahat sem a tam do auta z auta atd...prostě starost.
Není nad to to koupit někde (i když to jsou jen fajnový prodejci)tam kde se proto přijedou a v případě závady odvezou.
Pochybuju že Zbygniew Kacewski si proto přijede třeba do Prahy..
Neee ty to povezeš tam...
ale je my to fuk třeba se to nerozbije bavíme se jen o tom co bude...
uživatel
pat
17.02.2009, 17:22.02

RE: Kterou LCD RE:pat

Já to má do polského většího města 14 km do českého na jednu stranu 30km na druhou stranu 35km ,zatím vše co jsem si chtěl v polsku koupit bez problému,když to neměly na skladě ,přijedte si pozitří ale možná už to tu bude zítra .U nás prostě nemáme a tímto hasne.Samozřejmě nechat si doklad o koupi plus při další návštěvě polska potvrdit.Uvedu příklad v lednu se narodil sestře syn koupil jsem ji v polsku to nejlepší co je na trhu monitor dechu + chuvička angelcare ac 401 u nas s poštovným okolo 4600 kč ,v polsku 3600 kč v kameném obchodě je to nový typ neměl ho na prodejně zajistil do 24 hodin a předemnou volal hlavnímu distributorovi pro polsko a sjezdil ho že ho neinformovali o novém výrobku a nezaslaly propagační materiál.Proč nekupovat když je tam levněji a stejné zboží co u nás a mám to blíž,už roky tam kupujeme rozbourané prasata,očistěné a doma si pak uděláme jen zabijačku ted vycházelo 1kg živé váhy na 26 kč a za rozbourání a očistění jen 250 kč.Tak nehan něco co si sám nevyzkoušel.
uživatel
habr
17.02.2009, 17:28.34

@Habr

Pokud to máš 14 km tak je to jasný....ale takových moc není
Pro mě by to byl výlet na celý den....
A není lepší se do Polska rovnou přestěhovat a bydlet tam když je to tam tak fajn.. :)
A nechat se přejmenovat na Habrczinski ??? :))) :)))
Já vím jsme protivnej neber to vážně..
uživatel
pat
17.02.2009, 17:48.39

RE:pat

Stěhovat se ani nemusím poláka souseda přes cestu už mám ted v tom městečku co jezdím stojí barák okolo 3 mega starší,v polských okolních vesnicích to není levnější tam se puda dědí s generace na generaci.U nás to koupil za 750000 kč to samé a do polska do práce dojíždí těch 14 km.A už se tu byli dívat další,aspon to nebude chátrat,a poláci u nás ve fotbale už hrají dlouho.
uživatel
habr
17.02.2009, 18:37.53

pat

Re: Neee ty to povezeš tam...
A kdo to za tebe odveze tady? :)))
Jinak mnoho větších prodejců v polsku zboží které si nakoupíš, tak ti ho dovezou až domů a zdarma. Funguje to, to mě věř.
uživatel
kuba
17.02.2009, 18:56.31

doporucuji TV LCD Finlux,bezkonkurencne pro me nejlepsi nejprirozenejsi obraz,bohuzel je nikde nemaji na prodejnach,pouze nakup pres net,ale mam jednu a vyplatilo se ji koupit
uživatel
bbcman
17.02.2009, 19:05.46

Jediná správná volba Full HD LCD je:

http://www.samsung.com/cz/consumer/detail/detail.do?group=television&type=television&subtype=lcdtv&model_cd=LE40A856S1MXXH&pid=cz_home_image1_850LCDTV

http://www.samsung.com/global/experience/ifa2008/index.jsp
uživatel
mudrsat
17.02.2009, 19:32.33

Mým velkým hobby je fotografování, dovolím si říci, že mám pro zobrazení dost vycvičené oko.
A snad jako druhé hobby mám čumět v krámě na televizory a porovnávat. Všeobecně lze říci, že nejlepší barevné podání a hloubku barev mají televizory Philips, a tvůj vybraný kandidát 7403 ve vel 42 je určitě skvělá volba, doporučuji, máme jej v rodině, spokojenost až za roh.
Jak tvrdí Antonín, když PHILIPS, tak s podsvícením LCD, tady bych nesouhlasil. Sice mají větší kontrast a snad i jiné vychytávky, ale obraz mi přijde barevně dost do studena, přitom stojej při stejné velikosti téměř dvojnásobek. Ani kdybych vyhrál Bingo, nešel bych do něj, raději bych si po 5 letech koupil další jiný.
Ať se nikdo nezlobí, ale na další místa bych dal LCD Pioneer, SHARP, SONY, LG ...... a třeba SAMSUNG by byl až dost vzadu.
uživatel
Nervoš
17.02.2009, 19:53.58

