| 04.03.2009, 15:50.53 | |
Nejlepší HD přijímač a jeho využítíkterý satelitní HD receiver z těch,které jsou v současnédobě na trhu,je nejlepší po konstrukční a součástkové stránce a v možnostech využití.Cena není rozhodující. |
![]() Wimpy |
| 04.03.2009, 16:03.46 | |
RE: Páni odborníciTy si ho koupíš? Bude to firma něco jako accuphase nebo krell. Dáš za něho třeba přes 100 litrů? |
![]() Tomik535 |
| 04.03.2009, 16:04.52 | |
RE: Páni odborníciTreba sa spýtať servisákov ,čoho majú menej na stole.Možnosť využitia , dreambox HD 800, 8000 . Sú aj iné značky. |
![]() oneeeee |
| 04.03.2009, 16:07.04 | |
RE: Nejlepší HD přijímač a jeho využítíV popředí budou určitě HD přijímače Vantage. |
![]() Saxon |
| 04.03.2009, 16:25.17 | |
RE: Nejlepší HD přijímač a jeho využítíNeni nejlepsi, z toho co je bezne na trhu bych k nejlepsim neradil nic.napr - Vantage HD8000S - problemy s FW, prehrivani, ovladac po dvou mesicich vypada jak u jineho stroje po 2 letech uzivani. Ja vim, prtehrivani se da resit ventilatorem, ale proc o luxusniho stroje neni standardne, ovladac je mozna prkotina, ale u takoveho draheho stroje bych cekal lepsi. napr - Topfield 7700, 7710 - vadne tunery, kolikrat po vybaleni z krabice, poruchovost taky pomerne velka posl.dobou. Tak nevim, ale zadny asi neni NEJ... |
![]() J a |
| 04.03.2009, 16:53.50 | |
@WimpyKéž by měl Tomík aspoň částečně pravdu, ale žádný Krell ani Harman Kardon či podobné firmy satelitní přijímače nevyrábějí. 100 litrů je asi neúměrné, ale 30 tisíc za dobrý a vymakaný přijímač bych dal. Kdyby měl kvalitní desku, na které se nešetří mědí, kvalitní značkové součástky, chladiče, minimum plastů ve prospěch kovů s precizní povrchovou úpravu. (Dreamboxy ani model 8000 sem nepatří ani omylem). SATy se ale v tomhle provedení nevyrábějí narozdíl od komponentů pro HiFisty a hudební puristy. Důvod je na jedné straně zřejmý - zatímco prostý audifilský nf zesilovač nebo i CD player se špičkovými převodníky může sloužit 20 let bez zásadního morálního zastarání, sat.přijímač zastarává docela rychleji. Ale - na druhé straně - nízké ceny přijímačů a ochota zákazníků koupit levně "za každou cenu" způsobuje to, že přijímače hardwarově odcházejí daleko předčasněji, než morálně zastarají. Takový trend je dnes ve spotřební elektronice běžný. Tedy je nutno vybírat z toho, co je. Ano, Vantage (řekněme 8000 řadu) bych zařadil mezi (konstrukčně) skupinu nejlepších, ovšem kdybych jej měl (opět konstrukčně, nikoliv funkcionalitou či výbavou)srovnat s 12 let starým Humaxem F1-CI, Humax vyhrává (nakonec jeho cena byla něco pod třicítku, možná i s kartou, nevím). Takže Wimpy, vybírej uvážlivě a obloukem se vyhni těm levným. Ovšem nejdržší také není nejlepší (viz DM 8000, který bych nechtěl ani za pětku, od této firmy bych si nepořídil ani automatiku na splachování pisoárů). Ty Vantage mi připadají docela kvalitní, hezky udělané vevnitř a s hezkou estetikou vnějšího designu. Ovšem nemají Linux, což mnohým vadí, ale já považuji za výhodu jejich spolehlivost a rychlost. Během bootování nemusím jít vykouřit cigaretu a rodina včetně dětí Vantage normálně používá bez nutnosti účasti na nějakém workshopu. Ale vybrat si musíš sám - přijímač s mramorovým frontpanelem a sorbotanovými nožkami nenajdeš... |
