| 12.03.2009, 11:21.42 | |
Odpálení Topfieldu při propojení s notebookemZdravím všechny,před 14 dny jsem tu řešil tento problém.Satelit i notebook už mám opravený,u obou přistrojů došlo k odpálení základní desky.Naštěstí vše opraveno v rámci záruky zdarma.Spadl mi kámen ze srdce, že to tak dopadlo a já mám poučení pro příště. |
![]() maty |
| 12.03.2009, 12:01.59 | |
RE: Odpálení Topfieldu při propojení s noteboo...Bud rád ,že to takhle dopadlo.Stejně nechápu jak se to tam mohlo dostat.Sekundáry těch zdrojů jak vpočítači tak u sat.přijímače je přeci oddělený od žívě části měniče a sítě.Jak je,ale vidět tak se vloudil šotek. :))) R^ |
![]() koax |
| 12.03.2009, 12:30.17 | |
RE: Odpálení Topfieldu při propojení s noteboo...nabuduce treba notebook aj prijimac najprv odpojit zo siete a tak to prepajat... |
![]() Marian21 |
| 12.03.2009, 16:26.58 | |
RE: Odpálení Topfieldu při propojení s noteboo...Nějak mi není jasné, co si mám představit pod výrazem "odpálená základní deska" ? Dovedu si představit odpálený integrovaný obvod či nějakou jinou součástku, ale odpálená základní deska je dost široký pojem. |
![]() Tondach |
| 12.03.2009, 16:32.57 | |
RE: Odpálení Topfieldu při propojení s noteboo...Úkolem zdroje je dodávat nějaké napětí, třebas 5V. Jenže 5V mezi čím? Mezi svorkami + a -. Dalším úkolem je provést galvanické oddělení od sítě. Ale o napětí mezi výstupními svorkami dvou síťových zdrojů, které nejsou na straně svých výstupů nijak navzájem spojené, není nikde ani slovo... Když má člověk smůlu, napětí (extrémně měkké, spíš cosi jako statika) tam je, a když má smůlu na druhou, potenciál se vyrovná v okamžiku propojení zapnutých zdrojů přes elektoniku přístroje. Výsledek viz. výše...( Vás ještě nikdy nekoplo stínění CINCHe na kablíku od satelitu, když jste druhou rukou šáhli na stínění CINCHe na televizi? :) ) |
![]() Louskacek |
| 12.03.2009, 18:53.39 | |
RE: Odpálení Topfieldu při propojení s noteboo...je dobře že jsi napsal jak to dopadlo a dopadlo to taky dobře, tak je to dobře celý ;)ps: to placatý s malou TV a špinavejma klávesama nikdy nevypínám a propojuju to furt s něčím :8) |
![]() poky1 |
| 12.03.2009, 19:43.39 | |
opraveno v rámci záruky zdarma!!teda to je drzost,ještě se tím chlubit, jak k tom přijde tvůj prodejce? |
![]() honzík |
| 12.03.2009, 21:26.08 | |
RE: Odpálení Topfieldu při propojení s noteboo...skočil z mostu pod pendolíno, asi měl rád adrenalin :(( |
![]() poky1 |