18.02.2009, 17:41.15 | |
Topfield TF 5010 PVRDobrý den,pořídil jsem satelitní přijímač se 2 tunery a dvojitý konvertor,zpočátku bylo vše v pořádku,nahrávka 2 různých pořadů + sledování třetího probíhala bezproblémově,ted když se pokouším nahrávat a sledovat jiný program,nahrávka se při přehrávání zastaví asi v 50% s hlášením program není k dispozici nebo je zablokovaný,v případě nahrávání 2 programů,se jeden nahraje v pořádku(prima) a druhý opět do 50%(nova),starší záznamy které byly v pořádku se zasekávají a každou minutu se objevuje autorizační tabulka,podle servisu je přístroj OK a problém je v kartě,už jsem vyzkoušel 3(trade and technologi,gital)bezvýsledně,uvítám jakoukoliv radu,nebo tip,za odpověd předem děkuji. |
![]() domic |
18.02.2009, 17:50.13 | |
domicskús reset prijímača a pripadne zformatuj disk |
![]() milanko95 |
18.02.2009, 17:56.28 | |
RE: Topfield TF 5010 PVRpři resetu příjdu asi o veškeré nahrávky?prosím reset jak na to? |
![]() domic |
18.02.2009, 18:11.28 | |
RE: Topfield TF 5010 PVRpři resetu přístroje přijdeš o setting, to znamená že se Ti vymažou všechny družice a naladěné TV a rádio kanály, jenže tohle Ti asi nepomůžebýt tebou mrknu zde neexistuje nový software který opravuje nějaké ty chybičky které se skoro vždy najdou a potom už zbývá pouze HDD, ten když zformátuješ, tak to doslova vymažeš do mrtě, pokud ani tohle nezabere a chyby se budou projevovat i nadále bude asi vadné sektory a bude nutná výměna, napsal jsem to dost polopatě, takže by to mělo být jasné a srozumitelné, zatím a snad to klapne. |
![]() poky1 |
18.02.2009, 18:11.57 | |
RE: Topfield TF 5010 PVRBuh vi, co to je za serii?Vzdyt uz je prodava i Makro v kompletech. |
![]() Saxon |
18.02.2009, 18:14.44 | |
RE: Topfield TF 5010 PVRdisgrafik jak Brno, zde = zda, HDD harddisk, bude = budou, ty woe Jirásek asi nebudu :))) |
![]() poky1 |
18.02.2009, 18:24.32 | |
RE: Topfield TF 5010 PVRhned se do toho pustím,dva měsíce v servisu a na nic nepřišli,nejde nějakým způsobem přes pc zkontrolovat harddisk? |
![]() domic |
18.02.2009, 18:28.32 | |
RE: Topfield TF 5010 PVRjakej servis to byl? :O |
![]() poky1 |
18.02.2009, 18:34.57 | |
RE: Topfield TF 5010 PVRna opravu to posílal prodejce,údajně autorizovaný servis praha |
![]() domic |
18.02.2009, 18:41.44 | |
RE: Topfield TF 5010 PVRmůžu použít ke stažení nahrávek(popř. aktualizaci) USB,nebo musím použít takový ten servisní konektor? |
![]() domic |
18.02.2009, 18:44.49 | |
domicmozes aj usb |
![]() milanko95 |
18.02.2009, 18:45.40 | |
RE: Topfield TF 5010 PVRaktualizace firmware Over-The-Air, to znamená že by si to z Astry 19,2 natáhne samo, pokud je a komunikovat s PC by to mělo snad i přes USB |
![]() poky1 |
18.02.2009, 19:14.36 | |
RE: Topfield TF 5010 PVRno aj mne to obcas robilo,,,ale ja myslel ze zly signal,,,,no a nemoze to byt aj modulom?? modulmi? decoderom? aky criptoworks-modul pouzivas... ja som mal predtym ten klasika modry,,,,a teraz mam od Masccomu,easyTv a myslim ze sape lepsie jek ten modry,,, |
![]() markes |
18.02.2009, 19:20.05 | |
RE: Topfield TF 5010 PVRto zrovna není moc logické, když se mu sekají a mrznou starší záznamy na HDD, tak kartu můžeš mít i v šuplíku :))) |
![]() poky1 |
18.02.2009, 20:28.52 | |
