Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
04.03.2009, 16:38.12

nový firmware pro HD Vantage

Nachází se zde někdo, kdo má ve Vantage 7100S nový firmware ..46... s Emu?
uživatel
Saxon
04.03.2009, 16:44.02

RE: nový firmware pro HD Vantage

Dal jsem ho předevčírem a žádný problém,"dělá" to co má.
uživatel
jito
04.03.2009, 16:58.05

Mě se teda moc nelíbí komunikaci s HDD.Konkrétně výskyt droopů, po ukončeném zrychleném přehrávání a návratu do klasického přehrávání.Trvá to asi cca 3 vteřiny, pak probíhá přehrávání záznamu bez výpadků.
Soft 41, ani 44 to nedělal.
Jinak zatim nemám výhrady.
uživatel
Saxon
04.03.2009, 16:59.39

Tak to jsem otestovat nemohl,bohužel.
uživatel
jito
04.03.2009, 17:03.17

Je to hodně výrazné až nepříjemné.U předešlých verzí nebyl ani náznak tohoto.Snad to někdo povrdí, nebo vyvrátí...
uživatel
Saxon
04.03.2009, 17:31.01

@saxon

uz se pracuje na 47 R^
uživatel
docdoutnik
04.03.2009, 17:34.47

U mého Vantage 7100 při nastavení časovače přes půlnoc nabíhájí minuty mimo rozsah,skočí tam absolutní nesmysl.A při přehravání z HDD to jde ale jakmile dám o krok dál tak nenabíhá zvuk musím dát pause a pak play a už to jde (HDD-My Passport?Essential 250Gb)
uživatel
Jarus
04.03.2009, 17:56.23

docent

Tak to je dobře. R^
Kdybych tam furt necpal něco nového, byl by klid... :)))
uživatel
Saxon
04.03.2009, 18:15.09

@Saxon

Ja som zatial ostal pri firmware 24101.Obraz kvalitný,ale hlavne rýchle prepínanie u rozhlasových staníc.Čo ostatné firmware neponúkajú a prepínanie je dlhšie. Uvidíme,čo bude ďalej.
uživatel
Milan C
04.03.2009, 19:01.52

Taky mám dojem

že tento firmware je nejsolidnější. Novější verze přinášejí nové věci a změny, a le nezvykle mnoho regresů (chyb, které předešlé verze neměly). Např.mi vadilo, že novější verze mi neidentifikovaly gamma kartu (emulace Irdeto NetMed).
Ale proč nezařadí do sw nově zpracovanou a doplněnou tabulku českých překladů a v softech se opakují stále nesprávné hlášky, je mi záhadou. Asi vyjde nastejno poslat Korejcům tabulku mailem nebo na CD lodí...
uživatel
Zorbas
04.03.2009, 20:27.30

Zorbas

program vyvíjajú v Kórei? myslel som že to robia nemecký inžinieri...ako to vlastne je?
uživatel
digitals
04.03.2009, 20:30.49

Take jsem od jednoho dovozce slysel, ze jedna s nemeckym vyvojem...
uživatel
Saxon
04.03.2009, 21:17.23

Společný podnik

Nevím podrobnosti a ani mě vlastně tolik nezajímají. Má se jednat o podnik, který vlastní Korejec a Němec.
uživatel
Zorbas
04.03.2009, 23:03.19

prijde mi...

... ze strihani funguje lepe...

Vetsi pismo je take OK
ty prodlevy pri prehravani = no nevim, i PC ma problem neco najit v gigovem souboru, ne? Tohle mi zrovna nevadi. Spis ta cestina u nekterych polozek v menu by bodla.

Zvuk obcas nenabihal i u starsich verzi (muselo se dat pause)
uživatel
Hatori
05.03.2009, 02:30.06

ty to popisujes jako prodlevy, ja jako droopy - ok.Ale zarazejici je, ze to se starsim fw nedelalo.Vetsi znaky jsou fajn, ale jen na mensich uhloprickach, na velkych to je jedno.Korektne fungujici, strihove funkce jsou jiste prinosem.Obecne se mi tento model/7100s/ libi.Jen bych uvital jeste jeden USB port na front panelu.
uživatel
Saxon
07.03.2009, 04:12.13

