| 02.03.2009, 18:16.29 | |
vypadavani Astry 1 ???Nechapu ale občas mi vypadava Astra 1 19,2st.včera třeba neslo nic dnes to jede vše. přitom počasi je uplne stejne pochopil bych kdyby byla chumelenice či dest ale takhle... na co se mam podivat? či nejaky rozumny vysvetleni..? jsem laik tak nevim ale štve me kdyz mi nejde Eurosport cz předem dik |
![]() tompr |
| 02.03.2009, 18:21.19 | |
RE: vypadavani Astry 1 ???zkus to znova naladit na 19,2 ... pravdepodobne to chytas "jen krajem" |
![]() Kataluk |
| 02.03.2009, 21:05.37 | |
RE: vypadavani Astry 1 ???Dosměrovat, zkontorolovat: Fka, celistvost kabelu, konvertor. Pokud nic z toho nepomůže zkusit vyměnit konvertor a potom bych teprve cokoliv ladil. Nejsilnější družice na obloze, to musí chodit jako víno. |
![]() lynxx |
| 02.03.2009, 23:40.09 | |
RE: vypadavani Astry 1 ???tompr napisal:Nechapu ale občas mi vypadava Astra 1 19,2st. či nejaky rozumny vysvetleni..? jsem laik tak nevim ale štve me kdyz mi nejde Eurosport cz ----------------------------------------------------------- Pokiaľ maš predplatné na multy balik tak Eurosport s českym dabingom ide toho času z Astra3, freq. 11992 H 27500 3/4. Platí to pre karty SkyLink MODRA 0D70 a BIELA 0D03 - Karta Gital 0D0F - freq. 11876 H 27500 3/4. |
![]() satmonter |
| 03.03.2009, 08:10.26 | |
Co vlastně vypadneS občasnými výpadky mám opravdu široké zkušenosti. Doporučuji zjistit, zda vypadne opravdu celá družice úplně na všech stanicích a jak to vypadá se signálem. Pokud ano, jde o mechanickou závadu, nevhodně upevněna parabola, nespolehlivý kontakt a podobně.Signál by měl být na úrovni odpojeného kabelu LNB. To je ovšem ten jednoduchý případ. Složitější je, pokud vypadávají pouze stanice v jistém spektru frekvencí, to je malér, který je způsoben vyzařováním satelitního signálu z pevných a satelitem ozářených ploch, například střech aut. Špatně zaparkované auto zruší čás spektra.Nevhodná poloha je matematickou funkcí délky vlny přijímané stanice. Tato situace se projeví výrazným poklesem kvality signálu, ale pouze na části kmitočtového spektra, ostatní stanice jsou beze změny a plně funkční. Auto odjede a je po problému. Poslední možností je odlaďovač signálu na jisté frekvenci, který je dán například skleněnou spojkou a dalšími možnými pasivním prvky trasy od LNB k přijímači.Změnou vlhkosti spoje se mění odladěná frekvence.Tento případ se týká pouze velmi úzkého počtu stanic z celé družice, podle zákona schválnosti právě té nejžádanější.V tomto případě zjednodušit trasu LNB- přijímač nebo i vyměnit LNB. |
![]() samorost |