RE: Topfield TF 5010 PVRPřístroj bude pravděpodobně skutečně v pořádku. Dle popisu mi to připadá, že nahrané pořady nebyly zcela dekódované. Při přehrávání to pak hraje jen do okamžiku, než se začal nahrávat kódovaný signál. Bohužel Topfield to takto dělá. A pak stačí, když se na kartě změní zápisy a program se již nedokáže dekódovat (v nahrávce jsou použity jiné klíče, než ty, které jsou aktuálně dostupné na dekódovací kartě). To samé nastává při nahrávání ze dvou kódovaných stanic v jeden okamžik. Při nahrávání se karta použije pro dekódování jednoho z nich, a ten druhý se nahraje v kódu. Je potom nutné tuto zakódovanou nahrávku dekódovat (viz manuál). To, že je zaznamenaný pořad zakódovaný se pozná podle znaku dolaru u názvu pořadu v seznamu nahrávek. POkud je dolar zelený, znamená to, že se jedná o dekodovanou nahrávku z kódované stanice. Pokud je celý žlutý, je nahrávka celá zakódovaná a pokud je žlutozelený, pak je částečně dekodovaná, v obou těchto případech je nutné nahrávku co nejdříve dekódovat, než se změní zápisy na kartě. |
![]() jirka77 |
18.02.2009, 20:50.34 | |
RE: Topfield TF 5010 PVRno pokud je toto pravda, tak je to krám první třídy :-/ |
![]() poky1 |
18.02.2009, 21:02.51 | |
RE: Topfield TF 5010 PVRNo, pokud nahrává ze dvou stanic, které pro dekodování potřebují jednu a tu samou kartu, pak se obávám, že přijímači nic jiného nezbude, než dekodovat jeden záznam rovnou a ten druhý nahrávat v kódovaném transport streamu. Takto se chovají Topfieldy standardně. V přístroji lze nastavit i sdílení karty, ale to samozřejmě musí podporovat také modul, což ne vždy je skutečností. Mne osobně se podobná funkce nepodařila u kombinace Diablo+Technisat Cam nastavit, ale je fakt, že jsem tomu moc času nevěnoval. Navíc, zakódovaná nahrávka lze jednoduše dekódovat a to tak, že se pustí nahraný pořad a znovu se pustí nahrávání (vytvoří se kopie souboru, která je ale už dekódovaná). Lze to provést i při rychlém převíjení, takže tomu není třeba věnovat ani tolik času. Nedokážu říci, jak to mají vyřešené jiné přístroje, tento Topfield je můj první dvoutunerový, ale po zkušenostech s předchozím přijímačem bych Topfielda nevyměnil. Je to spolehlivý a kvalitní přijímač a i jeho brzký HD nástupce bude zase Topfield. |
![]() jirka77 |
18.02.2009, 21:03.35 | |
to:jirka77Popsal jste to úplně přesně,včetně těch barevných dolárků,bohužel k přístroji mám jen několikastránkový překlad,je tam stručně popsaná problematika kod. a dekod. nahrávání,s tím že pro přehrávání kodované nahrávky potřebuji předplacenou kartu(tu samozřejmě mám),rozumím tomu dobře,že dekodování probíhá automaticky,nebo při přehrávání záznamu a nebo snad manuálně?většinou záznam pouštím do 48 hod,to se zápisy na kartě mění tak často?omlouvám se za tolik otázek a za radu předem díky |
![]() domic |
18.02.2009, 21:05.01 | |
RE: Topfield TF 5010 PVRa proč to teda dříve chodilo? |
![]() poky1 |
18.02.2009, 21:16.23 | |
RE: Topfield TF 5010 PVRtakže stačí jenom přehrávka s rychlým posuvem,nebo spustit přehrávku a do toho znovu rec.,nahrávám většinou jen jednu stanici + další sleduji,hned to vyzkouším,ten problém mám tak půl roku,takže přístroj používám jako obyč. sat. tuner,jesli to pojede tak vám velké Díííííky! |
![]() domic |
18.02.2009, 21:33.00 | |