![]() Zorbas |
| 04.03.2009, 17:07.06 | |
Humaxtřeba Humax 5500HD R^ |
![]() vodnar |
| 04.03.2009, 17:07.30 | |
@ZorbasKdysi jsi chválil i Fergusony, to už neplatí? |
![]() Ajap |
| 04.03.2009, 17:09.16 | |
ZorbasNapísal si to veľmi dobre. No ale po tej druhej stránke čo mám dm 7000S už 7 rok , je stále bez závad. Ty tam máš tých satelitných prijímačov v servise veľa a tak vieš ,ktorý aké má najčastejšie závady. Ja som sa dal na Linux a pri tom aj zostanem. Ty si môžeš vybrať ,ja nie. Nie som až taký bohatý aby som si dovolil kupovať lacné veci. A za ďaľšie , budem rád ak mi aj ten Hd prijímač vydrží doma ďaľších 7 rokov. Potom príde na trh zase niečo prevratné a zase to budeme chcieť. Kedysi sa robili satelitné prijímača a celkovo elektronika kvalitnejšie ako teraz. Vidím to doma stále na Techisat st 6000s a akai gx 620 z roku 1981 . Dodnes bez závad. |
![]() oneeeee |
| 04.03.2009, 17:36.00 | |
@Vodnár,Ajap,OneeeeHumax po konci výroby řady OAK (5500,5400...) žádný zázrak nevyrobil, v HD verzích už vůbec ne. SW podpora také nestojí za nic. Humax se víceméně přeorientovává na výrobu jednoúčelových boxu pro placené platformy (Digitv,Premiere a mnoho jiných).Fergusony šly vždy tak trochu mimo mě, servis na ně provádím, k nějak hodně kazovým skutečně nepatří. Oneeee, 7 let ti bez servisu nevydrží ani jeden jediný ze všech rozličných modelů satelitních přijímačů na světě. Ani Vantage, ani Dreambox,ani jiný. Dnes jsou jen jednoocí mezi slepými, bohužel. Ti "jednoocí" by měli bez problémů vydržet záruku a možná rok a půl po ní, pak servis. Ti "slepí" (Optikum,Globo,Yumatu atd atd) se řeší několikrát během dvouleté záruky, servisem,výměnou. Je až s podivem, že je pro prodejce prodej takových šmejdů rentabilní při nízké marži a nezanedbatelných nákladech na servis a dopravu. |
![]() Zorbas |
| 04.03.2009, 17:40.25 | |
ZorbasJeště jsi měl dodat pro ty,kteří si myslí,že čím dražší tím lepší,že sám nepůjde žádný :laughing: :laughing: hlavu a různé znalosti/PC........../ musí mít majitel.Pak se tu nebudeme setkávat .. co se to je,mi to nejde :bomb: :bomb: |
![]() misut |
| 04.03.2009, 17:48.01 | |
RE: Nejlepší HD přijímač a jeho využítí1. Dobře nastavený linuxový přijímač může používat malé dítě, které vůbec nemusí ani přibližně tušit, co se mu pod rukama děje. Znalosti vyžaduje nastavení, ne používání.2. V HD potřebujete karty, nebo přístup k nim. Zadarmo hraje jenom Anixe, Arte a ORF (emulace). Na neznámou dobu fungují duolabsové emu - diablo apod. pro Conax HD kanály na severských družicích. Vybírejte podle toho, možná je nejlepší volba pro laika vzít si přijímač k předplatnému, nebo přijímač bezproblémový s cryptoworksem (na Skylinku zatím tři kanály HD, ale asi? se chystají další.) Z tohoto pohledu je snad jasné, že není žádný nejlepší přijímač, ale jen nejlepší přijímač pro příjem určitých vybraných programů zvoleným způsobem - a to tady jaksi nikdo neuvedl. |
