| 04.03.2009, 21:27.54 | |
Saxon,parabola Multibeam. Krajne pozicie a HD TVZdravim,uvodom chcem Saxonovi podakovat za vyborny clanok: Instalace paraboly MultiBeam Poradite prosim, ci bude prijem HD programov na krajnych poziciach problematicky (signal, kockatenie, atd). Som zaciatocnik a rozmyslam aj s vyhladom do buducnosti, ci kupit Multibeam E-85 alebo Toroid T90. Kedze v buducnosti bude urcite HD programov pribudat, tak by som nerad kupil parabolu, ktoru budem musiet za 2 roky menit za poriadnu. Prijímať chcem z týchto družíc: 28,2°E, 23,5°E, 19,2°E, 13°E, 5°E, 1°W Prijímať budem český Skylink + CigiTV cez EMU + FTA + čo pôjde cez EMU vo Vantage HD8000 DAKUJEM kazdemu za radu. |
![]() Maxxes |
| 04.03.2009, 21:33.49 | |
RE: Saxon,parabola Multibeam. Krajne pozicie a...Dal bych si dvě 85ky, jednu na 13,19,23,28, druhou na 16,9,5,1W. |
![]() Tomik535 |
| 04.03.2009, 21:41.40 | |
RE: Saxon,parabola Multibeam. Krajne pozicie a...Toroid T90 je asi to nejlepší, co můžeš na multifeed koupit. |
![]() vortimond |
| 04.03.2009, 21:44.09 | |
RE: Saxon,parabola Multibeam. Krajne pozicie a...S tím by se dalo bez problémů souhlasit. Narozdíl s tou vypatlaností v podpisu.. |
![]() Tomik535 |
| 04.03.2009, 21:57.32 | |
RE: Saxon,parabola Multibeam. Krajne pozicie a...Radeji jdi do T90, nikdy nemuzes vedet, jak se situace na orbite vyvine.HD a krajni pozice?Pise se toho mnoho, ja vlastnim T90 s prijmem od 42E do 4W a prijem HD FTA programů z 39E mam naprosto v poradku.Bez zavad je i prijem HD z Badru.Antena je v Jiznich Cechach a nastavoval jsem ji pred rokem podle Openboxu... |
![]() Saxon |
| 04.03.2009, 22:16.03 | |
RE: Saxon,parabola Multibeam. Krajne pozicie a...Ja mam Toroidal T90 a naprosta spokojenost |
![]() RadekG |
| 04.03.2009, 23:17.21 | |
RE: Saxon,parabola Multibeam. Krajne pozicie a...Dakujem Vam za odpovede. Bol som nakloneny E-85, ale nie je problem si priplatit za T90.Doporucite mi prosim nejaky clanok, recenziu na instalaciu, nastavenie. Dakujem |
![]() Maxxes |
| 05.03.2009, 00:13.32 | |
RE: Saxon,parabola Multibeam. Krajne pozicie a...Rozmyslal som, ako to uchytit na stenu a napadla ma takato moznosthttp://jackysat.prv.pl/obrazy/max/wa1.gif Neviete, ci je takyto stojan pevny, alebo sa este pripevni o zem ? A moze to byt aj vo vyske ako na obrazku, ze su LNB pod urovnou zabradlia ? |
![]() Maxxes |
| 05.03.2009, 08:09.32 | |
RE: Saxon,parabola Multibeam. Krajne pozicie a...a az to Digi skonci to bude ficak |
![]() rj45 |
| 05.03.2009, 09:28.24 | |
RE: Saxon,parabola Multibeam. Krajne pozicie a...Ak chces prijimat len tie pozicie, co si uviedol, v pohode vyhovie multibeam E-85. Sam ho presne takto pouzivam. S urovnou signalu nemam ziadny problem ani na krajnych poziciach, takze o HD obavy mat nemusis. Ale ako uz pisal Saxon - nikdy nevies, ako sa vyvinie situacia na Orbite a ci nebudu zaujimave pre Teba aj pozicie mimo tento rozsah. T90 je potom zicher riesenie. Antena je to trochu obludna a nie kazdy ma moznost si ju nainstalovat (na balkon by som ju nedaval ...), ale pokial mas vhodne miesto a si ochotny obetovat par korun navyse tak nevahaj. Tiez ale maj napamati, ze cenu okrem samotnej anteny ti este navysi vyriesenie prepinania viacerych LNB.Neviem, aky mas prijimac. Vhodnym riesenim je tiez dvojtunerovy prijimac s tym, ze na jednom tuneri budes mat zavesenu antenu s mutifokusom (trebars ten mutlibeam) a na druhom antenu s motorom. Zabezpecis si pohodlne sledovanie najcastejsie vyuzivanych programov a zaroven ti nic na orbite neunikne. Vsetko je to otazka vlastnych poziadaviek, moznosti instalacie a ochoty investovat ... |
![]() JanoHels |
| 05.03.2009, 11:03.55 | |
