20.02.2009, 09:08.27 | |
Velikost paraboly-D2MACAhoj, četl jsem tvůj příspěvek a díval jsem se na tvou velikost paraboly 125/140ofset v kombinaci s motorem SG2100-je to v pohodě?AL nebo FE?Díky za odpověď |
![]() donkarlos |
20.02.2009, 09:15.51 | |
RE: Velikost paraboly-D2MACu takhle obrovskejch parabol v kombinaci s DiseqC motorem vždycky záleží v první řadě na umístění. ten motor to unese v pohodě, ale problém je vítr, potom se to při otáčení hrozně seká. když to budeš mít někde, kde je to chráněný ze stran nějakou zdí, tak to bude bez problémů. |
![]() vortimond |
20.02.2009, 10:00.27 | |
@donkarlosAhoj,Je to dural, motor to unese, ale jak už správně podotknul vortimond, ve větru tato sestava trpí.(hlavně motor a divák) Mám tu smůlu, že bydím ve velice větrné lokalitě a pravidelně, každý rok, zvláště v obdobích jaro+podzim se vyskytne pár dnů, kdy se kvůli kmitání antény v poryvech větru nedá dívat ani na Astru. Zároveň se ale této antény nechci vzdát kvůli příjmu 36E, kde je tento průměr potřeba ve spojitosti s upraveným LNB, ale taktéž i jiných družic, vyžadujících větší plochu antény pro bezproblémový příjem. Možná to někdy vyřeším menší anténou s multifeedem pro základní družice (1), stávající anténou fixně na 36E (2) a další podobnou anténou na motoru pro zbytek orbitu (3) + dream8000, přičemže signály z antén (2) a (3) půjdou přímo do tunerů A/B, abych se diseqc přepínačem zbytečně neokrádal o signál na velmi slabých družicích, popř. nevnášel zkreslení při příjmu transpondérů se SR 44950, kde už se vliv diseqc dokáže znatelně projevit. Musím si to ale ještě všechno důkladně promyslet. |
![]() D2MAC |
20.02.2009, 10:12.52 | |
Velikost paraboly-D2MACOk.Chlapi díky - jelikož mám možnost dobrého zavětrování tak do toho půjdu R^ |
![]() donkarlos |