![]() Antonín |
| 04.03.2009, 17:56.07 | |
RE: Nejlepší HD přijímač a jeho využítíV HD toho bude zadarmo dost. Ale nutno mít trochu trpělivosti. Od konce roku to začne. Už teď se dá BBC HD (DX příjem), ITV HD (zatím jeden pořad denně, ale už to je pozitivní změna oproti dřívějšku), Arte, Anixe. Od začátku 2010 budou ARD, ZDF, ProSieben, Sat1, RTL... a určitě ještě aspoň dvě nečekaný překvapení. |
![]() vortimond |
| 04.03.2009, 18:53.05 | |
RE: Nejlepší HD přijímač a jeho využítíZ čeho vychází přesvědčení, že německé HD pořady budou FTA? Někde to uvedli? Na BBC na Moravě potřebuješ 240 cm parabolu, na stabilní příjem v Čechách 180 cm, a to se asi nezmění ani v roce 2010...ITV na mnoha přijímačích nehraje, protože nevysílá standardně a půlka přijímačů to neumí naladit, takže je to taky potřeba vzít do úvahy o výběru přijímače.Ale proč ne FTA, jenom aby bylo jasné, co je a co teprve bude. Já netvrdím o žádném přijímači, že si ho někdo má koupit, ale že si má nejdříve říct, nač bude koukat a pak vybírat. A když řekne: budu přijímat německé FTA programy, ORF v emu, ITV a BBC, tak z toho cosi vyplyne, co bude nejlepší koupit. |
![]() Antonín |
| 04.03.2009, 18:55.44 | |
@zorbasAko je na tom Technisat Digit HD8-S pripadne Technomate 6900HDSuper. Na prvom mieste kvalita obrazu. Dík. |
![]() mate |
| 04.03.2009, 19:32.48 | |
RE: Nejlepší HD přijímač a jeho využítíA co AZ box HD Elite :lookaround: |
![]() drobeček |
| 04.03.2009, 19:33.25 | |
antonínnejnovější info ohledně německých tvhttp://www.digitalfernsehen.de/news/news_739538.html http://www.digitalfernsehen.de/news/news_742054.html BBC HD přijímám naprosto stabilně na offsetovou 160-tku s vhodným LNB (na úrovni Kladna - střední Čechy) a ITV HD funguje na naprostý většině přijímačů. problémy s tím mají Technisaty, Comag, Pace a některý ojedinělý typy ostatních značek. |
![]() vortimond |
| 04.03.2009, 19:45.12 | |
RE: Nejlepší HD přijímač a jeho využítíja si taky myslim, ze az bude vysilat ARD,ZDF a spol.v HD ze se to zakoduje a bude to jako ORF nebo SF. :))) |
![]() docdoutnik |
| 04.03.2009, 19:46.11 | |
RE: Nejlepší HD přijímač a jeho využítíno to si myslíš blbě. protože o žádnym kódování se nikde nepsalo. |
![]() vortimond |
| 04.03.2009, 20:17.08 | |
RE: Nejlepší HD přijímač a jeho využítíAntonín: Vono někomu něco nehraje ? Von to někdo neumí naladit ??? To sou ale volšový hrabičky, že ??? :((Jinak je ve vývoji zbrusu nový IO který údajně bude umět decodovat všechno, tak si počkejme tak 10 let a uvidíme ten nejlepší přijímač :))) :))) :))) |
![]() TDB |
| 04.03.2009, 20:20.19 | |
RE: Nejlepší HD přijímač a jeho využítíjenom bych připomenul některý moje dlouhodobější vydařený předpovědi, který jsem psal v době, kdy většina silně pochybovala. samozřejmě bylo i pár nepovedenejch. ale: platforma KabelKiosk na Diablu dlouho nevydrží. Skylink přidá na jaře další HDTV programy, kupovat SD přijímač už se nevyplatí. Gital nezařadí brzo žádnou Novu HD. Nova Sport HD nebude vůbec na satelitu vysílat. Hack Nagravision 3 je nesmysl. |