RE: Topfield TF 5010 PVR@poky: Přístroj nahrává transport stream, tedy to, co se skutečně vysílá se všemi daty tak, jak přijdou ze satelitu. A buď je dekoduje, nebo ne. Pokud se ukládá nedekódovaný transport stream, tak se ukládá s kódováním, které odpovídá určitým klíčům, které máte zaznamenané na kartě. Záznamy na kartě se čas od času mění (jak často, to je asi různé u různých providerů). No a pokud se změní, tak už ty klíče neodpovídají tomu, co bylo vysíláno přo záznamu. A problém je na světě. Klíče na kartě nedokáží záznam otevřít. Proto to dříve šlo a teď už ty staré záznamy přehrát nejdou a ani už nikdy nepůjdou.@domic: Dekódování probíhá automaticky, pokud je k dispozici karta, která záznam dekóduje. A samozřejmě, pokud není momentálně používána pro dekódování něčeho jiného. Příklad: Pokud nahráváte jenom Novu a díváte se na pořad, co zaznamenáváte, je to O.K. Pokud ale dáte nahrávat Novu, chvilku na to přepnete na Primu a tu začnete také nahrávat a současně se na ní budete dívat, uloží se prima O.K., ale Nova bude mít žlutozelený dolar, protože její začátek bude dekódovaný, ale od chvíle přepnutí na Primu už to bude kódované. Pokud ale z Primy během záznamu přepnete třeba na ČT1 a budete se na něj koukta, pak i nahrávka z Primy bude částečně dekódovaná. tedy dekóduje se vždy ten program, který je aktivní (který vám jde do televize) Pozor, pro zmatení přijímače stačí i to, když na sledovaném kanále přepnete třeba zvukovou stopu na jiný jazyk. I to už je pro něj změna parametrů a od té chvíle už zaznamenává kódovaný signál, i když jste pořád na tom samém kanále. Doporučený a osvědčený postup pro dekódování zakodované nahrávky: V době, kdy nechcete přijímač na nic používat jděte do sezanmu nahrávek. Spusťte přehrávání nahrávky, kterou chcete dekódovat (žlutý nebo zelenožlutý dolárek), jakmile začne záznam hrát, stiskněte znovu červené tlačítko pro nahrávání. Zobrazí se info, že probíhá přehrávání a zároveň vytváření kopie nahrávky. těsně před koncem (to je důležité!!!) reprodukované nahrávky ukončete záznam kopie. Pak by měl být symbol dolaru u nově vytvořené kopie už zelený. Původní nahrávku, která je částečně kódovaná, můžete smazat. Po změně klíčů, nebude k ničemu. Pokud budete chtít dekódovat ve zrychleném přehrávání, spusťte nejdřív rychlé přehrávání a pak nahrávání, na konci nejdřív skončete nahrávání a pak rychlé převíjení. Jiné pořadí by se přijímači nemuselo zamlouvat. bohužel nahrávky, které Vám už teď karta nedokáže rozkódovat jsou už ztracené. |
![]() jirka77 |
18.02.2009, 21:38.30 | |
RE: Topfield TF 5010 PVR@domic: Ano, to stačí, jak píšu výše. Ale půjde Vám to pouze u těch nahrávek, které v tuto chvíli ještě dokážete celé přehrát (a mají žlutý nebo žlutozelený dolar). Ty starší, které jsou zakódované a které už Vám karta neotevře, jsou bohužel ztracené. |
![]() jirka77 |
18.02.2009, 22:08.20 | |
RE: Topfield TF 5010 PVRtrochu mě mate,že dřív nahrávání probíhalo normálně,to by musely být klíče u dekodovací karty (gital),měněny až v polovině lonského roku(to začaly tyto potíže),platí tento postup pro odkodování (zakodované) nahrávky i v případě - nahrávám pouze(čt 1) jeden prog. a druhý (nova) sleduji? |
![]() domic |
18.02.2009, 22:23.19 | |
RE: Topfield TF 5010 PVR@jirka77 díky za info, mimochodem nepoužíváš tenhle nick i jinde? Mám pocit že Tě znám. |
![]() poky1 |
18.02.2009, 22:42.21 | |
