Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
05.03.2009, 17:42.42

s tým som sa ešte nestretol

Stretol sa už niekto s takýmto prípadom? 3/4 roka namontovaná zostava LNB monoblok twin na 23,5 E a 19,2 E. Dva samostatné káble ku dvom STB Ferguson FX 7600 1x CR+ 2xCI v každej čítačke karta Sky Link. Asi od včera problém. Ak sa vypné prijímač "A" (v hornej izbe), na prijímači "B" (v dolnej izbe) nie je signál. Ak sa vypne prijímač "B", prijímač "A" funguje normálne. To isté je aj pri zámene prijímačov medzi izbami. Od včera dosť husto prší; mohol zamoknuť LNB?
uživatel
fansat
05.03.2009, 18:11.38

RE: s tým som sa ešte nestretol

moze to byt konvektorom a moze to byt aj prepinacom diseqc
uživatel
jopo166
05.03.2009, 18:19.05

Změř napětí na místě vstupu do monobloku.
Možná to může být i vadný přívod k přijímači B - není průchodný pro ss a monoblok bez A nemá napájení.
Signál vf se přenese i kabelem "bez kontaktu" přes malinkou kapacitu.
Ale nejspíše je prostě monoblok vadný, protože do něj zateklo.
Budeš muste koupit nový a uděláš moc dobře, když si místo toho koupíš dva twiny a dva switche.
uživatel
Antonín
05.03.2009, 18:22.48

Neco podobneho jsem resil u znameho pomohlo kdyz jsem na jeho primaci ( dreambox 500 ) zaskrtnul volbu u lnb zesilit napeti potom to fungovalo ale taky kdyz jsem dal jiny lnb tak to nedelalo ( od jineho vyrobce )
uživatel
RadekG
05.03.2009, 18:58.05

Co máš za monoblock ?
uživatel
CES
05.03.2009, 19:14.04

S různými typy závad u monobloků a zejména twin monobloků se setkal snad každý kdo trochu do satelitů dělá. Je to hezká věc. Snadno se instaluje a ladí, ale když si začne stavět hlavu, zůstává mnohdy rozum stát. Klasické řešení s DiseqC přepínači má také občas poruchu, ale snadněji se hledají a odstraňují.
uživatel
grupen
06.03.2009, 10:59.05

Já bych řekl, že do něj zateklo, jelikož se ted oteplilo před tím mrzlo, taky sem ho musel vyměnit
uživatel
samot