![]() vortimond |
| 04.03.2009, 20:24.24 | |
Která lobby?Vážně by mě zajímalo, která lobby stále dokola, pořád a znova, zakládá téma na nákup HD přijímačů... V roce 2007 položil jeden z moderátorů na Invexu řečnickou otázku: "Opravdu chcete vidět Voříška v HD?" A po takřka dvou letech je tato otázka stále aktuální... Vývoj techniky byl mnohokrát rychlejší než než programová nabídka. Tehdy. A dnes to platí 100 násobně! |
![]() mireke |
| 04.03.2009, 20:48.57 | |
RE: Nejlepší HD přijímač a jeho využítí@mireke: lobbystů je opravdu spusta a jejich činnost se týká kdečeho. Ale tady na fóru hledat lobbysty je poněkud paranoické. Co by sis vlastně přál? To ti vadí, že lidé, pravda, trochu zaujatí pro tematiku TV a pod., chtějí koukat na kvalitní obrázky a poslouchat kvalitní zvuk? Téma se pořád točí, opakuje a přesto je stálé. Takových je spousta a nejen tady. Ale vidět v tom lobbysmus je nesmysl.Mimochodem - nemám v úmyslu kupovat HD přijímač. |
![]() knawi |
| 04.03.2009, 20:49.12 | |
RE: Nejlepší HD přijímač a jeho využítíEurosport HD a Skysport HD jsou docela hezké koukání. Brava HD přímo excelentní. National Geographic HD nebo Discovery HD také.HD rulezzz. 2TDB: Nezdá se mi, že ten text je zase tak složitý, aby nešel pochopit. Ale jestli jo, tak to se nedá nic dělat. |
![]() Antonín |
| 04.03.2009, 20:59.23 | |
RE: Nejlepší HD přijímač a jeho využítímireke je asi zklamanej, že HD dneska jenom sotva může nahradit SD tak, že by se dalo na poněkud předpotopní rozlišení necelých 800x600 úplně zapomenout a sledovat všechno v perfektní kvalitě. přesto je velice příjemný HD resívr mít a s ním tu možnost si občas (podle nálady a chuti) něco pěknýho v HD pustit. |
![]() vortimond |
| 04.03.2009, 21:02.26 | |
RE: Nejlepší HD přijímač a jeho využítíjenom k HD, ono kdyby se v SD vysílalo kvalitně tak po HD neštěkne ani pes, jenže jak ukazují technologie tak je lepší HD s tokem 8000 (1080i) v H264 než SD v MPEG-2 s tímto tokem (576i).Antonín: Jen sem si vspoměl na ty tvoje komentáře že vše funguje nádherně akorát mě to nejde a není možná že by něco tobě a Tobě podobným (zajistééééé)nefungovalo :O :))) :))) :))) A ejhle !!!! Už je to tady !!! :))) |
![]() TDB |
| 04.03.2009, 21:07.56 | |
RE: Nejlepší HD přijímač a jeho využítí@Zorbas, krásný článek.Možná, že nějaký takový HD přijímač někdy tyto firmy postaví. Jen kusovou výrobu pro své skalní příznivce, bez ohledu na cenu. Jinak F1-CI mi jedou stále nejméně ve dvou rodinách snad 8 let a myslím, že ještě pořád nedosloužily.. :))) Nedávno jsem u jednoho byl a jestli si dobře vzpomínám, ještě nemá ani volbu letterbox. Jen 4:3, 16:9. Zbavit se ho stále nechtějí.. ;) |
![]() Tomik535 |
| 04.03.2009, 21:34.30 | |
RE: Nejlepší HD přijímač a jeho využítíV mém případě opravdu nejde o zklamání. Patřím ke generaci, která poslouchala Laxík (Radio Luxembourg) na SV a svou první parabolu namontovala teprve před 20-ti lety :-)Opravdu bych mě zajímá lobby. Ne úplně dávno se stále někdo ptal na přijímač pro důchodce. Vlado tuto lobby zprůhlednil a od té doby nikdo tuto otázku nevznesl :-) |