RE: Topfield TF 5010 PVR@domic ano, platí Jak se měnily klíče v minulosti, to opravdu nevím. u mně to takhle funguje od začátku (Topfielda mám asi dva roky)@poky V podstatě se v jiných diskuzích než satelitních nevyskytuji a to (přiznám se) ještě dost sporadicky. Dříve jsem trochu více psal na zahraniční fórum k PremiuX, ale to skončilo s příchodem Topfielda:-) Tento nick používám asi poslední rok, protože můj původní nick se začal různě objevovat na fórech aniž bych já sám tam něco napsal... |
![]() jirka77 |
18.02.2009, 23:11.30 | |
RE: Topfield TF 5010 PVRtakže můžu ještě vyzkoušet sdílení karty,bylo by řešení vnutit tam druhý modul s kartou?odesílal jsem dotaz na tento konkrétní přístroj (můžu sledovat a současně nahrávat jiný program,bez nutnosti dodatečného dekodování nahrávky?) na několik E-shopů a odpověděli že to není problém,ale jak vydím i podle vaší zkušenosti tak je,takže můj přístroj vlastně funguje jak má |
![]() domic |
19.02.2009, 03:16.22 | |
Topfield TF 5010 PVRJá mám Topfielda 6010 PVR a co se týká nahrávek chová se přesně tak jak popisuje jirka 77. Byl jsem konzultovat tuto problematiku v Antenexu - autorizovaný dovozce, ale vedoucí mi nic podstatného neřekl. Tvrdil, že je to problém moulu, ale jaký tam dát, aby to fungovalo neporadi, spíš se snažil ze mne udělat hlupáka. Problém je v tom, že můj Topfield, asi i zde uvedený typ neumí vnitřně sdílet dekódovací kartu. (slyšel jsem, že to umí Dreamboxy, pravděpodobně i některé jiné přijimače). Zkoušel jsem dát do druhého slotu také dekoder Crypto a druhou kartu (provotuji SL a mám doma dvě karty), ale nijak to nepomohlo, Topfield se choval stejně, t.zn jeden program odkódovaně a ostatní zakódovaně. Dekódování provádím co nejdříve po pořízení nahrávky, ale na rozdíl od jirky77 nechávám nahrávku doběhnout až do konce, nijak to neruší. Začátky, konce a reklamy upravuji v PC. Jinak ale proces dekódování tímto způsobem považuji za velmi otravný. Údajně existuje nějaký TAP, který toto zařídí třeba v noci když není Tpfi používán jinak, ale zatím jsem ho nenašel. Jinak měl jsem již několit sat. přijímačů, ale taento Topfield se mi zatím jeví jako nejspolehlivější a jsem s ním velmi spokojen. |
![]() Patrik |
19.02.2009, 17:48.05 | |
RE: Topfield TF 5010 PVRMůj prodejce se k tomu staví úplně stejně jak popisujete.Takže druhý dekodér s kartou ,ani nemusím zkoušet.Dékodovat nahrávku se mi nedaří ani jedním tady popsaným způsobem a to dekóduji okamžitě po nahrávce.Včera jsem nahrával 1 program(nova) asi po pěti minutách souběžně druhý(prima) a sledoval jsem 3 program(čt1).Výsledek - nova nahrávka kódovaná,prima nahrávka jde bez problémů přehrát a to jsou obě dvě označené zeleným dolarem.Vědět to dřív koupím 2 tuner.přístroj s možností sdílení dekod. karty,ale tento typ mi opravdu tímto způsobem (bez nutnosti dodatečného dekódování)fungoval a to tak prvího půl roku. |
![]() domic |
19.02.2009, 20:44.28 | |