Chlapi take znova opakuji LCD dělá nejleší Phillips.Jasně řady 7 čkove a 9 tkovéjedině. Obraz i na sd u mě ARD,ZDF,3 sat,Vox atd velice,velice kvalitní, musíš si s telkou pohrát má spoustu tlačítek na vyladění všeho.Jak jsem psal mam model rok stary 32 PFL 7862 D,velmispokojen.Kupovan ve vvv.Velkosklad cz ceske budejice. druhy den doma i s kytkou.Mě stála tehda 28000.- kcs za tu cenu jsou dnes i lepší filipsi . ber ho. R^
uživatel
jenicek
17.02.2009, 23:20.25

Pěkný obraz mají i Sharpy, navíc+1rok záruky a servis celé 3roky u zákazníka grátis!!! ;)
uživatel
Ajap
17.02.2009, 23:33.47

Pokud

budeš sledovat SD +analog,což u tebe zatím připadá v úvahu ,nepíšeš nic o PC,tak jedině plazmu panasonic px80,pokud přejdeš na HD tak pz80/v březnu mají vyjít nové modely se sníženým odběrem/,LCD tě jenom zklame!!!
uživatel
spyko
18.02.2009, 00:59.37

tak jste tazateli pochválili vše co se dá koupit,ne tady není možno získat na toto radu,každý radí to svoje,to je pochopitelné
uživatel
pierrepetr
18.02.2009, 07:52.00

So genau !!! :-/
uživatel
Ajap
18.02.2009, 11:13.32

Kdyby jen to.
Ale povětšinou je to neznalý amatérský a naivní text. Sice s dobrým srdcem a snahou, ale úplně bez ceny.
(Srovnává se často nesrovnatelné, neuvádí se přesné typy, o verzích firmware ani všech! nastavených parametrech se ani neodvažuji plknout, ba mnohdy nejsou ani velikosti, srovnávají se nenastavené nebo různě nastavené televizory, někde v obchodech pod osvětlením pro obchod, na nesrovnatelných signálech, povětšinou možná i různě připojených (co bože chcete uvidět na tv, kam posílají analogový PAL a to je situace v 99% českých obchodů...to jsou pak informace, které je fakt lepší nečíst.)

Já jsem nikde netrvdil, že Philips...ani náhodou. Tvrdil jsem, že když LCD tak jedině s LED podsvícením, protože jedině taková LCD může poskytnout obraz pro filmová data srovnatelný s vyspělými plazmami. Nicméně žádná LCD, co jsem kdy viděl (a to rozhodně ne ty, co se tady povalují v různých směšných datartech), neměla obraz srovnatelný s Kuro. Ani přibližně. (Koupit si ovšem Kuro nemusíte, není to povinné. Je to dost drahé a možno říci i předražené, i když v 50 palcích ani možná ne tak moc. Kupte si klidně Sony řady X nebo Samsung řady 9, nebo Philips řady 9000 nebo úpln ěklidně i něco jiného. Moje prachy to nejsou.)
uživatel
Antonín
18.02.2009, 12:34.05

No Antoníne, prosím tě, a pro koho tady ty píšeš když ne pro amatéry ? Já zmínku o značce KURO slyším poprvé, lidé tu hledaj informaci o televizoru pro běžný život, běžně dostupných a cenově normálních, tj cca do 30 tis. u velikostí do 47. Je jasné, že televizor této velikosti za 80 tisíc bude asi zase v jiné kategorii.
Výrobci posílají své televizory do obchodů vesměs se zbytečně nastaveným kontrastem a jasem, aby v regálu na sebe strhly pozornost. Necvičené oko ale už nevidí, že nejsvětlejší partie už jsou často jen přepaly _ místa bez kresby. A doma, že by mělo být pro umístění televizoru vybráno vhodné místo, aby slunce nepřesvětlovalo místnost, či nesvítilo až na displej, tomu se věnuje včeeobecně málo pozornosti.
Jinak k signálům. Asi i když do největšího šmejdu z Číny pustěj brue ray signál, tak bude obraz brát divákům dech. Ale zatím asi takový signál bude velmi okrajovou záležitostí, proto by zájemce právě měl věnovat pozornost tomu, jak se televizor vyrovná s normálním _ nejpoužívanějším signálem. A tady rozdíly opravdu jsou.
K původnímu dotazu jsem napsal tazateli, že jeho typ PHILIPS LCD 7403 je hodně dobrá volba, výborné barevné podání, dobrá doba odezvy, hodně dobrý kontrast, dobré zpracování všech druhů signálů, na televizi nadstandardní zvuk.
uživatel
Nervoš
18.02.2009, 13:16.37

Mně je jedno, co sem kdo píše, já se tím neřídím.
Jenom mne udivuje odvaha vyslovovat razantní soudy bez nejelementárnějších znalostí.

Jestli je pro někoho normální signál analogový PAL, tak mu vřele doporučuji nekupovat si žádnou plochou televizi. Je to škoda peněz a bude dozajista zklamán.
Možná pak nikdy nepochopí, proč jsou na světě lidi jako jsem třeba já, proč hlásají něco o úhlopříčce, něco podsvícení LED.

