| 11.03.2009, 00:46.50 | |
comag sl100 HD zamrznutieNeviem,či bude tu niekto vedieť, ale mám problém s comagom sa100 hd. Pri aktualizácii setingu z USB klúča po rebbote sat zamrzol, ostala len modrá obrazovka a na displei ostal nápis STRT. Predpokladám, že neprebehla správne aktualizácia setingu a bude tu teda pravdepodobne softwaerový problém. Nemátu niekto skusenosti s týmto ešte málo známym prijímačom? Alebo poradte servis. Ináč kupoval somho v Čechách ale servis by som rád na Slovensku. |
![]() rogi |
| 11.03.2009, 02:43.19 | |
RE: comag sl100 HD zamrznutieco jsi čekal?,nějaký zázrak,proč jiný soft?nový neznamená lepší |
![]() pierrepetr |
| 11.03.2009, 07:39.07 | |
RE: comag sl100 HD zamrznutieNemenil som soft, ale upravený seting. A nerobil som to na tomto prijímači po prvý krát. Ten lepší soft tam už mám. Viem presne, kde som spravil chybu. A neplačem nad rozliatym mliekom, ale hľadám servisáka, ktorý mi vie poradiť alebo to spraviť. Nie je to ani môj prvý prijímač a zmeny softveru a setingu som robil veľa krát. Zásadne používam overený soft a overené editory. Ale bol som príliš rýchly a urobil som blbosť. Ale vďaka za radu pierrepetr, obsahovo zodpovedá všetkým tvojím radám na tomto fóre. |
![]() rogi |
| 11.03.2009, 08:36.31 | |
RE: comag sl100 HD zamrznutie@pierrepetraž tan zázrak uvidíš tak padneš na zadek - tvoje odpověď, žádná odpověď... @rogi chybu nelze vzít zpět, to je mi jasné osobně si provedu zálohu settingu na flešku, už mám 03.db, kterou tam kdykoliv mohu přehrát, ale to ti nepomůže, protože nevidíš do menu, aby jsi provedl nápravu, rozumím o čem hovoříš. Firmware obsahuje pochopitelně i setting, ten by ten chybný přepsal, ale bohužel ho nemáš jak spustit... Nápis STRT je start, ale stroj nenalouduje nastavení, při nemožnosti propojení s RS232 a použití tvého originální firmweru mi nezbývá nic jiného než ti doporučit záruční servis |
![]() Babui |
| 11.03.2009, 08:54.12 | |
re BabuiVďaka za reakciu. Bohužial som očakával takúto odpoveď. Bola to naozaj moja prvá blbosť, čo som urobil, ako som napísal bol som prípiš rýchly (neodobral som USB klúč v menu prístroja, ale som ho rovno vytiahol, hoci viem, že je to zásadná chyba, ale stalo sa). Zálohy setingu aj origo softu samozrejme mám, ale je mi to tak ako píšeš nanič. Ozvem sa samozrejme predajcovi, ale keďže som ho kupoval v Čechách a ja so zo Ziliny, tak hľadám servis aj na Slovensku a to je pre mňa zatiaľ problém.Ináč táto mašinka je šikovná s veľmi pekným obrazom aj u SD. S nastavením "native" pri najnovšom softe som bol milo prekvapený. |
![]() rogi |
| 11.03.2009, 09:08.29 | |
RE: comag sl100 HD zamrznutiePochopitelně ti rozumím a vím o čem hovoříš, vím, že je to pro tebe nadlouho, ale záruka je záruka.Neměl jsem Comag otevřený, ale 100% se to dá přehrát, ale pozbydeš záruku a to by byla velká škoda. Určitě to skončí přes českého prodejce v sapru a tam si tě skutečně na 30 dní vychutnají... |
![]() Babui |
| 11.03.2009, 09:44.35 | |
RE: comag sl100 HD zamrznutiePořád nerozumím tomu, proč tazatel měl nějakou potřebu měnit setting! Vždyť tento receiver nic nepotřebuje. Prosím tazatele o odpověď. Prodávám sat.a set-top-boxy třetím rokem a jestli jsem měl dva receivery za tu dobu napíchlé k PC, tak je to moc. Vždyt je to absolutní zbytečnost (u nových strojů pochopitelně) :8) |
![]() Dejf |
| 11.03.2009, 09:49.50 | |
RE: comag sl100 HD zamrznutienebudu reagovat za tazatele, ale mám také otázku.Ty máš firmwer na uvedený stroj, který otevírá emu? Dle info zatím neexistuje, našel jsem si několik clonů, ale nemohu tam patřičný soft dostat, dost by mě to zajímalo. Díky za odpověď či názor |