RE: Topfield TF 5010 PVRA ještě několik hloupých otázek (předem se za ně omlouvám, nemyslím je nijak špatně): jak bylo nastavené nahrávání? Spouštěl jste ručně, nebo programoval? A nahrával jste z rozdílného tuneru? Tedy Novu na tuneru 1 a Primu na tuneru 2 (například)? A jak máte zapojenu anténu do přístroje? Máte každý tuner na samostatné LNB (nebo na dvojité LNB), nebo to máte prosmyčkované z jednoho tuenru do druhého?Jinak předpokládám, že přijímáte programy ze Skylinku (resp. CS Linku/Gitalu). Tam jsou totiž Přima a ČT na stejném transpondéru, ale Nova je na jiném. Tak jak to popisujete to vypadá, že sice jste nejdříve nahrával Novu, ale pak se na stejném tuneru pustila nahrávka Primy (která, protože je na jiném transpondéru odpojila tu původní Novu) a vy jste se klidně mohl koukat na ČT, která je na stejném vysílači jako Prima. To by mohlo být, ne? Pak by to pro Vás byla dobrá zpráva, že Váš modul podporuje sdílení karty, protože jinak by Prima byla zakódovaná, když jste se díval na čétéčko. Mimochodem - ta Nova se nahrála jenom těch pět minut, nebo se nahrálo tolik dat, kolik se mělo, tedy soubor o velikosti odpovídající původně zamýšlené délce nahrávky? |
![]() jirka77 |
19.02.2009, 21:32.02 | |
Topfield TF 5010 PVRTo jirka 77: Vaše otázky jsou asi určeny pro domoce, ale ještě mohu přidat trošku do mlýna. Můj Topfield je dvoutunerový, tunery mám zapojeny samostatně, každý má svůj LNB. Svého času jsem, koukal na rakouské ORF prostřednictvím modulu irdeto (tento systém je již vypnutý). Pokud jsem nahrával na jednom tuneru ORF třeba 1 a na druhém tuneru třeba Primu, bylo vše OK, oba programy se nahrály odkódovaně (byly označeny zeleně). Pokud však nahrávám dva různé programy z jednoho kódovacího systému, např. Skylink - Crypto, oba tunery se upnou vždy na jednu kartu a jeden je odkódovaný a druhý zakódovaný a to i v případě že jsou tam dva stejné moduly se dvěma stejnými kartami. Jinak ta úvaha s odpojením Novy mi moc nesedí, protože tyto situace jsou v přijímači poměrně dobře ošetřeny a můj přijimač prakticky podobné střety neumožní.Používám dekodéry Easy twin, tuším,že od Mascomu a nějaký modrý Cryptoworks od Philipse. Jnak mohu potvrdt osobní zkušenost, že pokud se něco změní na dekódovací kartě, tak programy nahratné před touto změnou již neodkóduje, eventuelně jenom částečně, ale v podstatě je to k ničemu. |
![]() Patrik |
19.02.2009, 21:53.37 | |
RE: Topfield TF 5010 PVR@Patrik: ano, pokud se nahrává ze dvou různých kódovacích systémů je vše O.K., všechny mé komentáře samozřejmě patřily k situaci nahrávání z jednoho kódovacího systému, tedy v tomto konkrétním případě se jedná o Cryptoworks.Jinak věřte nebo ne, ale ta situace s odpojením jednoho nahrávání jiným se mi již jednou podařila. Sice už nevím, jak se mi to povedlo, ale povedlo. Topík jenom něco v rychlosti žblebtnul o tom, že už se někde něco nahrává a že to musí odpojit a bylo hotovo. Možná náhoda, možná moje šikovnost, ale, přátelé, ten příběh je pravdivý:-) A protože domic píše, že se mu Prima nahrála O.K. a přitom se díval na jiný kódovaný pořad (tedy běžely v jeden čas dva dekódovací procesy v jednom systému Cryptoworks), vyvozuji, že problém nebude v nemožnosti dekódovat dva kódované kanály najednou, ale v něčem jiném. Ale jak píšu v otázkách, je třeba mít více informací. |
![]() jirka77 |
19.02.2009, 23:20.41 | |