NIC Z TOHO, CO JSEM O TELEVIZÍCH NAPSAL ZA POSLEDNÍCH PĚT LET ABSOLUTNĚ NEPŘEDPOKLÁDÁ POUŽÍTÍ ANALOGOVÉHO PAL!!!! Snad v nějaké nouzi, nebo pokusu, ale to je vše.
uživatel
Antonín
18.02.2009, 13:31.21

Zásadní nesouhlas

Cituji tě : Jestli je pro někoho normální signál analogový PAL, tak mu vřele doporučuji nekupovat si žádnou plochou televizi. Je to škoda peněz a bude dozajista zklamán.
Třeba bude zklamán, ale každý člověk se vyvíjí, bude zklamán a proto dříve nebo později přistoupí na zajištění zdroje kvalitnějšího signálu.
Nesmíš zapomínat, že pro většinu lidí je nemyslitelné koupit si vše naráz, nakupují to postupně. Od tebe je skvělé, že tu šíříš určité vize, kultutu příjmu, to je pro nás moc důležité, ale tato vize se realizuje postupně a pomalu. Sám nechápu, proč se prodává tolik SD sat.receiverů, někdo fakt prachy nemá, ale koupit si nyní SD je vyhazování peněz. Někde jsem četl, že se letos prodán u nás 600 tis. plochých televizorů !!!!
Antoníne, je mé velké právo s tebou i občas nesouhlasit :)
uživatel
Nervoš
18.02.2009, 15:30.22

Nesouhlasit si můžeš, celkem s čím chceš. Asi vůbec nevíš, co vlastně píšeš. Analogový PAL není nutné používat už od začátku digitálního vysílání, už možná více jak deset let. To vůbec nesouvidí s SD/HD.
Ani SD přijímač se k plochému televiznímu příjímači NESMÍ připojit analogovým PAL signálem. Jinak je plochý televizor naprosté vyhazování peněz oknem a jakýkoliv obyč. CRT poskytne lepší službu.

P.S. Souhlasíš se mnou v tom, že integrální tvar Maxwellových rovnic má stejnou vypovídací hodnotu jako diferenciální tvar, ale diferenciální tvar se lépe hodí k odvození Ohmova zákona? Nebo budeš zásadně nesouhlasit, aniž bys moc tušil, o čem je řeč?
uživatel
Antonín
18.02.2009, 15:59.58

S Maxwellovými rovnicemi ze mně asi chceš udělat blba, ale to je mi fuk. Jsem starší člověk, v životě jsem je nepotřeboval a ani se mi nechce nahlížet do Wikipedie o co kráčí.
Ale už moje babička říkávala, že každé přirovnání kulhá a tady opravdu kulhá.
Možná jsem pako, ale nechápu, proč dáváš rovnítko mezi digitální vysílání a kvalitu. Slyšel jsi někdy o digitální kvalitě třeba UPC ? Tak to mají v reklamách. A já to mám doma, takže konkrétně tento digitál je bída s nouzí.
Mám i zkušenost z vysmívaného PAL systému, který jsem míval spíše kvalitnější, než digitální UPC.
A během krátké doby ani jiný signál než digitální nebude, takže není důvod někomu říkat Nekupuj si LCD, je to pro tebe škoda Většina lidí má fakt skoro hluboko do kapsy a své kvalitní koukání na bednu si musí řešit postupně, pro mnoho dalších to zůstane nedostupné.
uživatel
Nervoš
18.02.2009, 16:55.41

Někdy se tady člověk opravdu zasměje...Třeba když si někdo myslím, že se něco dozví o Maxwellových rovnicích z Wikipedie. Jasně, proč ne, když se ještě podívá, co je to divergence, rotace, co udělaj s vektorovým, nebo naopak skalárním polem, podívá se na externí odkazy s odvozením třeba toho Ohmova zákona. No řekl bych, že pro člověka bez slušnýho matematickýho zázemí to je práce aspoň na rok... :)

Ale nikoho tu neshazuju, jen mě překvapuje naivita některých lidí.
uživatel
Fantomas
18.02.2009, 17:23.24

Nahlédnutí na Maxwellovy rovnice do Wkipedie byla samozřejmě nadsázka jako protiváha na jejich vzpomenutí Antoníem ohledně původního dotazu jaký LCD ;)
uživatel
Nervoš
18.02.2009, 21:49.51

Jak malé děti

se tu trumfujou,ty rovnice potřebujou jiní lidé než ten co se ptá na LCD.
uživatel
spyko
24.03.2009, 13:35.22

Jakou LCD TV 26=?

Dobrý den.Chci si koupit LCD TV 26"(66cm).Moc se v tom nevyznám.Rozhoduje u mě víc kvalita než cena.Zdá se mi, že v této relaci(26") je menší výběr aparátů s vysokým rozlišením a krátkou odezvou(méně než 8ms).Který přijímač dle vašich zkušeností tohle splňuje?Děkuje Josef.
uživatel
zavřel