19.02.2009, 10:02.06 | |
Lehce mimo.Rád bych požádal pánové o váš typ. Už mne nebaví poslouchat nekvalitní zvuk z vestavěných repro LCD TV (včetně k ní připojených SAT a dalších zařízení)a do domácího kina se mi ani moc nechce. Po staré nefunkční věži Aiwa ZX1800 mi ale zbyly 2 dost kvalitní bedny (hlavní repro 6 Ohm, surround 16 Ohm). Napadlo mě ty staré bedny využít. Jaký zesilovač dle možnosti s optickým vstupem byste mi pro připojení zvuku z TV a pro připojení těchto repro doporučili? Netřeba velký výkon, jde o panelákový pokoj a prioritou je spíš kvalita zvuku. Odpověď lze poslat i na cjg1@seznam.cz. Díky H. |
![]() honza sr |
19.02.2009, 10:17.46 | |
RE: Lehce mimo.Pouze pro tyto dost kvalitní bedny ten nejlevnější s požadovanou výbavou. Obávám se, že s optickým vstupem to neseženeš stereo, ale spíše vícekanálový. Optický vstup znamená, že D/A převod zařídí převodnik v zesilovači a ten nemusí být nutně kvalitnější než v tv nebo stb. Takže pokud nebudeš chtít do budoucna rozšířit počet reproduktorů, ani bych na jeho přítomnosti netrval. |
![]() Tomik535 |
19.02.2009, 10:45.35 | |
RE: Lehce mimo.Dík za názor. Konkrétní typ máš? Mně se docela líbila Yamaha HTR-6130B s docela solidním vybavením (vstupy, výstupy), nicméně dle vyjádření prodejce je určena pro rozsahy impedancí 6 až 8 Ohm, takže bych zřejmě s tím surroundem neuspěl a to by bylo docela škoda. |
![]() honza sr |
19.02.2009, 10:59.05 | |
RE: Lehce mimo.Reproduktor s vyšší jmenovitou impedncí klidně můžeš připojit.Ke kvalitnímu zesilovači i nižší.. ;) Neznamená, že když má 6ohm, že při určitém kmitočtu nemá třeba 2.. Kvalitní zesák(v řádu desítek tisíc) to nemůže ohrozit. Ale takový si nekoupíš. Ty nejlevnější šunky nebudu kokrétněji doporučovat. Bral bych to na váhu :))) Předpoklad je, že pokud bude některý o 2 kila těžší a nebude mít v sobě cihlu, že bude lepší. Větší trafo s pořádnými kondíky, větší chlazení pro výst. tranzistory budou prostě vážit víc. Na štítek s výkonem bych laikovi raději nedoporučoval koukat. Když ho někdo bude chtít uměle zvýšit, je to jednoduché..jiná třída, jiná zátěž, jiné zkreslení a hned je tu 1500W P.M.P.O. :bigeyes: Opakuji, pokud to chceš k těm aivám, vůbec ničím se netrap. |
![]() Tomik535 |
19.02.2009, 11:43.21 | |
K těm bednámti bohatě stačí AV reciver z aukra,za levný peníz koupíš sice starší ,ale kvalitnější stroj!Výběr je dost velký. |
![]() spyko |
19.02.2009, 12:18.06 | |
RE: Lehce mimo.Nic takovýho jako chceš, tj. malý výkon a velká kvalita neexistuje už z principu, to je jako u sat přijímače chtít vysokou kvalitu a sílu signálu zanedbatelnou :laughing: :laughing: :laughing: |
![]() TDB |
19.02.2009, 12:35.22 | |