RE: Topfield TF 5010 PVRPokusím se odpovědět,co vím,ale nejsem žádný odborník,za každou radu jsem vděčný.Nahrával jsem bez programování,tlačítkem record.Anténu mám zapojenou zvlášt, 1 coax do LNB 1,druhý do LNB 2.Kartu mám Gital,modul Cryptoworks.Nova se nahrála podle velikosti souboru celá,časově mi nesedí spuštění nahr. Primy a ukončení nahr. Novy při přehrávání se zasekne na 35%(tj. asi o 10 min déle,od okamžiku spuštění Primy),ale přehrávání poračuje(podle procent)dál.Obě dvě nahrávky hlásí jako zdroj Tuner 2.V seznamu(menu) programů,je možnost přepínání tunerů tady má každý tuner programy stejné,to se mění při spuštění nahrávky,kdy se (jak popisujete) tunery (v menu programů)rozdělí Tuner 1 - čt 1,čt 2,prima Tuner 2 - nova,nova cinema.Snad jsem to popsal alespoň trochu srozumitelně. |
![]() domic |
20.02.2009, 21:12.45 | |
@domicZapojení antény je tedy O.K., ale nesedí mi tam fakt, že píšete, že obě nahrávky ukazují jako zdroj Tuner 2, pak by to hovořilo ve prospěch mojí teorie, že byl jeden tuner v jeden čas využíván pro dvě různé frekvence (Nova a Prima nevysílají na společném transpondéru, Prina je na 12525 MHz a Nova na 11992 MHz). Tedy jestli k něčemu takovému došlo, pak je logické, že se Vám nemohlo z Novy nic nahrát. I když nechápu, jak to, že to přijímač dovolil bez nějakého varování, při manuálním spuštění by se to podle mne stát nemělo. Doporučuji, udělejte pokus: naprogramujte si záznam dvou pořadů ze dvou různých stanic ve zhruba přibližný čas (aby se částečně překrývaly), ale naprogramujte to tak, aby každý využíval jiný tuner (v nastavení záznamu to jde jednoduše nastavit). No a pak to zkontrolujte, jaký je výsledek. Myslím, že to bude O.K. a i kdyby byla jedna z těch nahrávek částečně zakódovaná, tak minimálně půjde dekódovat dříve popsaným způsobem. Dejte pak, prosím, vědět, sám jsem na to zvědavý. Díky. |
![]() jirka77 |
20.02.2009, 23:53.51 | |
to:jirka77Dnes jsem při nahrávce postupoval takto:ručně nastavil nahrávku Novy a přiřadil tuner 1,po 10 min přepnul na Primu(ta hlásí zdroj. tuner 2).Výsledek:při přehrávání nahrávka zamrzne asi na 50% s hláškou - program není k dispozici nebo je zablokovaný a to je označený zeleným dolarem(dekódovaná nahrávka).Při pokusu o odkódování,nastává stejný problém,obrazovka zamrzne ve stejné místě se stejnou hláškou.Vytvoří se kopie (copy)-1,(a ta při přehrávce opět zamrzne) je však už označena žlutozeleně(částečně kódovaná nahrávka).Vyzkouším ještě váš postup nahrávky a dám vědět.Opsal jsem parametry nastavení sat. přijímače,jen pro kontrolu. ---------------------------------------------------------- Nova - Astra 2 - 11992 H 27500 Prima - Astra 2 - 12525 V 27500 ----------------------------------------------------------- nastavení- název sat. - Astra 2 režim vyhledávání - Auto vyhledávání sítě - vypnuto FTA/kódované - FTA+ kódované tuner - (stejné parametry u obou) nastavení LNB - 9750/10600 ---------------------------------------------------------- nastavení LNB- název sat. - Astra 2 typ připojení(u Tuneru 1) - (není aktivní,nejde nastavit) typ připojení(u Tuneru 2) - oddělené LNB frekvence - 9750/10600 LNB napájení - zapnuto DiSEq C 1.1 - neumožněno DiSEq C 1.0 - MINI.B ---------------------------------------------------------- nastavení A/V výstupu- TV typ - Pal video výstup - S video(ten nepoužívám,mám zapojený pouze scart,ale při jiném nastavení mám obraz černobílí) VCR scart typ - extérní A/V UHF typ - Pal G UHF kanál - 36 ---------------------------------------------------------- Media Highway EPG - vypnuto |
![]() domic |
22.02.2009, 10:34.32 | |
RE: Topfield TF 5010 PVRDejte, prosím, vědět jak jste dopadl s tím programovaným nahráváním. Díky. |
![]() jirka77 |