![]() mireke |
| 04.03.2009, 21:46.00 | |
to AntonínNe že by se mě tenis se zvukem 5+1 nelíbil a nebo neměl rád zvířata na NG, ale své HD extáze sem zažil při filmech pořízených díky torrentu :-) HD je báječná věc, ale jeho budoucnost vidím v nějaké interaktivní internetové půjčovně a ne v satelitním vysílání. Programová nabídka na orbitu je momentálně 0-0. A zlepší se v dohledné době? Já myslí že ne. |
![]() mireke |
| 04.03.2009, 21:54.10 | |
@mirekeLobuje se v poslanecký sněmovně, tady by to bylo k prdu. Léta se tu sdělují zkušenosti s mnoha výrobky, na př. LNB, to by se takovej lobysta vyplatil. HD přijímače se tu logicky taky diskutují, SD resívry se tu probíraly i v době, kdy už byly laciný a to hádéčka ještě tak docela nejsou. A nebo jsou a lidi si zjišťují co a jak.Patřím ke generaci, která poslouchala AFN Munic, pozdější posluchači laxíku byli v tý době prťata :)) |
![]() knawi |
| 04.03.2009, 21:56.59 | |
RE: Nejlepší HD přijímač a jeho využítí@mirekeMyslíš blbě. Nebo se ti nechce platit. |
![]() Tomik535 |
| 04.03.2009, 21:57.38 | |
mirekejak dlouho stahuješ přes torrenty takovej nějakej populární HD film, kde je většinou málo seeds a hodně peers |
![]() vortimond |
| 04.03.2009, 22:02.08 | |
Off Topic (knawi)AFN Munich byl z obou vysílačů (Mnichov i Stuttgart) u nás rušenej |
![]() mireke |
| 04.03.2009, 22:23.11 | |
@mirekeSprávně píšeš, se síejč. AFN Munich ale rušenej, kromě atm. poruch, nebyl. Byl sledovatelnej na 550m celej den, jen v létě večer byly potíže. Slabší signály měly AFN Stuttgart a Frankfurt. Ale stanice to byly dobrý, proto mě mrzí, že se na AFN zapomíná. V Literárkách vzpomněli fejetonkem před nedávnem. Měj se fajn! |
![]() knawi |
| 04.03.2009, 22:35.31 | |
RE: Nejlepší HD přijímač a jeho využítíCelkom zaujimava tema (aj) pre mna :-)Doba nas nuti k velkym kompromisom, a odkedy sa k zelezu, aby nieco dokazalo, pribaluje softver, neda sa uz uvazovat iba v rovine, ktory vyrobca pouzil najlepsie komponenty. Asi si zbytocne niekto kupi prijimac s fantastickou vybavou, ked nevyladeny softver bude sposobovat iba pravidelne vrasky a nevolu na uzivatelovi pri castom zamrzani, ci restarte, ci pri chybajucej nejakej primitivnej vlastnosti, ktoru vyrobca zabudol zabudovat do svojho softveru/firmveru. Co sa tyka programovej ponuky, tak zial na dalsie nemecky hovoriace FTA programy bude treba cakat dost dlho, a na domace, v case kriz celosvetovych, politickych a pod. sa radsej vobec nespoliehat. |
![]() kono |
| 12.03.2009, 11:25.00 | |
to VortimondOtázka super přijímače je téměř filosofická a pro každého individuální.Píšeš , že Dream ani náhodou.Já měl 7000 se žlutým displ.7 let a za tu dobu se měnil akorát img a neměl závadu,nyní jedu na HD 800 a jsem nadále spokojený.Myslím, že nepatřím mezi skromné co se týče nároků na sat přijímače.Jinak HD je nezadržitelný pokrok a kdo má možnost sledovat více programů jistě nelituje. |
![]() Jirka sat |