RE: Saxon,parabola Multibeam. Krajne pozicie a...Ak ti to pomoze,tak v poslednom case som riesil T90 a nasiel som najlacnejsiu tu :http://bpcom.ekatalog.biz/zbozi/satelitni-parabola-toroidal-90/detail.aspx?p=z:92150 a co sa tyka instalacie tak si precitaj profika tu : http://web.dxsatcs.66.sk/php66/index.php?spr=5&str=5 http://web.dxsatcs.66.sk/php66/index.php?str=7&spr=5 |
![]() rastino7 |
| 05.03.2009, 12:32.57 | |
RE: Saxon,parabola Multibeam. Krajne pozicie a...JanoHels, zaujimy napad s tym motorom. Ale chcem mat co najsirsiu ponuku a co najmenej parabol :)))Mam dvojtunery Vantage HD8000, a chcem pomocou neho aj nahravat nd HDD. Myslíš že inštalácia na stojan nie je pre T90 dobrá ? Dám to na balkón do závetria. Mám ešte jeden balkón, takže mi na tom prvom nebude zavadzať. rastlino7: Díky za super tip, hladal som ju najlacnejsie a tato cena ma skutocne prekvapila. Co ta vysla doprava ? A montaz ? :) |
![]() Maxxes |
| 05.03.2009, 12:51.11 | |
RE: Saxon,parabola Multibeam. Krajne pozicie a...Ked mam povedat pravdu,zlakol som sa a isiel som radsej do kombinacie parabola-motor.Kedze som laik a nikdy som nenahadzoval parabolu a chcem si to spojazdnit sam(nie som uplne drevo),tak radsej Toroid nie...mozno na dochodku sa s tym pohram(ako som uz uviedol inde).Co sa tyka tej dopravy zda,ze klasika okolo 6-7 Eur |
![]() rastino7 |
| 05.03.2009, 12:57.43 | |
RE: Saxon,parabola Multibeam. Krajne pozicie a...inak,aby si si nemyslel,nejedna sa o origoš-Wave Frontier.Ale podla R.Davida z web.dxsatcs.66.sk by v tom nemal byt problem,co sa tyka kvality signaluInak,R.Davida povazujem za profika,ktory udava vysledky nie na zaklade toho"co oko vidi",ale z odbornych merani.Treba pokukat jeho stranku,ma tam aj viac o Toroide,len nevedel som to uz najst... |
![]() rastino7 |
| 05.03.2009, 13:15.27 | |
RE: Saxon,parabola Multibeam. Krajne pozicie a...Maxxes, treba si uvedomit, ze samotna antena ma nejakych 25 kg. Ked ju maximalne vytazis s LNB, plus kable, zlahka sa dostanes na nejakych cca 30 kg. K tomu ta plocha ... Tazko takto povedat, ten stojan musi byt velmi pevny. Aspon 60mm hrubostenna pevne uchytena tyc. Ak mas na balkone taku moznost plus nerozmyslas nad nejakou estetikou a si ochotny obetovat kus miesta, tak sa to urcite da vyriesit. |
![]() JanoHels |
| 05.03.2009, 14:03.23 | |
pre Maxxesmalo by sa jednat o tuto :http://w3.janky.com.tw/products/products_show.php?language=_eng&pid=7&cid=12 |
![]() rastino7 |
| 05.03.2009, 15:32.27 | |
RE: Saxon,parabola Multibeam. Krajne pozicie a...T90 nevazi 30kg! Tolik vazi dve, bez LNB.Na upnuti je potreba vyloznik 60mm,nebo stozarek 60mm a nasazuje se z hora. |
![]() Saxon |
| 05.03.2009, 15:43.58 | |
SaxonVychadzam z tychto TTD http://shop.olmi.cz/zbozi/254-maximum-toroidal-90tCize nie zakladnych 25 kg ale 23. Takze by to malo byt nieco malo menej ako 30. Sam som ju montoval raz v zivote, aj to uz davno, kila si odhadnut netrufam, len viem, ze bola tazka jak svina. Tak ci tak - montaz na balkon sa mi zda byt dost odvazna. Ale ked su na to podmienky, preco nie ... U mna by to napriklad neslo. |
![]() JanoHels |
| 05.03.2009, 15:50.27 | |
RE: Saxon,parabola Multibeam. Krajne pozicie a...Ja ji nedavno vazil a mela bez LNB 15,7 KG. |
![]() Saxon |
| 06.03.2009, 00:22.05 | |
RE: Saxon,parabola Multibeam. Krajne pozicie a...Zase sa to vynaraju problemy. A ja sa potom neviem rozhodnut ci toroidal T90 alebo multibeam E-85.Kazda ma svoje vyhody aj nevyhody. Kde najdem drziak s 60 mm priemerom ? Idealny stativ, hmm ? |
![]() Maxxes |
| 07.03.2009, 19:00.57 | |
RE: Saxon,parabola Multibeam. Krajne pozicie a...:zombie: |
![]() Maxxes |