Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
12.03.2009, 11:10.46

Problémy s britským přístrojem SKY DIGIBOX

Zdarte,

předem se omlouvám za moji neznalost tematiky, ale satelit jsem pořídil teprve nedávno. Rovnez odpovedi na moje otazky jsem ve foru nenasel a tak to pisu sem.

Jsem ze Znojma a poridil jsem si klasickou 80cm parabolu ,abych mohl chytat nektere anglicke vysilani. K tomu mam Sky digibox s kartou, jeden pristroj Amstrad, druhy Panasonic (zkousel jsem oba a anbi jeden se podle mechova jak by mel). A mam problem chytat nektera pasma, konkretne 12402, V, 27,5, 2/3- je to ITV 1. Ten jsem chytil jen jednou. Další problém je, že, podle mě, tento přístroj má napevno 999 pozic (některé jsou vynechané a samozřejmě velkou většinu nelze zobrazit), a podle me, přístroj by si měl do sebe načíst informaci o všech těchto kanálech. Jenže u mě se to zastaví u čísla cca 500 a dál nic (někdy i se ani nedostane na 500).

Otazky pro ty, kteri chytaji britske vysilani na 28,2 pres 80cm parabolu a maji s tim zkusenosti:
1) neni problem na parabole? neni potreba pro britske digiboxy specialni vybaveni? (nemluvim o parabole doporucene sirky 200cm, na tu chytnu i BBC, ja mam 80cm, ale i s ni se da spoustu UK programu naladit)
2) neni problem v samotnem digiboxu?

Jake mate zkusenosti vy, kteri to pouzivate?

Diky za odpovedi
uživatel
ace01
12.03.2009, 11:34.21

RE: Problémy s britským přístrojem SKY DIGIBOX

na 12402/v jsou lokální verze itv 1. je možný, že k nim nemáš přístup, protože karta je registrovaná někde jinde a vhodná verze itv 1 je na příjmově slabý astře 2d
uživatel
vortimond
12.03.2009, 11:51.11

to se může týkat i značnýho množství dalších prog. možná jsou ty regiony nastavitelný přímo v přijímači. možná se dají libovolně měnit
uživatel
vortimond
12.03.2009, 13:19.25

No, prave jednou se mi vsechny lokalni ITV na 12402 V podarilo chytit, tak jsem si je ulozil do pristroje, pak se ale smazaly a nic. Kolega co bydlí o 500m dále to chytá v pohodě, žádný problémy jako popisuju já on nemá. A síla i intenzita signálu je hluboce za půlkou, podle grafiky více než 80%.

Prijimac je starsi, a zadny velky nastaveni se tam delat nedaji. Muzu chytat i stanice, ktere si navolim rucne, ale to co najdu si musim taky rucne ulozit a pak se k temto prgramum dostanu pres funkci OTHER CHANNELS- dost neprakticky....
uživatel
ace01
12.03.2009, 14:34.30

Za 9xx bys mel mit radia, jinak zkus aktualizovat fw pres menu. Mrkni na stranky sky, nekde by tam melo byt komplet razeni programu. Pro sky Digiboxy je razeni programu stejne (mimo hd). ITV1 si muzes pridat manualne v menu, podle typu prijimace. Jinak je fixne v seznamu verze z Astry 2D a tu s 80cm nechytnes.
uživatel
wenk
13.03.2009, 09:18.35

humax5500 naladil

všetky lokálne ITV aj mozaiku so 4zvuk.stopami.
problém s %signálu nie je, mám 90cm parabolu
je tam velká rezerva.
skôr bude v tvojom prijímači nejaká zrada.
ak máš možnosť v menu vypnúť natáčanie, skús potom ladiť 12402-ku.
alebo vymazať nejaké nepoužívané frekvencie pre uvolnenie
pamete?
uživatel
janoZV
13.03.2009, 10:01.41

JanoZV, diky moc za reakci. Taky to vidim spis na ten pristroj. Mam v oblibenych Channel 4, a asi po trech dnech mi dnes rano uplne vypadl signal, pise to NO SATELITE SIGNAL IS BEING RECEIVED, pritom 105 i 108 programy + vsechny dalsi bezi. Oba pristroje- receivery, ktere mam nataceni motoru nepodporuji a ani tam motor nemam. Ty mas taky SKY DIGI BOX? Odkus jsi? Muzem kdyz tak soukrome, muj mail je hood@znojman.cz.

Milan
uživatel
ace01