![]() Babui |
| 11.03.2009, 11:47.00 | |
RE: comag sl100 HD zamrznutieÁno je pravda že úpravu setingu aj ja robím len raz za čas, a v tomto prípade to súviselo zo slávnym, či neslávnym ITV HD a nastavením PID. Ináč nastavenia, tvorbu obľúbených skupín robím priamo cez menu prijímača. U tohto COMAG-u však pri nahrávaní nového softu nezostane zachované nastavenie - rozdelenie staníc do obľúbených skupín a keďže podpora aspoň oficiálna je tu pomerne pružná, tak si nastavenie zálohujem na USB klúč. |
![]() rogi |
| 11.03.2009, 11:53.20 | |
RE: comag sl100 HD zamrznutieČo sa týka emu, ak to bola otázka na mňa, samozrejme že som hladal, ale nič sa mi zatiaľ nepodarilo nájsť. Ale moc ma to netrápi, lebo chuť na to ma už prešla, keď som pár rôčkov používal openbox x600 a vtedy som aktualizoval soft a editoval klúče len tak fičalo. V súčasnej dobe ma to už nebaví a tak si zaplatím kartu a to mi stačí. Okrem satu využívam aj Mágio, takže to mi stačí (aj tak málokedy mám čas "čumieť do bedny") |
![]() rogi |
| 11.03.2009, 11:58.42 | |
RE: comag sl100 HD zamrznutiea ak niekoho zaujíma, servis robí Solid Czech Prostějov |
![]() rogi |
| 11.03.2009, 12:00.29 | |
RE: comag sl100 HD zamrznutieano byla to otázka na tebe,vyzkoušení altermativy je pro mě pouze zkušenost, co stroj umí, mám dvě diabla, takže emu ve strojích vůbec nepoužívám, upozorňuji, že od nového firmweru S2 170 (terminal) se chyba se zálohou nevyskytuje, favoritní kanály //drží// i česky přepsane. Děkuji za odpověd |
![]() Babui |
| 11.03.2009, 12:19.48 | |
RE: comag sl100 HD zamrznutieĎakujem Babui za reakcie, sledoval som tvoje príspevky aj v predchádzajúcich vláknach. Čo sa týka firmweru, tiež používam S2 170 terminal. Menil som ho preto, že niektoré z predošlích softov boli problematické z hľadiska nahrávania na HD (myslím, že to bola S2 162 kedy nebolo možné editovať záznamy nahraté z kódovaných staníc na PC). To sú možno aj odpovede pre tých, čo sa čudujú, prečo som menil firmware. Ináč podotýkam, že pri správnom postupe nie je v tom žiadny problém (až na to že ja som to naposledy zblbol, ale to bola moja chyba) |
![]() rogi |
| 11.03.2009, 15:07.10 | |
RE: comag sl100 HD zamrznutiejj, víš co mě napadlo, když hlásíš modrou obrazovku? Ta je zcela určitě propojena přes HDMI, kdo ví, co se při aktualizaci settingu stalo, zkus to propojit scartem, zda-li se nedostaneš přece jenom do menu, pak by jsi měl vyhráno...soft ze settinge, SL100 deu...a je to |
![]() Babui |
| 11.03.2009, 16:31.06 | |
RE: comag sl100 HD zamrznutieskúšal som, ale nepomohlo. Nakoniec som zistil, že zástupca autorizovaného servisu na Slovensku má sídlo neďaleko Žiliny (cca 10 km), tak som mašinku zbalil a zaniesol tam. Odtiaľ ju pošlú do Prostějova, ale nejak to vydržím. Oprášil som staručký openbox a "jedu". Babui v každom prípade ďakujem za snahu pomôcť a hodne zdaru. Ak niečo nové budeš vedieť ohľadom comagu, tak to niekedy sem hoď. ;) |
![]() rogi |
| 11.03.2009, 17:27.54 | |
RE: comag sl100 HD zamrznutietak alespoň taktoPokud mě Tví bratři natolik nevytočí, tak novinky z oblasti SL 100 HD a fergusonů rozhodně uveřejním... Hodně zdaru!!! |
![]() Babui |
| 04.08.2009, 10:20.57 | |
EMU...Padla tu taká otázka.... V tomto stroji si to neviem predstaviť, emu býva schované v zabudovanej univerzárnej čítačke a tento stroj disponuje iba 2xCI. Kupoval som to pre znamenho, ja beham na topikovi a musim povedat ze za tu cenu fajn masinka - mile prekvapenie. Jedine co ma zamrzelo je epg, dava len nazvy programov a nie popis vocogo. Skoda. Neriesi to nejaky novy FW? Inak nevidim dovod upgradovat to co je stable. R^ |
![]() dauphin |