@Saxon

Zdravím Saxon, presne ti asi neporadím, momentálne 7100S nemám...
Mám HD8000S s externým 250GB WD My Passport Essential a tam som nič také nespozoroval ani pri prehrávaní z HDD, ani z USB Key PQI U330 4GB (Read up to 25MB/sec and write up to 17MB/sec) a to sú obidva disky externé, pripojené na USB, pri internom S-ATA musí byť priepustnosť zbernice aj prístupová doba k disku ešte lepšia.
Ťažko povedať, kde je chyba, určite to je problém firmware, keď ti to doteraz nerobilo, ale nemyslím si, že to je problém komunikácie s HDD. Skôr si myslím, že akosi „nestíha“ výstupný video prevodník. Viac krát som pri rôznych verziách FW čítal o lepšej či horšej kvalite HDMI výstupu, takže určite je to aj vec firmware. U mňa sa niečo podobné prejavovalo (pri staršom FW, žiaľ už si nepamätám, na ktorom to najviac blblo) pri prepínaní programov, dlhšie mu trvalo, kým sa chytil (synchrón na HDMI).
Ako to máš pripojené k TV? Cez HDMI? Robí ti to aj na ostatných výstupoch (Scart / Y-Pb-Pr)? Vyskúšaj.
Ja som napr. pri nedávnej prestavbe môjho HomeCinema zistil, že pri pripojení na plazmu SAMSUNG PS-42C7HX/XEH je obraz podstatne lepší, hladší a „kľudnejší“ cez Y-Pb-Pr ako cez HDMI (a to jak pri SD tak aj pri HD programoch) tam sa v obraze vyskytuje akýsi digitálny šum, hlavne v monotónnych tmavých, sivých plochách (skúšané s Vantage HD8000S, TOPFIELD TF7710HDPVR, SONY RDR-HX820 s upscale aj bez, viaceré kvalitné a krátke 0,5 až 1,2 m káble) a vždy rovnako horší výsledok ako cez Y-Pb-Pr či už napriamo, alebo cez AV Receiver ONKYO TX-SR600E. S týmito výrobkami a s touto konkrétnou plazmou (asi je tam ten vstupný obvod nejaký ošidený). Odvtedy všetko preháňam cez ONKYO a komponentné IN/OUT k max. spokojnosti, viac to nateraz neriešim (a to som už zvažoval aj upgrade AV-RECu, aj plazmy, za niečo novšie, sú už staršieho dáta).
uživatel
Ferrari
07.03.2009, 06:41.06

ferrari

Diky za reakci.Mam to propojeno pres RGB/mam obyc. CRT/ a audio pomoci SPDIF do receiveru.Vypadky jsou v obou signalech.Zkusim dnes novy soft 47, nebo se vratim ke 41.Dam vedet, jeste jednou dik.
uživatel
Saxon
07.03.2009, 08:55.30

ferrari

Vyzkousel jsem novou verzi 47 a je po problemech.Bohuzel jsem stahl verzi bez Emu, tak snad nova Emu verze bude taky OK.
uživatel
Saxon
07.03.2009, 12:37.44

@Saxon

Tak to je O.K. a EMU je na pôvodný FW len prilepené, takže ani v novom softe nebude problém, treba počkať, snáď do zajtra bude.
Ešte otázka : Robí (robilo) ti to len po skončení zrýchleného prehrávania, alebo aj pri skokoch v nahrávke (pomocou tlačítok Page - skok o 10%, tlačítka 1,2,3,...9,0 - skok o 1,2,3....10 minút)?
uživatel
Ferrari
07.03.2009, 14:19.53

Ano, i po tomto minutovem resp. % pohybu.
uživatel
Saxon
07.03.2009, 14:22.41

vyzkousel jsem znova i 41,44 a opravdu to dela jen 46-ka.Nic, hlavne ze novy fw je OK.
uživatel
Saxon
07.03.2009, 15:54.59

Dnes som tiež skúšal HD_02.47T-O a po prepnutí parametra HDMI Signal Type z RGB na YPbPr je obraz cez HDMI podstatne lepší, vidno to už pri bootovaní, najprv je pozadie loga zašumené, následne sa vyhladí a ide O.K.
Celkovo sa nový FW javí zatiaľ stabilne, dobrá čitateľnosť OSD a EPG, PVR zatiaľ O.K. Prístup do TXT cez jeden dotyk tlačítka - no konečne...
uživatel
Ferrari