| 05.03.2009, 14:57.54 | |
POSTREH S PRIJMEM MUXU 1 OSTRAVANa strese sidlistni zastavby instalovana LPA Fracarro,smerovana na Hladnov.V momente najeti Hostalkovic v SFN 54.K s vysilacem Hladnov MUX 1 rozpad-neprijimatelny.Zakaznik sice moc nefucel ale prece...Po otoceni anteny optimum Hladnova,ale jeste s funkcnim MUXEM 2 a 3 je vse v poradku.Je otazkou,jak se budou chovat (a zda vubec pujde pouzit) smerove anteny v napr.dosahu prekryvu obou vysilacu pracujicich v SFN.Praxe ukaze,zda se jedna o ojedinely pripad. |
![]() hdpe |
| 05.03.2009, 15:00.06 | |
RE: POSTREH S PRIJMEM MUXU 1 OSTRAVADoplneni a oprava,primy vyhled na oba vysilace (O.-jih) a vytoceni anteny mimo optimum Hladnova,avsak s jeste funkcnim MUXEM 2 a 3 |
![]() hdpe |
| 05.03.2009, 15:29.43 | |
RE: POSTREH S PRIJMEM MUXU 1 OSTRAVAPozoruji podobnou zkušenost na k54 ve Frenštátě p. R.Dokud jel pouze Hladnov, příjem OK, bez jakýchkoliv problémů. Jakmile přidali Hošťálkovice, obraz se v nepravidelných intervalech rozpadá, signál je přitom dostatečný, ostatní muxy na K39 a K32 jsou bezproblémové. |
![]() D2MAC |
| 05.03.2009, 15:38.34 | |
RE: POSTREH S PRIJMEM MUXU 1 OSTRAVAPreecho - nocni mura DVB-T.Jsem zvedav, jak dlouho vydrzi Radiokomunikacim vize o jednofrekvencni siti. |
![]() Saxon |
| 05.03.2009, 17:56.43 | |
@SaxonNo, nevím.Signály z Hladnova a Hošťálkovic ke mně přicházejí ve vrcholovém úhlu cca 5°, vzdálenost k vysílačům je v podstatě stejná = cca 40km. Neměla by se vyskytnout fázová chyba - tedy ne primárně, odrazy od hor ve tvaru zúžené podkovy, v jejímž jsem ohnisku dokážou udělat své. V případě analogových signálů z Hošťálkovic tomu tak je - silný duch až uprostřed obrazovky (velké zpoždění sečtených odražených signálů) i na kanálovou anténu značně znehodnocuje příjem... |
![]() D2MAC |
| 05.03.2009, 18:35.51 | |
d2macNo vidis, i tak to bordel dela.Na workshopu CR se toto resilo.Pry se provadi synchronizace vysilacu pomoci impulsni odezvy.Ze se to podari pro urcitou lokalitu sladit verim, ale co na druhou stranu?To je prece logicky nemozne.Je to jako casove zpozdeni zvuku a jeho eliminace delay linkou, ale to se neda provest vsesmerove.U nas na jihu se take nekde zhorsil prijem 31K z Rakouska.Do te doby, co jel jen Jauerling OK/50KW/, ale od nastupu blizsi Weitry/14KW/ se to zhorsilo.Ne vsude, ale vetsinou ano. |
![]() Saxon |