Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
20.02.2009, 09:08.27

Velikost paraboly-D2MAC

Ahoj, četl jsem tvůj příspěvek a díval jsem se na tvou velikost paraboly 125/140ofset v kombinaci s motorem SG2100-je to v pohodě?AL nebo FE?Díky za odpověď
uživatel
donkarlos
20.02.2009, 09:15.51

RE: Velikost paraboly-D2MAC

u takhle obrovskejch parabol v kombinaci s DiseqC motorem vždycky záleží v první řadě na umístění. ten motor to unese v pohodě, ale problém je vítr, potom se to při otáčení hrozně seká. když to budeš mít někde, kde je to chráněný ze stran nějakou zdí, tak to bude bez problémů.
uživatel
vortimond
20.02.2009, 10:00.27

@donkarlos

Ahoj,
Je to dural, motor to unese, ale jak už správně podotknul vortimond, ve větru tato sestava trpí.(hlavně motor a divák)
Mám tu smůlu, že bydím ve velice větrné lokalitě a pravidelně, každý rok, zvláště v obdobích jaro+podzim se vyskytne pár dnů, kdy se kvůli kmitání antény v poryvech větru nedá dívat ani na Astru.

Zároveň se ale této antény nechci vzdát kvůli příjmu 36E, kde je tento průměr potřeba ve spojitosti s upraveným LNB, ale taktéž i jiných družic, vyžadujících větší plochu antény pro bezproblémový příjem.

Možná to někdy vyřeším menší anténou s multifeedem pro základní družice (1), stávající anténou fixně na 36E (2) a další podobnou anténou na motoru pro zbytek orbitu (3) + dream8000, přičemže signály z antén (2) a (3) půjdou přímo do tunerů A/B, abych se diseqc přepínačem zbytečně neokrádal o signál na velmi slabých družicích, popř. nevnášel zkreslení při příjmu transpondérů se SR 44950, kde už se vliv diseqc dokáže znatelně projevit.

Musím si to ale ještě všechno důkladně promyslet.
uživatel
D2MAC
20.02.2009, 10:12.52

Velikost paraboly-D2MAC

Ok.Chlapi díky - jelikož mám možnost dobrého zavětrování tak do toho půjdu R^
uživatel
donkarlos