RE: Lehce mimo.TDB: ty jsi fakt případ.Honzo, to, co chceš je úvaha v zásadě správná, ale polovičatá. CO to je přesně za reprobedny? protože jestli to jsou takové ty plasťáky se dvěma dráty, tak to moc veliká kvalita není. To si moc nepomůžeš a kupovat k tomu kvalitní zesilovač je jedno. Pak běž do bazaru kup cokoliv co má čudlík volume a připoj to k tomu normálně stereofonním analogovým kablíkem, tak jak ti poradil už Tomik535. Druhá možnost je založená na úvaze, že to jednou chceš mít správně a teď nechceš/nemůžeš utratit peníze a prozatím chceš použít zbylé reproduktory, ale jen na přechodnou dobu (méně než cca 2 roky, jinak platí varianta A.) Pak bys měl koupit AVrec se třemi HDMI vstupy a dobrým zvukovým procesorem. Ale to nebude méně něž okolo 10-20kKč, a pokud trochu budeš trvat na kvalitě, tak více. Nejlevnější je Yamaha, nerozumnější kompromis peníze/hodnota DENON, no a to poslední, co je teda vůbec nejlepší, to nevím. Na ty nejkvalitnější věci nemám od pana doktora povolení. |
![]() Antonín |
19.02.2009, 13:30.57 | |
RE: Lehce mimo.Tomíku a Antoníne dík! Předpokládal jsem, že se k problematice Antoníne vyjádříš a nemýlil jsem se Radu beru. Ty bedny mám vlastně dokonce dva páry, obojí ve dřevě (cca objemy 20,resp.30 lt). No, pohrabu se trochu v nabídkách a uvidíme. Podstata je zdá se, že jsem se obával těch 16 Ohm, což zřejmě padá. Docela bych do toho rád nacpal i varhany Yamaha. Dík pánové. |
![]() honza sr |
19.02.2009, 16:58.07 | |
RE: Lehce mimo.No ony nejsou ve dřevě, ale tipuji to v lepším případě na 12mm překližku, plechový basák od vietnamců, o střeďáku radši nehovořit a výškač z digitálek. Výhýbka z feritových cívek a elektrolytů. Vše propojeno zvonkáčem na dvou pérových konektorech(v lepším případě bez nich)..Ale v pohodě, když ti vyhovují, neměň ;) Já bych koupil nějaký zesák ze zastavárny a zaměřil se raději na ty reproduktory. |
![]() Tomik535 |
19.02.2009, 17:45.43 | |
RE: Lehce mimo.Před měsícem jsem řešil stejný problém. Chtěl jsem do menší místnosti dost kvalitní zvuk, zkoušel jsem více druhů reprobeden, tři typy zesilovačů.Shrnu-li to, ze všech kombinací byl zvuk lepší, než zvuk přímo z televize. Ale, zkoušel jsem i hudbu z rádií přes satelit, tam je už slyšet učitá komprimace, takže, pokud jenom k televizi, nemusí být sestaveno ze špičkových ingrediencí, stačí takový střed. Pokud ale bys na tom chtěl poslouchat i hudbu z lepších zdrojů (nekomprimovaná CD, ne MP3), pak bys asi měl volit komponenty o třídu vyšší, zvláště výhledově repráky. Němci pro špatný zvuk požívají výstižné slovo ěsto A co je už dobrý zvuk a co ještě těsto, to si musí vyposlouchat každý sám. |
![]() Nervoš |
19.02.2009, 18:07.18 | |
RE: Lehce mimo.Na Aukro, či v zastavárně se fakt nechá nakoupit dobře R^ |
![]() Nervoš |
19.02.2009, 18:54.39 | |
RE: Lehce mimo.No nějak jste chlapci někteří začali zcestně uvažovat. Jedny reproduktory jsou od Aiwy Z-1800, kterou asi znáte (neodborník by mi neodpovídal a ty druhé jsou staré teslácké, cca 30 let, to ještě kluci vietnamský pobíhali ve válce v džungli.To jen pro upřesnění. |
![]() honza sr |
19.02.2009, 21:57.14 | |
Pozri sa sem:http://hifi.slovanet.sk/bb/Nájdeš tam veľa zaujímavého, presne to čo potrebuješ vedieť. |
![]() Eman |